اسامی 2 فرد ایرانی و شرکتی که توسط آمریکا تحریم شدند

در ادامه سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، از اعمال تحریمهایی تازه علیه سه فرد و یک نهاد ایرانی خبر داد و مدعی شد این افراد و شرکت تحریمشده با سازمان پژوهشها و نوآوریهای دفاعی ایران (سپند) در ارتباط هستند؛ نهادی که آمریکا آن را بازماندهای از برنامه هستهای پیشین ایران میداند.
این تحریمها شامل دو فرد ایرانی به نامهای محمدرضا صدیقی صابر و احمد حقیقتطلب و همچنین شرکتی به نام پویا پارس فوروارد لوکینگ تکنولوژیز است. این شرکت، طبق اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، در منطقه صنعتی شمسآباد تهران فعالیت دارد و در حوزه فناوریهای حساس مشغول به کار است.
روبیو در بیانیهای با تکرار اتهامهای قدیمی درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای، مدعی شد افراد و نهادهای تحریمشده در فعالیتهایی دخیل بودهاند که به گسترش سلاحهای کشتار جمعی کمک میکنند. این در حالی است که نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز تأیید کردهاند ایران در مسیر ساخت سلاح هستهای حرکت نکرده و مقامات جمهوری اسلامی نیز بارها اعلام کردهاند که تولید این نوع تسلیحات جایی در سیاستهای ایران ندارد.
با این حال، وزیر خارجه آمریکا با تأکید بر ادامه سیاستهای سختگیرانه دولت ترامپ، گفت که این اقدامات با هدف تضعیف تواناییهای تحقیقاتی و فنی نهادهای ایرانی برای تولید احتمالی سلاحهای هستهای انجام میشود.
این تحریمها طبق فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ که گسترشدهندگان سلاحهای کشتار جمعی و حامیان آنها را هدف قرار میدهد، اعمال شدهاند.
در حالی که روبیو در سخنان خود ایران را تنها کشور فاقد سلاح هستهای دانست که اقدام به غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم میکند، او همچنین مدعی شد که تهران از شرکتهای پوششی برای پنهانسازی فعالیتهای مرتبط با تهیه اقلام دومنظوره استفاده میکند.
به گزارش اکوایران، جالب آنکه این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، با وجود خروج از برجام، در ماههای اخیر ابراز امیدواری کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، بتواند به توافق جدیدی با ایران دست پیدا کند. او در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) با صدور یادداشتی، بار دیگر بر تداوم سیاست فشار حداکثری علیه ایران تأکید کرده بود.