تهران و سهم نیم میلیاردی از صنعت گردشگری
![تهران و سهم نيم ميلياردی از صنعت گردشگری](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2017/11/10-5.gif)
مسترکارت در گزارش اخیر خود، سهم درآمد تهران از گردشگری را در سال ۲۰۱۶ حدود نیممیلیارد دلار برآورد کرده است.
در این گزارش تعداد گردشگران ورودی به تهران یک میلیون و ۶۴ هزارنفر بوده که پیشبینی شده این رقم تا پایان سال ۲۰۱۷، به یک میلیون و ۷۹ هزار نفر نیز برسد. این تعداد برای گردشگران ورودی به کل شهرهای کشور، تا پایان ماه مرداد، ۲ میلیون و ۱۵۹ هزار و ۸۸۲ نفر بوده است.
اما نکته قابل توجه در این گزارش این است که علاوه بر کاهش تعداد گردشگران در زمان مشابه، ملیت مسافرانی که به کشور وارد شدهاند نیز تغییر چندانی نکرده. عراق، جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، ایرانیان مقیم خارج، بحرین، کویت، هند، چین، آلمان، لبنان، فرانسه، ایتالیا، عمان و گرجستان، ملیت گردشگران ورودی به کشور را تشکیل میدهند. ایران در منطقه خاورمیانه و آفریقا، بعد از شهرهای دوبی، ژوهانسبورگ، ریاض و ابوظبی در رده پنجم ورود گردشگران خارجی در سال ۲۰۱۶ در این منطقه قرار دارد و در یک سال گذشته نتوانسته است تعداد گردشگران امریکایی و اروپایی را افزایش دهد.
در قبال حدود ۲هزار نفر امریکایی که پارسال به ایران سفر کردهبودند، امسال تنها ۷۰۰ نفر مهمان کشورمان شدهاند. اما در میان کشورهای اروپایی، آلمان بیشترین تعداد گردشگر را به ایران روانه کرده است. حضور گردشگرانی از خاورمیانه و همسایگان هممرز، بیشتر موید این نکته است که همچنان پاشنه گردشگری کشور بر لولای سلامت و البته مذهبی میچرخد و در مابقی انواع گردشگری، موفقیت زیادی حاصل نشده است.
هرچند تقویت یک نوع از گردشگری که کشور پتانسیل خوبی در آن دارد، یکی از راهکارهای مناسب در افزایش تعداد گردشگران است، اما در دولتی که تمام شعار گردشگریاش باز کردن درهای کشور به روی گردشگران کشورهای دیگر است، باید دید که این آمار نشان از پیشرفت در سازمانهای متولی گردشگری را دارد یا خیر؟
رفتار خصمانه دولت امریکا پس ار روی کار آمدن ترامپ و روابط تیرهشده با عربستان باعث شده که در سه ماه اول امسال، ورود گردشگران خارجی به نسبت سال گذشته ۱/۵ درصد کاهش داشته باشد تا بیشتر از گذشته به اهمیت روابط خارجی با کشورها و ملیتهای دیگر پی ببریم و مطمئن شویم که گردشگری برای پیشرفت نه به شعار که به برنامههای بلندمدت نیاز دارد.