ژاله علو گوینده رادیو و بازیگر پیشکسوت درگذشت
بازتاب– ژاله علو، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و همچنین گوینده و بازیگر هنرهای نمایشی رادیو، امروز در بیمارستان درگذشت.
بنا بر اعلام موسسه هنرمندان پیشکسوت، این هنرمند پس از مدتها مبارزه با بیماری، ساعاتی پیش در یکی از بیمارستانهای تهران دار فانی را وداع گفت.
ژاله علو از پیشکسوتان عرصه بازیگری و گویندگی بود و در سال ۱۳۸۹ به عنوان یکی از برگزیدگان هشتمین همایش چهرههای ماندگار شناخته شد.
بیوگرافی و زندگی نامه ژاله علو
ژاله علو یکی از برجستهترین شخصیتهای فرهنگی و هنری ایران در دوران معاصر بود که در عرصههای مختلف هنری از جمله سینما، تلویزیون، رادیو و تئاتر درخشید. او در ۲۷ دی ماه ۱۳۰۶ در محله سنگلج تهران به دنیا آمد. خانواده او به ویژه پدرش، که یک افسر ارتش بود، تأثیر زیادی بر رشد و پرورش هنری او داشت. پدر ژاله علو با علاقه به فرهنگ و ادب، تلاش کرد تا دخترش از همان دوران کودکی با آثار ادبی برجسته ایران، مانند اشعار حافظ، سعدی و شاهنامه فردوسی آشنا شود.
آغاز فعالیت هنری:
ژاله علو از سنین کودکی علاقه زیادی به هنر داشت و در نوجوانی به دانشسرای مقدماتی وارد شد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی، او به رادیو پیوست و در ابتدای کار خود، اعلام برنامههای رادیویی را بر عهده گرفت. حضورش در رادیو به ویژه در برنامههای شبانه و رادیویی چون “داستان شب” باعث شد تا به سرعت جایگاه ویژهای در این عرصه پیدا کند.
فعالیت در رادیو:
ژاله علو یکی از پیشگامان هنر رادیویی در ایران بود. از سال ۱۳۲۷، او بهطور جدی وارد دنیای رادیو شد و در بسیاری از برنامهها به عنوان گوینده و بازیگر نمایشهای رادیویی حضور داشت. فعالیتهای او در رادیو موجب محبوبیت بسیاری در میان شنوندگان شد و تا سالها پس از آن، صدای گرم و دلنشین او در برنامههای مختلف رادیویی به گوش رسید.
فعالیت در تلویزیون و سینما:
ژاله علو همچنین در عرصه تلویزیون و سینما به عنوان بازیگر و هنرمند مطرح فعالیت کرد. یکی از آثار برجسته او در تلویزیون، مجموعه تلویزیونی محبوب «روزی روزگاری» بود که در دهه ۱۳۷۰ تولید شد و او نقشهای مهمی را در آن ایفا کرد. در سینما نیز، او با ایفای نقش در فیلمهای مطرحی چون “مهمان مامان” ساخته داریوش مهرجویی به شهرت رسید. این فیلم در سال ۱۳۸۲ اکران شد و یکی از آثار پرفروش و تحسینشده سینمای ایران محسوب میشود.
جوایز و افتخارات:
ژاله علو به دلیل آثار برجستهاش در حوزههای مختلف هنر، چندین بار مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت. او در سال ۱۳۸۹ به عنوان یکی از برگزیدگان هشتمین همایش «چهرههای ماندگار» شناخته شد، که یکی از معتبرترین جوایز فرهنگی کشور است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در طی سالها، از او به عنوان یکی از چهرههای تاثیرگذار در عرصه هنر و فرهنگ ایران تقدیر کرده است.
علاوه بر فعالیتهای هنری، ژاله علو همواره به تربیت و آموزش هنرمندان جدید اهتمام داشت و بسیاری از هنرمندان جوان در رادیو و تلویزیون از تجربیات و مشاورههای او بهرهمند شدهاند. به همین دلیل، او همواره به عنوان یک الگوی هنری و فرهنگی شناخته میشد.
درگذشت ژاله علو؛ هنرمند بیبدیل رادیو و تلویزیون ایران
ژاله علو بعد از سالها مبارزه با بیماری، در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۳ در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت. در پی این اتفاق، جامعه هنری و فرهنگدوستان در ایران از این ضایعه بزرگ سوگوار شدند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیاری از هنرمندان و علاقمندان به او تسلیت گفتند و یاد و آثار او همیشه در ذهن مردم و دنیای هنر باقی خواهد ماند.
ژاله علو، با صدا و هنر بینظیرش، همچنان در دلهای ایرانیان جای دارد و یاد او برای همیشه در عرصههای مختلف هنر ایران زنده خواهد ماند.