بازگشت بابک زنجانی به اقتصاد ایران با ۲۵ شرکت/ دقیقاً چه موضوعی تکذیب میشود؟

تا امروز کمتر کسی با سابقهای مشابه بابک زنجانی دیده شده که مسیر ثروتمند شدن، زندانی شدن و بازگشت دوبارهاش تا این اندازه مبهم و پر رمز و راز باشد. بر اساس دادههای پلتفرم رسمیو، زنجانی این بار با مجموعهای متشکل از ۲۵ شرکت به عرصه اقتصاد بازگشته است.
انتشار خبر سرمایهگذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی در بخش ریلی کشور، توجهات را به خود جلب کرد. نکته بحثبرانگیز این بود که یکی از دو شرکتی که قرار است عمده این سرمایهگذاری (۶۱ هزار میلیارد تومان) را انجام دهد، به گروهی نسبت داده میشود که با بابک زنجانی ارتباط دارد.
این خبر واکنشهای متفاوتی به همراه داشت؛ برخی از رسانهها آن را به فال نیک گرفتند و برخی دیگر با نگاهی انتقادی، از ارتباط دولت با چهرهای دارای سوابق اقتصادی جنجالی سخن گفتند.
صرفنظر از دیدگاههای سیاسی، بازگشت زنجانی برای برخی به معنای نیاز کشور به توانمندیهای او در فروش نفت تعبیر شد. البته قوه قضائیه پیشتر اعلام کرده بود که او به دلیل تسویه کامل بدهیهایش مشمول عفو شده است. طبق اطلاعات رسمیو، زنجانی اکنون مدیریت ۲۵ شرکت را بر عهده دارد.
یکی از این شرکتها، داتوان، اخیراً به عنوان یکی از خریداران بلوک ۴۲ درصدی سایپا مطرح شده است. هرچند مدیرعامل داتوان ارتباط این شرکت با زنجانی را تکذیب کرده، اما رسمیو با انتشار گرافی از شبکه ارتباطات کسبوکارها نشان داده که بابک زنجانی بین سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ مدیرعامل این شرکت بوده است. در این گراف، ۲۴ شرکت و یک خیریه به عنوان زیرمجموعه گروه بینالمللی وان (متعلق به داتوان) معرفی شدهاند.
به گزارش روزنامه فرهیختگان، وبسایت گروه بینالمللی وان، ۱۳ شرکت زیرمجموعه را معرفی کرده است که شامل شرکتهایی در حوزه هواپیمایی، گردشگری، تهاتر، تجارت الکترونیک، صرافی، حملونقل ریلی، لیزینگ، ارتباطات، فناوری اطلاعات و خدمات بازرگانی میشوند.