رونق تهاتر خودرو میان ایران و چین در سایه تحریم‌ها

    کد خبر :1167852
رونق تهاتر خودرو میان ایران و چین در سایه تحریم‌ها

با تشدید تحریم‌های غرب علیه ایران، مبادله کالا به کالا میان ایران و چین دوباره رونق گرفته است.

در این چارچوب، قطعات خودرو از چین به ایران ارسال می‌شود و در مقابل، فلزاتی همچون مس و روی به چین بازگردانده می‌شود؛ روشی که جایگزینی برای نقل‌وانتقال‌های ارزی در شرایط محدودیت‌های مالی بین‌المللی به شمار می‌رود.

این مبادلات عمدتاً از طریق شرکت‌های واسطه انجام می‌شود تا قوانین تحریمی آمریکا و اروپا نقض نشود. شرکت خودروسازی چری و گروه فلزات تونگ‌لینگ از مهم‌ترین بازیگران این تجارت هستند. خودروهای نیمه‌مونتاژ شده در ایران تکمیل و با برند MVM به فروش می‌رسند.

این شیوه همکاری اگرچه از نظر مالی گسترده نیست، اما اهمیت نمادینی دارد و نشان‌دهنده بازگشت تجارت تهاتری میان کشورهایی است که با فشارهای تحریمی روبه‌رو هستند. در سال‌های اخیر، مبادلات مشابهی میان ایران و کشورهایی چون روسیه و سریلانکا نیز صورت گرفته است.

به گزارش اکوایران، وزارت خارجه چین تأکید کرده است که پکن مخالف تحریم‌های یک‌جانبه بوده و همکاری‌های اقتصادی خود با ایران را در چارچوب قوانین بین‌المللی ادامه خواهد داد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید