آیا «دادگاه علنی» مشکل احمدی‌نژاد‌ها را حل می‌کند؟

    کد خبر :164250

آیا برگزاری دادگاه علنی می‌تواند این قائله را ختم کند و مسئولان دولت‌های نهم و دهم با این مسئله راضی می‌شوند و به اظهارات و اقدامات خود پایان می‌دهند؟ آیا صرفا برای پایان این ماجرا برگزاری دادگاه علنی تنها راه محسوب می‌شود؟

بعد از اظهارات محمود احمدی نژاد و نزدیکانش مبنی بر اینکه پرونده‌های قضایی علیه آنها صرفا یک بازی سیاسی است و اقدام به بست نشینی کردند حالا برخی از فعالان سیاسی پیشنهاد دادند که دادگاه این افراد به صورت علنی برگزار شود تا افکار عمومی در جریان قرار بگیرند که این یک بازی سیاسی نیست.

به گزارش فرارو، طیف نزدیک به رئیس دولت دهم و شخص محمود احمدی نژاد این روزها بار دیگر به بهانه‌های مختلف در رسانه‌ها حضور پیدا کرده اند و مدعی شده اند که هر آنچه قوه قضائیه و مسئولان این نهاد اعلام می‌کنند صرفا نوعی تسویه حساب سیاسی است و آنها نه تنها اقدام خلاف قانونی انجام نداده اند بلکه همیشه به دنبال احقاق حقوق ملت بوده اند.

این در حالی است که مدتی قبل برخی نمایندگان گزارش دیوان عدالت اداری را در اختیار رسانه‌ها قرار دادند که حکایت از تخلف‌های گسترده توسط این گروه در زمان فعالیتشان در قوه مجریه داشت. از سوی دیگر سخنگویی قوه قضائیه و دادستان نیز تیتروار در خصوص برخی تخلف‌های آنها سخنانی را مطرح و اعلام کردند که اقدامات و اظهارات احمدی نژادی‌ها بدون پاسخ نخواهد ماند و در دادگاه به آنها رسیدگی می‌شود.

با این حال همچنان رئیس دولت‌ها نهم و دهم و حمید بقایی مدعی شده اند که اینها صرفا به دلیل مخالفت‌های آنها با آیت الله آملی لاریجانی و علی لاریجانی است و هیچ سند و مدرکی پشت اظهارات مقامات قضایی وجود ندارد و خواهان برگزاری دادگاه علنی شده اند. در همین راستا نیز برخی از نمایندگان مجلس نیز پیشنهاد برگزاری دادگاه علنی را نیز مطرح کرده اند و از قوه قضائیه خواسته اند که مردم نیز شاهد این دادگاه باشند.

در همین خصوص علی مطهری با بیان اینکه تمایلی ندارم در مورد احمدی نژاد و رفتارهای او صحبت کنم، گفت: بهترین راه این بود که همان ابتدا، وقتی اتهامات آقای احمدی نژاد مطرح شد، قوه قضاییه ایشان را به صورت علنی محاکمه می کرد تا هم قوه قضاییه حرف هایش را بزند هم ایشان. وی افزود: امروز هم دیر نشده است و می توانند دادگاهی علنی تشکیل دهند و به اظهارات احمدی‎نژاد پاسخ دهند و مردم هم به داوری بنشینند. لازم است به جای اینکه در فضای مجازی به هم پاسخ دهند، دادگاهی علنی برگزار شود و همه حرف هایشان را بزنند.

همانطور که در ابتدای گزارش مطرح شد تنها علی مطهری نبود که پیشنهاد دادگاه علنی را مطرح کرد و مسعود پزشکیان دیگر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در این باره گفت:«آقایان مشایی، بقایی و احمدی‌نژاد خواهان برگزاری علنی جلسات دادگاه هستند لذا لزومی ندارد قوه قضاییه با خودداری از برگزاری جلسه علنی، اجازه طرح مسائل دیگر را به این افراد بدهد. وی افزود: صدور حکم در این شرایط موجب ایجاد شایبه می‌شود لذا بهتر است جلسات به صورت علنی برگزار شود تا فرصتی برای طرح مباحث حاشیه‌ای نداشته باشند. پزشکیان با بیان اینکه قاضی اختیار ممانعت از برگزاری علنی جلسه دادگاه را دارد، گفت: «با وجود اختیار قانونی قضات، تبعات این روند بدتر خواهد بود، البته بیان چنین اظهارات خلاف واقع از زبان آقای احمدی‌نژاد جدید نیست.»

با اینحال سوال این است که آیا برگزاری دادگاه علنی می‌تواند این قائله را ختم کند و مسئولان دولت‌های نهم و دهم با این مسئله راضی می‌شوند و به اظهارات و اقدامات خود پایان می‌دهند؟ آیا صرفا برای پایان این ماجرا برگزاری دادگاه علنی تنها راه محسوب می‌شود؟

دادگاه علنی یکی از راهکارهای ختم این قائله است
در همین خصوص غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی در گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «من هم معتقدم که برگزاری دادگاه علنی می‌تواند در راستی آزمایی ادعاهای آنها بسیار مفید باشد. اما درواقع متنی که این طیف در دستور کار خود قرار داده اند در راستای مظلوم نمایی و با تکیه بر افشاگری‌‌هایی است که برای فرار رو به جلو انجام می‌شود. لذا برای اینکه در این شرایط تصویر درستی از آنها و ادعاهایشان به نمایش گذاشته شود، دادگاه علنی یکی از بهترین تصمیمات و اقدامات است.»

