دوقلوهای هم‌سان تک‌جفتی در ایران دیگر زنده می‌مانند

    کد خبر :123894

بيمارستان امام خميني (ره) تهران با همکاري بنياد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نخستين دستگاه ليزر جداسازي جفت در دوقلوهاي هم‌سان را راه‌اندازي کرد.

به گزارش  روابط عمومی بنیاد برکت، نخستين دستگاه ليزر جداسازي جفت در دوقلوهاي هم‌سان، اهدایی بنياد برکت در بيمارستان امام خميني(ره) تهران راه‌اندازي شد و مورد استفاده قرار گرفت.

دکتر صديقه حنطوش‌زاده، ریيس گروه زنان بيمارستان امام خميني(ره) در حاشيه‌ی اولین جراحي جداسازي دوقلوهای تک‌جفتی در ايران گفت: تاکنون در اغلب دوقلوهاي يکسان که تک‌جفتي بودند، ما براي زايمان با مشکل مواجه مي‌شديم و متأسفانه يکي از آن‌ها را از دست مي‌داديم.

وي افزود: اين دستگاه ليزر که براي نخستين بار در ايران به‌کار گرفته مي‌شود کمک مي‌کند تا جفت يکسان دو نوزاد به شکل دو جفت مجزا تفکيک شود.

حنطوش‌زاده گفت: اين کار پيش از اين فقط در مراکز خاصي از اروپا و آمريکا انجام مي‌شد. وقتی ما بتوانیم عروق خون‌رسانی مشترک دوقلوها را از هم جدا و مسیر تغذیه‌ی آن دو را از هم تفکیک کنیم، احتمال مرگ و میر دوقلوهای تک‌جفتی تا حد قابل توجهی کاهش می‌یابد.

روش کار لیزر جداسازی جفت به این شکل است که از طریق این دستگاه پزشکان در اسکوپ‌های کوچک میلی‌متری وارد رحم مادر شده و نارسایی‌های عروقی دوقلوها را تشخیص می‌دهند و پس از بررسی مشکل آن را از طریق لیزر برطرف می‌کنند.

دوقلوهاي هم‌سان تک‌جفتی به دوقلوهایی اطلاق می‌شود که كه مسیر خون‌رساني مشترك دارند و تا پیش از این در ایران به دلیل نبود دستگاه جداسازی، این دو قلوها در حين زايمان به مشكل مي‌خوردند و حداقل یکی از آن‌ها از بین می‌رفت.

سالانه بیش از هزار نوزاد در ایران دچار تداخل عروقی جفت یکسان می‌شوند. این نوزدان در صورت زنده ماندن هم با نارسایی‌هایی همراه بودند که هزینه‌های زیادی را به خانواده‌ی آن‌ها و نظام سلامت کشور تحمیل می‌کرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید