انواع ماشین باربری که باید بشناسید

    کد خبر :1112390

در تمام نقاط جهان و همچنین کشور ما ایران، انواع خودرو های باربری در دسترس عموم جامعه قرار دارد و مردم یا شرکت‌های مختلف تولیدکننده، می‌ توانند برای حمل بار خود از رانندگان این صنف و یا شرکت‌هایی که در زمینه حمل بار فعالیت می‌کنند؛ کمک بگیرند. اما برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که چند نوع خودرو باربری وجود دارد و هرکدام برای چه کاری بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند؟ در این مطلب علاوه بر اینکه شما را با انواع ماشین باربری آشنا می‌ کنیم، به شما کمک می کنیم تا مواردی که هر کدام از این خودرو ها مورد استفاده قرار می گیرند را بهتر بشناسید و در راستای نیاز خود بتوانید از این خودروها استفاده کنید. تا به سبب این شناخت، هزینه های حمل و نقل شما تا حد زیادی کاهش یابد.

این موضوع به این معنی است که با بررسی قابلیت انواع ماشین باربری، به این نتیجه برسیم که آیا برای جابه‌جایی خرده بار منزل، از وانت بار استفاده کنیم بهتر است یا یک کامیونت و یا یک تریلی؟ در ادامه به تمامی این نکات می پردازیم و انواع این ماشین ها را بررسی می کنیم تا بتوانید بهترین گزینه را برای حمل بارهای خود انتخاب کنید.

انواع ماشین باربری از نظر حمل بار و ظرفیت

انواع ماشین باربری می‌تواند شامل وانت بار، نیسان، انواع کامیون، خاور، تریلی و بسیاری ماشین های دیگر باشد که هر کدام برای حمل محموله های خاصی طراحی شده اند. اما سوالی که پیش می آید این است که هر کدام از این خودروها، توانایی حمل چه میزان باری را دارند و مناسب حمل چه نوع محموله های هستند؟ در ادامه به معرفی انواع ماشین باربری می پردازیم تا بیشتر با آنها و کاربردی که دارند آشنا شوید.

وانت بار ها

وانت بار ها، به نسبت سایر انواع ماشین باربری کوچک‌ ترین عضو از این خانواده محسوب می شوند. وانت بار که می‌تواند پراید وانت، پیکان وانت، آریسان، مزدا و یا نیسان باشد، بیشتر برای بارهای درون شهری که وزن بالایی ندارند و بار از نظر ظرافت، حساسیت بالایی ندارد مناسب است. البته از وانت بار ارزان برای حمل بار بین شهری نیز استفاده می شود. که در میان وانت ها، نیسان یکی از پرمصرف‌ترین ماشین های حمل کننده بار است. نیسان قابلیت حمل بار ۲ الی ۳ تن را دارد و می‌تواند برای حمل اسباب منزل، حمل مصالح، محصولات معدنی و بسیاری موارد دیگر از آن استفاده کرد.

کامیونت- خاور

یکی از انواع ماشین باربری کامیونت‌ ها هستند که ابعاد این ماشین ها، کمی کوچک‌ تر از کامیون است. خاور یا همان کامیونت، با توجه‌ به اتاقی که دارد، برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این ماشین، توانایی حمل بار ۴ الی ۵ تنی را دارد و می توان گفت یکی از پر کاربرد ترین ماشین های باربری، در زمینه های مختلف است.

کامیون

کامیون‌ ها، از کامیونت‌ ها بزرگ‌ تر هستند و توانایی حمل بار در حجم بیشتری نسبت به خاور و کامیونت دارند. کامیون نیز همانند خاور، می‌ تواند اتاق‌ های مختلفی داشته باشد و برای حمل بارهای مختلفی از جمله لوازم منزل یا مصالح با حجم بالا، مورد استفاده قرار بگیرد. اما از کامیون بیشتر برای بارهایی با حجم بالا، مثل محصولات کارخانه یا معدن، برای رساندن آن به مقصد مورد نظر، استفاده می‌ شود. وزنی که کامیون می‌تواند حمل کند، بسته به تعداد محورهای آن دارد. اما به طور کلی معمولا کامیون ها می توانند بین ۵ الی ۱۰ تن بار را به راحتی حمل کنند.

