۲۲ فیلم برای کسب خرس طلایی جشنواره برلین رقابت می‌کنند

    کد خبر :1185888
۲۲ فیلم برای کسب خرس طلایی جشنواره برلین رقابت می‌کنند

جشنواره فیلم برلین فهرست آثار بخش رقابتی و بخش «چشم‌انداز» هفتادوششمین دوره خود را اعلام کرد و ۲۲ فیلم در بخش اصلی رقابتی حضور دارند.

در میان آثار بخش رقابتی، فیلم‌هایی از کارگردانانی چون کورنل موندروتسو، ایلکر چاتاک، امین آلپر، آنجلا شانلک، کریم عینوز، وارویک تورنتون، آنتونی چن و هانا برگهولم دیده می‌شوند.

۲۰ فیلم از این مجموعه برای نخستین بار در جشنواره برلین به نمایش درمی‌آیند و تنها دو فیلم «ژوزفین» ساخته بث آرائوجو و «ولفرام» ساخته وارویک تورنتون پیش از این در جشنواره‌های دیگر نمایش داشته‌اند.

در میان بازیگران آثار بخش رقابتی، نام‌هایی مطرح همچون ایمی آدامز، چنینگ تیتوم، ژولیت بینوش، ساندرا هولر، کالوم ترنر، ال فانینگ، پاملا اندرسون و روپرت گرینت به چشم می‌خورد.

۹ فیلم از آثار این بخش توسط زنان یا به‌صورت مشترک با زنان کارگردانی شده‌اند؛ آماری که نسبت به سال گذشته و دو سال پیش افزایش قابل توجهی داشته است.

کورنل موندروتسو، کارگردان مجارستانی، دهمین فیلم بلند خود با عنوان «در کنار دریا» را ارائه می‌کند؛ فیلمی با بازی ایمی آدامز و برت گلدستین که داستان زنی را روایت می‌کند که پس از ترک یک مرکز بازپروری به خانه خانوادگی خود در کیپ‌کاد بازمی‌گردد و با زخم‌های گذشته و هویت واقعی‌اش مواجه می‌شود.

هانا برگهولم، فیلمساز فنلاندی، دومین فیلم بلند خود با عنوان «شب‌زاد» را در برلین به نمایش می‌گذارد؛ داستان زوجی که برای تشکیل خانواده به جنگل نقل مکان می‌کنند، اما ورود فرزندشان زندگی آرام آن‌ها را به کابوسی هولناک تبدیل می‌کند.

جشنواره برلین، که برای دومین سال متوالی با مدیریت تریشیا تاتل برگزار می‌شود، دومین دوره بخش «چشم‌انداز» را نیز با ۱۳ فیلم برنامه‌ریزی کرده است که ۱۱ مورد از آن‌ها نخستین نمایش جهانی خود را تجربه می‌کنند.

این دوره جشنواره با نمایش فیلم «مردان خوب وجود ندارند» ساخته شهربانو سادات، کارگردان افغان، افتتاح می‌شود و ویم وندرس، فیلمساز سرشناس آلمانی، ریاست هیأت داوران بخش رقابتی جشنواره برلین ۲۰۲۶ را بر عهده دارد.

به گزارش ایسنا، همچنین در بخش‌های دیگر جشنواره، آثار سینماگران ایرانی مانند «آخر هفته سزارین» ساخته محمد شیروانی، «میوه‌های ناامیدی» از نیما نساجی، «رویا» ساخته مهناز محمدی، «عاشق ناخن‌هایت باش!» از نرگس کلهر و «خاطرات یک پنجره» ساخته مشترک مهرانه سلیمیان و امین پاک‌پرور حضور دارند.

فهرست آثار بخش رقابتی جشنواره برلین ۲۰۲۶

۱. در کنار دریا
کارگردان: کورنل موندروتسو

۲. دائو
کارگردان: آلن گومیس

۳. گرد و غبار
کارگردان: آنکه بلونده

۴. داستان‌های خانگی
کارگردان: اوا تربیش

۵. همه عاشق بیل ایوانز هستند
کارگردان: گرانت گی

۶. نامه‌های زرد
کارگردان: ایلکر چاتاک

۷. ژوزفین
کارگردان: بث د آراوجو

۸. رستگاری
کارگردان: امین آلپر

۹. تنهاترین مرد شهر
کارگردانان: تیتزا کووی و راینر فریمل

۱۰. همسرم گریه می‌کند
کارگردان: آنجلا شانلک

۱۱. مگس‌ها
کارگردان: فرناندو ایمبکه

۱۲. سپیده‌دمی نو
کارگردان: یوشیتوشی شینومیا

۱۳. نینا روزا
کارگردان: ژنویو دولود-دوسل

۱۴. ملکه دریا
کارگردان: لنس همر

۱۵. هرس بوته رُز
کارگردان: کریم عینوز

۱۶. رز
کارگردان: مارکوس شلاینزر

۱۷. سومسوم، شب ستارگان
کارگردان: مهمت-صالح هارون

۱۸. در یک نجوا
کارگردان: لیلا بوزید

۱۹. همه ما غریبه‌ایم
کارگردان: آنتونی چن

۲۰. ولفرام
کارگردان: وارویک تورنتون

۲۱. عشق پرنده‌ای سرکش است
کارگردانان: آنا فیچ و بنکر وایت

۲۲. شب‌زاد
کارگردان: هانا برگهولم

فهرست آثار بخش «پرسپکتیو» (چشم‌انداز)

۱. هفده
کارگردان: کوسارا میتیچ

۲. انیمل
کارگردان: اشلی والترز

۳. وقایع‌نگاری‌هایی از محاصره
کارگردان: عبدالله الخطیب

۴. قطار رودخانه
کارگردانان: لورنزو فرو و لوکاس آ. وینیاله

۵. فیلیپینیانا
کارگردان: رافائل مانوئل

۶. ارتفاعات جنگلی
کارگردان: مانن کوبیا

۷. آشیانه سرخ
کارگردان: خوان پابلو سالاتو

۸. محاکمه هاین
کارگردان: کای اشتنیکه

۹. راز ما
کارگردان: گراس پاسو

۱۰. دعایی برای مردگان
کارگردان: دارا ون دوسن

۱۱. مرا به خانه ببر
کارگردان: لیز سارجنت

۱۲. کاملا عریان
کارگردان: موریل دانسمبورگ

۱۳. به کجا؟
کارگردان: آساف مخنس

هفتادوششمین جشنواره فیلم برلین از ۱۲ تا ۲۲ فوریه ۲۰۲۶ (۲۴ بهمن تا ۴ اسفندماه) برگزار خواهد شد و بازار فیلم اروپا نیز همزمان از ۱۲ تا ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن ماه) برگزار می‌شود.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید