جایگزینی درختان خشک خیابان ولیعصر با چنارهای ۵۰ ساله

۱۰۰ اصله درخت چنار با سن بالای ۵۰ سال به جای درختان خشک شده خیابان ولیعصر (عج) کاشته شدند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اعلام کرد: به جای ۸۰ اصله درخت چنار خشکشده در خیابان ولیعصر (عج) در محدوده منطقه یک، ۱۰۰ درخت چنار با سن بالای ۵۰ سال کاشته شدهاند. به گفته محمدصابر باغخانیپور، این اقدام بهترین راهکار ممکن در شرایط کنونی برای احیای فضای سبز این مسیر تاریخی بوده است.
او توضیح داد که سال گذشته، حدود ۱۰۰۰ درخت این خیابان از محدوده پارک وی تا میدان تجریش مورد ارزیابی و اسکن سلامت قرار گرفتند.
بررسیها نشان داد که بیشتر این درختان سالم هستند، اما ضعف در سیستم ریشه بهدلیل دسترسی دائمی به آب نهرها، رشد طبیعی را مختل کرده و در برخی موارد منجر به خشکی آنها شده است.
باغخانیپور همچنین به عوامل متعددی در خشکشدن درختان اشاره کرد؛ از جمله رهاسازی غیرمجاز فاضلاب توسط برخی اصناف، افزایش جمعیت موشها، ضعف در بهسازی انهار و کمبود آبیاری. وی از همکاری شهرداری منطقه یک برای بهسازی تشتکها، انسداد کلونی موشها، ساماندهی فاضلاب و اجرای بندکشی با مصالح نفوذپذیر خبر داد.
او با تأکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین، گفت که برای ارزیابی سلامت درختان از روش توموگرافی استفاده شده است؛ روشی که با امواج صوتی یا الکترومغناطیسی میتواند آسیبهای داخلی تنه درخت را بدون آسیب فیزیکی مشخص کند.
به گزارش ایلنا، در پایان، وی از جریمه سنگین یک واحد صنفی متخلف به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان به دلیل خشکاندن ۱۳ اصله درخت خبر داد و افزود: کمیتهای ویژه برای صیانت از درختان خیابان ولیعصر به صورت منظم در حال پیگیری وضعیت این محور سبز و نمادین شهر است.