کامیون تک محور و دو محور

کامیون تک محور، یکی دیگر از انواع ماشین باربری است که دارای یک محور در قسمت عقب است و توانایی حمل بار تا ۱۰ تن را دارد. و در جامعه این کامیون را با اسم‌ های دیگر مانند کامیون ده تن و یا کامیون ۶ چرخ نیز می شناسند. اما کامیون دو محور دارای یک محور در عقب و یک محور در قسمت جلو است که این موضوع، باعث باعث افزایش توانایی حمل بار در این کامیون شده است. این نوع کامیون ها توانایی حمل بار تا ۱۵ تن را دارند و به کامیون ۱۰ چرخ نیز معروف هستند.

تریلی

تریلی‌ ها از انواع ماشین های باربری فوق سنگین هستند که علاوه بر ابعاد بزرگ‌ تری که نسبت به کامیون‌ها دارند، توانایی حمل بار بیشتری نیز دارند؛ میزان باری که می توان روی تریلی اعمال کرد؛ به اتاق آن بستگی دارد. اما به طور کلی تریلی بین ۱۶ تا ۳۰ تن قابلیت حمل بار دارد. از مدل کفی آن که بیشتر برای حمل بارهای سنگین مثل آهن استفاده می‌‌ شود و تریلی چادری یا ترانزیتی بیشتر در مواردی مثل صادرات و یا واردات کالا به کار گرفته می‌ شود.

کمرشکن

بزرگ‌ ترین عضو خانواده ماشین های باربری، کمرشکن‌ ها هستند که بیشتر برای حمل خودروهای سنگین و یا محموله های ترافیکی بسیار بزرگ و سنگین مورد استفاده قرار می‌ گیرد. حمل بار با وزن‌ذهای بسیار زیادی را می‌توان با این ماشین های قدرتمند انجام داد. به‌عنوان‌ مثال کمرشکن ۴ محور، توانایی حمل بار تا ۳۸ تن و کمرشکن ۱۱ محور توانایی حمل بار تا ۵۵ تن را دارد.

انواع ماشین باربری از نظر اتاق

انواع ماشین‌ باربری از نظر اتاق نیز به دسته‌ بندی‌ های مختلفی تقسیم می‌ شوند. اتاق ماشین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و گاهی می تواند در ظرفیت و میزان بار ماشین تاثیر مستقیم بگذارد و موجب افزایش ظرفیت بار شود‌. به این معنی که قدرت موتوری که برای کامیون کفی در نظر گرفته شده است، می‌ تواند با قدرت موتوری که برای کامیون کمپرسی در نظر گرفته شده است متفاوت باشد. در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین اتاق های انواع ماشین باربری می پردازیم.

یخچال دار

اتاق یخچال‌ دار مخصوص حمل مواد غذایی از جمله محصولات لبنی، گوشتی، تره‌بار و انجمادی است که امکان فاسد شدن در آن‌ها وجود دارد. ضمنا این اتاق بر روی کامیون، نیسان و دیگر ماشین های باربری نیز سوار می‌ شود.

مسقف

خودروهای مسقف که می‌ تواند شامل خاور، کامیون یا تریلی باشد، بیشتر برای بارهای حساس به ضربه مورد استفاده قرار می‌ گیرد. حال این بار ها ممکن است؛ اسباب منزل، محصولات تولیدی یک کارخانه و یا محصولات صادراتی یا وارداتی باشد.

کمپرسی

خودروهای کمپرسی، جک هیدرولیک دارند که در تخلیه بار کمک زیادی می کند. به این شکل که در هنگام تخلیه، جک اتاقک را بالا برده و تمامی محتویات قرار داده شده درون کامیون، در چند دقیقه از ماشین بیرون ریخته می‌ شود. از این نوع اتاق در کامیون های معدن و یا کامیون هایی که در زمینه حمل مصالح ساختمانی فعالیت دارند استفاده می شود.

اتاق رو باز یا اتاق بدون سقف

از این نوع اتاق در حمل مصالح ساختمانی مانند بلوکه ها و پنل ها استفاده می شود. همچنین از این نوع اتاق در حمل صیفی جات و سبد های میوه هم استفاده می شود و می توان گفت بهترین گزینه برای حمل محصولات باغی به شمار می رود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید