«حق داشتم» اطلاعات را برای روسها فاش کنم
رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد که وی حق در میان گذاشتن اطلاعات طبقه بندی شده با روسیه را داشته است.
به گزارش بازتاب به نقل از خبرگزاری فرانسه، «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا از حق خود برای به اشتراک گذاشتن و فاش کردن اطلاعات طبقهبندی شده برای روسها حمایت کرد.
بر اساس این گزارش، رئیسجمهوری آمریکا، در دیدار اخیر خود با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه و «سرگئی کیلسیاک» سفیر روسیه در واشنگتن، اطلاعات طبقهبندی شدهای درباره گروه داعش را با آنها در میان گذاشته است.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا آن اطلاعات فوقسری را از یکی از کشورهای متحد واشنگتن دریافت کرده بودند و اجازه قبلی ارائه آن به روسیه را نداشتند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، چهارشنبه گذشته (۱۰ می) به همراه سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در واشنگتن، در کاخ سفید با دونالد ترامپ دیدار کرد.
مخالفان دولت ترامپ به شدت از آن دیدار انتقاد کرده بودند، به خصوص که «مایک فلین» مشاور امنیت ملی سابق ترامپ به خاطر تماسهایش با سرگئی کیسلیاک و گفتوگوی غیرمجاز با وی درباره آینده تحریمهای آمریکا علیه روسیه بود که برکنار شد.
دو مقام روس همچنین یک روز پس از اخراج ناگهانی «جیمز کومی» رئیس پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) به کاخ سفید رفتند.
جیمز کومی در حال تحقیق درباره اتهام تماسهای گذشته اطرافیان دونالد ترامپ با روسیه بود که اخراج شد؛ کاخ سفید می گوید رئیس افبیآی به خاطر نارضایتی از عملکردش در پرونده ایمیلهای هیلاری کلینتون کنار گذاشته است.
طبق این گزارش، رئیس جمهوری آمریکا درباره نقشه یک عملیات داعش علیه آمریکا صحبت کرد و به دو مقام روس گفت که در کدام یک از شهرهای تحت کنترل داعش، این گروه در حال تدارک چنین حملهای است.
کارشناسان امنیتی ابراز نگرانی کرده اند که روسیه بتواند با سرنخی که از دونالد ترامپ گرفته اند منبع اطلاعات (کشور متحد آمریکا) و شگردهای جاسوسی آن کشور از داعش را کشف کند.
کاخ سفید بلافاصله اقدام دونالد ترامپ را به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا خبر داده است.
این در حالیست که دولت ترامپ صحت گزارش روزنامه واشنگتنپست را زیر سوال برده است.
«دینا پاول» معاون مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری آمریکا، گزارش را تکذیب کرده و گفته است: «رئیسجمهوری فقط درباره تهدیدات مشترکی که دو کشور با آن روبهرو هستند، صحبت کرد.»
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیهای گفته است که دو طرف درباره ماهیت تهدیدات خاصی صحبت کردند اما «منابع، شگردها و عملیات نظامی مورد بحث قرار نگرفت.»
«هربرت مکمستر» مشاور امنیت ملی ترامپ، هم با صدور بیانیهای گفت که دو طرف درباره تهدیدات سازماهای تروریستی از جمله علیه صنعت هوانوردی صحبت کردند و هرگز درباره منابع و شگردهای اطلاعاتی صحبتی نشد.
با این حال، شماری از اعضای دموکرات کنگره از این خبر ابراز نگرانی کردهاند.
سناتور «مارک وارنر» عضو ارشد کمیته اطلاعاتی مجلس سنا در شبکه توییتر نوشت: «اگر (خبر) صحت داشته باشد، این یک سیلی بر صورت جامعه اطلاعاتی است. به خطر انداختن منابع و شگردها، به خصوص در قبال روس ها، غیرقابل توجیه است.»
سناتور «دیک دوربین» از رهبران دموکراتها در سنا، نیز اقدام منتسب به دونالد ترامپ را خطرناک خوانده است.