گواهی تأیید پلیس آگاهی برای ایمنی خودروها الزامی شد

رئیس پلیس آگاهی فراجا اعلام کرد که از این پس صدور گواهی استاندارد ایمنی خودرو تنها با تأیید این نهاد ممکن خواهد بود. این تصمیم با هدف مقابله مؤثر با سرقت خودرو و جلوگیری از تولید خودروهایی که به راحتی مورد سرقت قرار میگیرند، اتخاذ شده است.
سردار محمد قنبری در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ برای پلیس آگاهی سالی پرکار بود. تمرکز ما بر ارتقای امنیت عمومی و برخورد قاطع با مجرمان، از جمله سارقان، قاتلان و متجاوزان، باعث شد تا حس امنیت در جامعه تقویت شود.
وی با اشاره به نقش کلیدی پلیس آگاهی در کشف سرقتها، جرائم جنایی، جعل و کلاهبرداری افزود: در راستای پیشگیری از وقوع جرم، برنامههایی برای هوشمندسازی فرآیندها و استفاده از شیوههای علمی در دستور کار قرار گرفته است.
قنبری با اشاره به راهاندازی گشتهای تخصصی پلیس آگاهی گفت: این گشتها با حضور کارآگاهان مجرب موفق به شناسایی و دستگیری مجرمان پیش از ارتکاب جرم شدهاند. وی افزود: برنامهریزی برای راهاندازی این گشتها در شهرهای کوچک نیز در حال انجام است.
رئیس پلیس آگاهی همچنین از کشف چهار هزار خودروی مسروقه در سال گذشته خبر داد و به اجرای طرح پایش هوشمند سارقان سابقهدار با استفاده از پابندهای الکترونیک اشاره کرد؛ اقدامی که موجب شد پنج هزار سارق تحت کنترل دائمی قرار بگیرند.
قنبری توسعه بانک ژنتیک را از دیگر اولویتهای امسال پلیس آگاهی عنوان کرد و افزود: این بانک نقش مؤثری در کشف جرائم جنایی ایفا کرده است. همچنین، با استفاده از فناوری اثر انگشت و تطبیق صدا، امکان شناسایی فوری مجرمان – حتی بدون سابقه کیفری – فراهم شده است.
وی با بیان اینکه میزان سرقت در دو سال اخیر روند افزایشی داشته، گفت: این روند در سال ۱۴۰۳ متوقف شد و شاهد کاهش ۱۸ درصدی سرقت و افزایش ۸ درصدی کشفیات بودهایم. در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ نیز سرقتها ۱۷ درصد کاهش یافته و ۸۰ درصد موارد سرقت کشف شدهاند.
قنبری در ادامه از ارسال ۱۶ هزار پیام هشدار به سارقان در ایام نوروز خبر داد که در پیشگیری از جرائم تأثیرگذار بوده است.
وی تأکید کرد: به منظور ارتقای امنیت خودروها، شورای امنیت کشور مصوب کرده است که از این پس، صدور استاندارد ایمنی خودرو منوط به تأیید پلیس آگاهی باشد. این تصمیم با هدف پیشگیری از طراحی و تولید خودروهای فاقد ایمنی کافی در برابر سرقت اتخاذ شده است.
قنبری گفت: به عنوان نمونه، در سال ۱۳۹۸ بیش از یک میلیون خودرو به مردم تحویل داده شد که چهار هزار دستگاه آنها به سرقت رفت. اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۲۰۳ هزار خودرو کاهش یافت که بیانگر اثرگذاری اقدامات ایمنی و توصیههای پلیس به خودروسازان است.
به گزارش تسنیم، وی همچنین اعلام کرد: ۹۸ درصد قتلها و ۹۵ درصد جرائم دیگر در سال ۱۴۰۳ توسط پلیس آگاهی شناسایی و کشف شدهاند. علاوه بر این، با راهاندازی مرکز مشاوره کارآگاهی، بررسی مجدد پروندههای معوق در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۸۵ درصد از این پروندهها به نتیجه رسیدهاند.