وی تصریح کرد: «اینگونه مشخص می‌شود که آنها تا چه حد با مردم صداقت داشته‌اند و افکار عمومی در جریان قرار می‌گیرند. به هرحال دادگاه محلی است که «بیننه» ارائه می‌شود این خود یک گام بزرگ در راستای شفاف سازی است. زیرا این طیف به مدت 8سال مدیریت اجرایی کشور را برعهده داشتند و بنا بر گفته مقامات قضایی تخلف‌های بسیاری مرتکب شده اند.»

او عنوان کرد: «طی این سال‌ها بارها مطالبی مطرح شده است که این گروه را به سوءمدیریت متهم کرده است و حرف و حدیث‌های بسیاری درباره آنها گفته می‌شود. حتی دیوان عدالت اداری هم لیستی از تخلف‌های آنها آماده کرده است و باید در یک دادگاه قانونی ارائه شود و چه بهتر که این دادگاه علنی باشد و مردم هم شاهد باشند.»

این استاد دانشگاه در خصوص چرایی اقدامات اخیر مسئولان دولت‌های نهم و دهم گفت: «طیف احمدی نژادی‌ها با توجه به ماهیت درونی که دارد، حتی زمانی که بر مسند کار بودند هم از همین تاکتیک‌ها استفاده می‌کردند و هر چند وقت یک بار مسئله غیرمتعارفی را مطرح می‌کردند تا توجه افکار عمومی را به خود جلب کنند. بنابراین بیشتر تلاش‌هایشان معطوف بر جلب توجه بود.»

وی ادامه داد: «این روزها هم شیوه‌هایی که اتخاذ می‌کنند هم بر همین اساس است و برای جلب توجه انجام می‌شود. به عنوان مثال آنها اقدام به بست نشینی کردند که حدود هشت دهه است که منسوخ شده است ولی آنها به شکل عجیبی آن را اجرایی کردند تا باز هم از روش‌ها غیرمتعارف جلب توجه کنند.»

او تاکید کرد: «لذا من معتقدم که بهترین روش در مواجه با این افراد به غیر از برگزاری دادگاه علنی، نادیده گرفتن آنها است. هرچه بیشتر رسانه‌ها و نخبگان به آنها بپردازند، احمدی نژادی‌ها را به سمت دست یابی به هدفشان سوق داده اند. آنها برایشان اهمیتی ندارد که چگونه مطرح می‌شوند فقط مهم این است که مطرح شوند و هرچه بیشتر در رسانه ها حضور داشته باشند برایشان ایده آل است.»

ظریفیان در پایان افزود: «البته این نکته را هم اضافه کنم که اگر کسی مورد ظلم قرار بگیرد جدا از این که چه گرایش سیاسی دارد باید از طریق قانونی به دنبال احقاق حقش باشد. ما هم موافق این هستیم که اگر احمدی نژادی‌ها مدعی هستند حقشان ضایع شده است و درباره آنها اجحاف صورت گرفته است، به این ادعایشان هم رسیدگی شود.»

احمدی نژاد به هیچ دادگاهی تمکین نمی‌کند
همچنین داریوش قنبری نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «من فکر نمی‌کنم که احمدی‌نژاد به هیچ دادگاهی تمکین کند. او حتی اگر دادگاه علنی هم برایشان برگزار شود باز هم حرف خود را می‌زند و هدفش تبلیغات و مطرح کردن خود و نزدیکانش است. او الان به دنبال جذب مخاطب در سطح جامعه است و سعی می‌کند یک پایگاه اجتماعی برای خود به دست بیاورد.»

او تصریح کرد: «زیرا وی به خوبی می‌داند که نه در میان مردم و نه در میان مسئولان دیگر جایگاه و حامی ندارد. اگر این چنین نبود قطعا تا امروز اقدام به برگزاری یک راهپیمایی می‌کرد. اما حامیانش را از دست داده است و حالا می‌خواهد با روش‌های غیرمتعارف خود را در مرکز توجهات قرار دهد تا شاید بتواند این خلاء را پر کند.»

وی با بیان این که احمدی نژاد گمان می‌کند می‌تواند با مظلوم نمایی به این خواسته خود دست پیدا کند، تاکید کرد: «البته این تاکتیک در دورانی که ریاست قوه مجریه را داشت هم موفقیت آمیز بود و او با این قبیل اقدامات و ادعاهایی مبنی بر افشاگری توانسته بود بخشی از جامعه را با خود همراه کند. اما اینبار شرایط متفاوت است و برای فرار رو به جلو نمی تواند از همان روش‌ها استفاده کند.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: «از سوی دیگر او می‌خواهد با اظهار نظرهای اخیر خود روند بررسی قضائی پرونده خود و نزدیکانش را نیز تحت تاثیر قرار دهد. احمدی نژاد به خوبی از شرایط پرونده تخلفاتشان آگاه است و میداند به عنوان مثال تخلف در بودجه که طی سال‌های ریاست جمهوریش انجام داده است در حال بررسی است و دیر یا زود باید پاسخگو باشد. لذا سعی می‌کند فضا را متشنج کند تا از این مسئله نجات پیدا کند.»

قنبری در انتها گفت: «با اینحال من هم معتقدم که برگزاری دادگاه علنی می‌تواند تمام نقشه‌های وی را نقش بر آب کند. زیرا هنوز بخش بسیاری کوچکی از جامعه معتقدند که او حقیقت را می‌گوید و از وی حمایت می‌کنند. از سوی دیگر او به گونه در حال بازی است که گویی به دنبال احقاق حقوق ملت است. لذا در صورت برگزاری دادگاه علنی افکار عمومی را آگاه می‌کند که وی صرفا سنگ خود و نزدیکانش را به سینه می‌زند.‌»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید