واکنش به پرونده نسل‌ کشی پرندگان مهاجر

    کد خبر :146108

طرح برخورد با صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در دادستانی کل کشور کلید خورد.

محمدجواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور با اعلام این خبر می‌گوید: پرونده جلوگیری از نسل‌کشی پرندگان مهاجر به ویژه در شمال کشور، در دادستانی کل کشور باز شده و امید داریم، با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای ذی‌ربط این معضل که سالهاست در نتیجه سودجویی متخلفان به وجود آمده به زودی و به صورت ریشه‌ای رفع شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نسل‌کشی پرندگان مهاجر در تالاب‌های جنوبی کشور هم در دستور کار دادستانی کل کشور قرار دارد یا خیر می‌گوید: با توجه به اینکه در شمال کشور شاهد وضعیت حادتری هستیم برخورد با نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال کشور را در اولویت قرار داده‌ایم اما از دادستان‌های تمامی استان‌‌های درگیر با این معضل خواهان ورود جدی به این مقوله شده‌ایم.

علی تیموری مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان اینکه مهار صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر مستلزم برخورد قانونی قاطع با متخلفان است به تسنیم می‌گوید: یگان حفاظت محیط زیست تمام تلاش خود را به منظور جمع‌آوری دام‌ها و تورهای هوایی و همچنین جلوگیری از عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر به کار بسته اما ریشه‌کن کردن این معضل چند ساله مستلزم ورود دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است.

وی ادامه می‌دهد: بنابراین اخیرا طی نامه‌ای به دادستانی کل کشور درخواست همکاری نیروی انتظامی با سازمان حفاظت محیط زیست را مطرح کرده‌ایم و همچنین طی مکاتباتی با وزارت کشور و استاندار مازندران خواهان ورود جدی به مقوله نسل‌کشی پرندگان مهاجر شده‌ایم که امیدواریم با تعامل تمامی نهادهای ذی‌ربط سایه این معضل به زودی از کشور کنار رود.

نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال و جنوب کشور، سالهاست علی‌رغم اعتراضات گسترده همچنان ادامه دارد. صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر، رتبه دوم کشتار پرندگان مهاجر در جهان را نصیب کشورمان کرده. اما، آسیب‌های وارده به محیط زیست و حیات وحش، تنها بخشی از عواقب شوم نسل‌کشی پرندگان مهاجر در تالاب‌های شمالی و جنوبی کشور است. شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل زمستان که با کشتار و عرضه گوشت پرندگان مهاجر به ویژه در استان‌های شمالی کشور شاهد آن هستیم مهم‌ترین پیامد صید پرندگان مهاجر است. پیامدی که نه تنها محیط زیست، بلکه بهداشت عمومی جامعه را به مخاطره انداخته و به دنبال آن با خسارات جبران‌ناپذیری که به صنعت مرغداری وارد می‌کند اقتصاد کشور را به چالش می‌کشد. تهدید بهداشت عمومی، خسارت به صنعت مرغداری، آسیب گسترده به حیات وحش، تخریب وجهه کشور در مجامع بین‌المللی و رواج قانون‌گریزی، همه و همه بهایی است که سالهاست در ازای مماشات مقامات محلی با کمتر از صد صیاد، دامگاهدار و فروشنده متخلف به جامعه تحمیل می‌شود.

تصویر زیر، نمایی از تورهای هوایی صیادان را در منطقه فریدونکنار را به نمایش می‌گذارد. دام‌هایی که فریدونکنار را به سیاهچاله پرندگانی تبدیل کرده که فرسنگ‌ها راه برای چند روزی استراحت، میهمان استان‌های شمالی کشورمان شده‌اند.

چندی پیش محمد جواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور در پاسخ به پیگیری‌های تسنیم درباره صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر گفت: قطعا اگر سازمان حفاظت محیط زیست و یا سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دستگاه‌های متولی حاکمیتی، مشکلات موجود در این زمینه را به ما منعکس کرده و حمایت‌های قضایی و حقوقی مدنظرشان را اعلام کنند در حدود ضوابط و مقررات به این مقوله ورود کرده و پس از پیگیری‌های لازم زمینه را برای مساعدت فراهم می‌کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید