اهدای سه هزار قبضه سلاح چین به فیلیپین برای اثبات دوستی
![اهدای سه هزار قبضه سلاح چین به فیلیپین برای اثبات دوستی](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2017/10/69-4.jpg)
چین به منظور اثبات دوستی خود به فیلیپین به این کشور واقع در حوزه جنوب شرق آسیا سه هزار قبضه سلاح های تهاجمی با هدف اثبات ‘روابط سازنده و دوستانه’ اهدا کرد.
این دومین محموله ای است که با توجه به اظهارات ‘رودریگو دوترته’ رئیس جمهوری فیلیپین در ایجاد روابط نزدیک خود با چین به فیلیپین ارسال می شود.
دلفین لورنزانا’ وزیر دفاع فیلیپین گفت که این سلاح های چینی قرار بود به ارتش ارائه شود، اما ‘دوترته’ اعلام کرده که پلیس به این سلاح ها نیاز بیشتری دارد.
وزیر دفاع فیلیپین خاطرنشان کرد که ما خوش شانس هستیم که دولت چین این سلاح ها را در اختیار ما قرار داده است.
ارزش این محموله سلاح حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار دلار تخمین زده شده و قرار است به پلیس ملی فیلیپین داده شود.
پلیس ملی فیلیپین قرار بود که سال گذشته ۲۶ هزار قبضه سلاح M4 از آمریکا تحویل بگیرد که قانونگذاران آمریکا از محقق شدن این مورد ممانعت بعمل آوردند.
توفق فروش سلاح توسط قانونگذاران آمریکایی به این دلیل انجام شده که سیاست های دولت فیلیپین در مقابله با قاچاقچیان که منجر به کشته شدن هزاران نفر شده مورد انتقاد این قانونگذارن و همچنین گروه های حامی حقوق بشر قرار گرفته است.
چین در ماه ژوئن سال جاری نیز سه هزار قبضه سلاح تهاجمی و ۱۰۰ قبضه تفنگ تک تیرانداز به عنون بخشی از یک موج دیپلماسی جدید برای تعامل با کشوری که چین بر سر مسائل دریایی جنوب تنش های تاریخی با آن داشت، اعطا کرد.
ارتش فیلیپین سلاح های تهاجمی را به پلیس ارائه کرد اما سلاح های تک تیرانداز را برای خود نگهداشت.
این سلاح ها که به صورت رایگان در اختیار فیلیپین قرار گرفته، در مقایسه با سلاح هایی که از دهه ۱۹۵۰ توسط آمریکا در اختیار این کشور قرار داده شده بسیار کمتر است.
واشینگتن در ۱۷ سال گذشته حدود یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی از قبیل هواپیماهای بدون سرنشین، کشتی، هواپیمای جاسوسی و سلاح های تهاجمی در اختیار فیلیپین قرار داده است.
تعاملات فیلیپین و چین درحالی انجام می شود که این روزها محور سیاست خارجی مانیل بیشتر به سوی واشینگتن تمایل دارد و ‘دوترته’ از آمریکا به عنوان یک متحد قدیمی یاد کرده است.
منبع: ایرنا