حقوق های میلیونی خود را که گرفتید، حقوق یکساله و ناچیز خرید خدمتی ها را هم بدهید!

    کد خبر :174153

اعزام دبیر به مناطق روستایی دور افتاده و پرداخت حقوق و مزایای آنها همواره یکی از مشکلات آموزش و پرورش بوده است. چرا که بسیاری از نیروهای رسمی این وزاتخانه حاضر نیستند با تحمل شرایط سخت به مناطق دور افتاده بروند. در چنین شرایطی آموزش و پرورش برای جبران این مشکل همه ساله اقدام به جذب نیروهای خرید خدمتی می کند و آنها را برای تدریس به مناطق دور افتاده اعزام می کند؛ نیروهایی که بعضاً مدعی هستند تا یک سال حقوق و مزایایی به آنها پرداخت نمی شود.

به گزارش تابناک، در شرایطی که پرداختن به مناطق محروم و اجرای سیاست های عدالت آموزشی ایجاب می کند تا آموزش و پرورش برای روستاهای دور افتاده و شرایط آموزشی دانش آموزان این مناطق به نسبت مناطق برخوردار کشور تبعیضی قائل نشود و چیزی کم نگذارد، بررسی ها نشان می دهد که به دلیل برخی محدودیت های قانونی و بی توجهی های مدیریتی شرایط آموزشی کشور هنوز با تحقق کامل عدالت فرسنگ ها فاصله دارد.

جدا از موضوع امکانات آموزشی و رفاهی که لازمه آموزش و پرورش عادلانه برای دانش آموزان است و وجود آن در همه نقاط کشور آنهم با شرایط مساوی وجود ضروری است، گویا نظام آموزشی کشور در مقاطع ابتدایی حتی در تأمین نیروی تدریس و تأمین نیازهای آنها نیز با محدودیت های فراوانی رو به رو است و یا حداقل به آن بی توجه است.

این را می توان از گلایه های یکی از معلم های مناطق محروم شهرستان فریدونشهر استان اصفهان برداشت کرد که در ویدئوی ارسالی خود برای برخی رسانه ها مدعی است، نزدیک به یک سال است که در روستاهای پشتکوه دوم این شهرستان مشغول به تدریس است، اما هنوز حقوق و مزایایی از آموزش و پرورش دریافت نکرده است.

پشتکوه دوم که این معلم درآنجا مشغول به تدریس است، شامل روستاهای کلوسه، وستگان، کاهگان علیا، کاهگان سفلی، دورک، کاهگانک و وزوه است و تا مرکز شهرستان یعنی شهر فریدونشهر آنهم در شرایط عادی و با اتومبیل نزدیک به ۳ ساعت فاصله زمانی دارد؛ منطقه ای که به دلیل قرار گیری در ارتفاعات برف گیر زاگرس آب و هوای بسیار سردی دارد، در فصل زمستان ارتباطش با شهر به مدت زیادی قطع می شود و در بسیاری از مناطق مردم حتی از نعمت آب و برق نیز محروم هستند.

تدریس در چنین شرایط سختی کار آسانی نیست و بسیاری از معلم های رسمی آموزش و پرورش حاضر نمی شوند برای خدمت در این روستاهای دور افتاده حاضر شوند؛ وضعیتی که سبب می شود تا مدیران آموزش و پرورش برای جبران کمبود اقدام به جذب نیروهای خرید خدمتی بکنند و از این طریق بحث آموزش را در این روستاها ادامه دهند.

در این وضعیت ناگفته پیداست که عدم پرداخت حقوق، مزایا و بعضاً تشویقی به دبیرانی اعزامی به این روستاها نوعی دلسردی و نا امیدی را در آنها ایجاد خواهد کرد و نه تنها این آموزگاران در بازه زمانی فعالیت شور و شوق چندانی برای تدریس نخواهند داشت، بلکه در شرایط استمرار این شرایط سخت همکاری خود را با آموزش و پرورش قطع خواهند کرد.

شرایطی که از آن سخن آمد البته تنها مشکل روستاهای دور افتاده این شهرستان استان اصفهان نیست و بسیاری از روستاهای دور افتاده کشور با چنین مشکلی و چه بسا مشکلات بدتری رو به رو هستند.

برای اثبات این ادعا کافی است تا مروری به وضعیت مدارس مناطق محروم استان هایی مثل خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و… بیاندازیم که در اکثر این استان ها نیز روستاهایی با شرایط مشابه وجود دارند و اگر بنا بر این باشد که عدالت آموزشی در مورد آنها رعایت شود روال کار نباید با چنین بی توجهی هایی همراه باشد.

علی علوی نژاد، رئیس آموزش و پرورش شهرستان فریدونشهر در رابطه با ادعای مطرح شده از سوی یکی از معلم های پشتکوه دوم این شهرستان و چرایی عدم پرداخت حقوق او به «تابناک» گفت: در شهرستان فریدونشهر به دلیل موقعیت کوهستانی که دارد، روستاهایی در دامنه های رشته کوه زاگرس داریم که به وسیله جاده های صعب العبور و طولانی از مرکز شهرستان فاصله زیادی دارند و با توجه به پراکندگی و جمعیت کم خدمات رسانی به آنها به سختی ممکن است.

وی افزود: از آنجا که در این روستاها امکانات زندگی در شرایط مطلوبی نیست و از سویی نیز ما در تأمین نیروی تدریس حتی در بخش های مرکزی نیز با مشکل مواجه هستیم، برای جبران کسری همه ساله در این مناطق اقدام به جذب نیروهای خرید خدمتی می کنیم.

علوی نژاد ادامه داد: شیوه و مکانیزم پرداخت حقوق دبیران رسمی با نیروهای خرید خدمتی متفاوت است و پاسخ اینکه چرا حقوق نیروهای خرید خدمتی به موقع پرداخت نمی شود را شما باید در قانون های بالادستی که مرتبط با این موضوع است جست و جو کنید.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان فریدونشهر با تأکید بر اینکه روستاهای پشتکوه دوم فریدونشهر تنها در صورتی که بارش های سنگین برف داشته باشیم برای مدتی ارتباطشان با مرکز شهرستان قطع می شود اضافه کرد: حقوق نیروهای خرید خدمتی ما نه به مدت یک سال، اما به مدت ۵ ماه پرداخت آن هم به دلیل محدودیت های قانونی پرداخت نشده است که در حال پیگیری برای حل این مشکل هستیم.

بنابر آنچه آمد و با تأکید بر اینکه مشکل اعزام دبیر به روستاهای دورافتاده و پرداخت حقوق به آنها مشکل تعداد بیشماری از روستاهای دور افتاده کشور است، باید بر این مسئله تأکید کرد که عدم پرداخت حقوق به نیروهای خرید خدمتی بنا به هر دلیلی در شرایطی رخ می دهد که این افراد به دلیل تلاشی که در جهت جبران کسری آموزش و پرورش و تحقق عدالت آموزشی انجام می دهند، مستحق دریافت پاداش و حتی تشویقی های قابل توجه هستند؛ شرایط مطلوبی که نه تنها در شرایط کنونی وجود ندارد بلکه آنها با دلسردی و مشکلاتی که برایشان پیش می آید بعضاً حاضر به ادامه همکاری با آموزش و پرورش نمی شوند.

جدا ضرورت هایی که سیاست های کلان نظام در تحقق عدالت آموزشی برای توجه بیشتر به نیروهای خرید خدمتی آموزش و پرورش ایجاد می کند، باید به این نکته نیز توجه داشت که شاید تنها راه بهبود وضعیت مناطق دور افتاده کشور و توسعه این مناطق ایجاد شرایطی است که نیروهای بومی این مناطق در بستر آموزش و پرورش رشد کنند و پس از طی مدارج عالیه برای خدمت به زادگاه خود بازگردند و برای پرورش چنین افرادی نیاز است بهترین معلم های آموزش و پرورش را به این مناطق اعزام کرد؛ بهترین هایی که نه تنها در شرایط کنونی به دلیل محدودیت ها به روستاهای دورافتاده اعزام نمی شوند، بلکه حتی دولت از پرداخت حداقل حقوق نیروهای خرید خدمتی هم سر باز می زند تا با این روند آیند این مناطق چون گذشته با سایه ای از فقر و محرومیت ادامه یابد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید