توسعه گلخانه، تنها راه نجات کشور از بحران کمآبی
رییس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: افزایش حداقل ۱۰ برابری مصرف آب و تولید نسبت به فضای گلخانه و فضای آزاد تاثیر بسزایی در نجات کشور از بحران کمآبی است.
علی اشرف منصوری رییس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به آخرین وضعیت سطح زیر کشت گلخانهها اظهار کرد: استان تهران با مجموع ۳ هزار و ۱۶۰ هکتار در بخش توسعه کشت گلخانه جایگاه نخست در بین سایر استانها را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در هشت ماه نخست سال، حدود ۲۶۰ هکتار گلخانهای جدید احداث شد در حالیکه برنامه استان تهران تا پایان سال، ۱۴۰ هکتار بوده است.
به گفته منصوری، با توجه به بحران منابع آبی در صددیم که میزان سطح زیر کشت گلخانهها را تا پایان سال به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
این مقام مسوول، با اشاره به اینکه استان تهران تا قبل از شروع کار دولت یازدهم فاقد شهرک گلخانهای فعال بود، بیان کرد: در شرایط کنونی شهرک گلخانهای واقع در شهرستان ملارد با ۱۸۰ هکتار سطح زیر کشت به متقاضیان واگذار شده است و همچنین ۳۰ درصد کارهای واگذاری شهرک گلخانهای در ورامین انجام شده است که این امر دستاوردی بزرگ برای استان تهران تلقی میشود.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالیهای اخیر، انتظار میرود که وزارت نیرو در توسعه شهرکهای گلخانهای حداکثر همکاری در زمینه تخصیص آب و ایجاد زیر ساختهای لازم را با وزارت جهاد کشاورزی داشته باشد.
رییس جهاد کشاورزی استان تهران، با اشاره به اینکه کشور با چالش جدی بحران منابع آبی روبروست، تصریح کرد: انتقال کشت محصولات آب بر نظیر سبزی و صیفی از فضای آزاد به گلخانه، یکی از مهمترین پروژههای تأثیر گذار در ایجاد اشتغال، تولید، افزایش ۱۰ برابری مصرف آب و توسعه صادرات به شمار میرود.
منصوری با اشاره به اینکه هزینه تولید در گلخانه نسبت به فضای آزاد ۳۵ درصد کمتر است، گفت: همچنین احداث گلخانهها و شهرکهای گلخانهای در افزایش بازار پسندی محصولات، اقتصادی کردن تولید، کاهش ضایعات و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی نقش بسزایی دارند.
وی اضافه کرد: بنابرفرمایش مقام معظم رهبری، توسعه شهرکهای گلخانهای به سبب افزایش ارزآوری حاصل از صادرات، یکی از محوریترین سیاستهای اقتصاد مقاومتی محسوب میشود که با شتاب بیشتری باید از سوی وزارتخانههای مربوط پیگیری شود.
منصوری با بیان اینکه توسعه گلخانهها تنها راه نجات کشور از بحران کمآبی است، یادآور شد: افزایش حداقل ۱۰ برابری مصرف آب، گسترش تولید، ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰ نفر به ازای هر هکتار را از دیگر مزیتهای توسعه گلخانه نسبت به فضای آزاد میتوان برشمرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،رییس جهاد کشاورزی استان تهران در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه محدودیتی در ارائه تسهیلات به کشاورزان وجود ندارد، گفت: اکنون تسهیلات برای احداث واحدهای گلخانه با نرخ ۴٫۵ درصد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد که با توجه به اهمیت بالای این موضوع در تلاشیم که نرخ تسهیلات اعطایی به کشاورزان را کاهش دهیم.