ترامپ دوباره جنجال آفرید: ادعای مذاکره ایران با آمریکا و اظهارات جنجالی درباره سلاح هسته‌ای

    کد خبر :1174123
ترامپ مذاکره ایران با آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه اظهارات جنجالی خود مدعی شد ایران خواهان مذاکره مستقیم با واشنگتن است. او هنگام پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان، بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد و گفت: «توان هسته‌ای ایران را از بین بردیم و حالا آنها می‌خواهند برای توافق مذاکره کنند.»

ترامپ در ادامه، حمله مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن را «اقدامی که دیگران جراتش را نداشتند» توصیف کرد. این ادعاها در حالی تکرار می‌شود که ایران در همان زمان همکاری کامل با آژانس انرژی اتمی داشت و مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن در عمان جریان داشت اما آمریکا مسیر دیپلماسی را رها کرد.

به گزارش ایسنا، همزمان، وزرای خارجه گروه ۷ نیز بدون توجه به رفتارهای خصمانه واشنگتن، از تهران خواسته‌اند مذاکرات مستقیمی با آمریکا داشته باشد.

ادعاهای تازه ترامپ درباره کنترل تسلیحات

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش در هواپیمای ایر فورس وان گفت که «خلع سلاح هسته‌ای» را بهترین راه کنترل تسلیحات می‌داند و خواستار برگزاری نشستی میان آمریکا، روسیه و چین برای کاهش سلاح‌های هسته‌ای شد. او در حالی از خلع سلاح سخن گفت که هم‌زمان از ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا دفاع کرد و گفت: «همان‌طور که دیگران آزمایش می‌کنند، ما هم باید آزمایش کنیم.»

این در حالی است که روسیه پیش‌تر اعلام کرده در صورت اقدام متقابل آمریکا، حاضر است محدودیت‌های پیمان استارت جدید را تمدید کند.

پرونده ونزوئلا و ادعای «پیشرفت بزرگ»

ترامپ همچنین مدعی شد در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر با ونزوئلا «پیشرفت چشمگیری» حاصل شده و اعلام کرد تصمیمی درباره این کشور گرفته است؛ تصمیمی که از بیان جزئیات آن خودداری کرد.

شکایت میلیاردی علیه بی‌بی‌سی

او اعلام کرد قصد دارد از شبکه بی‌بی‌سی به دلیل انتشار نسخه «گمراه‌کننده» یکی از سخنرانی‌هایش بین یک تا ۵ میلیارد دلار شکایت کند. این شبکه پس از بالا گرفتن جنجال، رسماً عذرخواهی کرد اما اعلام کرد مبنای قانونی برای شکایت وجود ندارد. استعفای مدیرکل و رئیس بخش خبری بی‌بی‌سی نیز پس از این ماجرا رسانه‌ای شد.

اظهارات جنجالی درباره جنگ اوکراین

ترامپ در مصاحبه‌ای دیگر مدعی شد که «به هشت جنگ پایان داده» و تنها بحران باقیمانده برای حل‌وفصل، جنگ اوکراین است. او گفت: «این جنگ هرگز نباید آغاز می‌شد»؛ اظهاراتی که بی‌توجه به تنش‌آفرینی‌های اخیر آمریکا در کشورهای دیگر مطرح شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید