قاچاقچیان سوخت آنلاین شدند؟
در فضای مجازی، همهچیز پیدا میشود؛ از نفتخام صادراتی ایران تا بنزین، گازوئیل، مازوت و گاز مایع.
اما نکته مهم اینجاست که نظارت کافی بر خرید و فروش سوخت در این فضا وجود ندارد و این مسئله ممکن است به قاچاق سوخت دامن بزند.
بازتاب_ در شرایطی که ناترازی سوخت باعث مشکلات اقتصادی و اختلال در رفاه مردم شده، از جمله افت فشار گاز خانگی، محدودیتهای شدید گازرسانی به نیروگاهها و صنایع، کمبود سوخت مایع در نیروگاهها و قطع برق خانگی و صنعتی، فروش سوخت در فضای مجازی به یک علامت سوال بزرگ تبدیل شده است.
شاید عجیب به نظر برسد، اما در آگهیهای فضای مجازی و سایتهای خرید و فروش، انواع مختلف سوخت از جمله نفتخام، بنزین، گازوئیل، مازوت و گاز مایع به فروش میرسد. از آنجا که هیچ نظارت دقیقی بر این خرید و فروشها و منابع تأمین این سوختها وجود ندارد، بهنظر میرسد ردپای قاچاق در این معاملات آنلاین به وضوح دیده میشود.
علیاصغر عباسی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، از گسترش این آگهیها در فضای مجازی انتقاد کرده و از مسئولان خواسته تا نظارت بیشتری بر عملکرد سایتها و پلتفرمهای خرید و فروش کالا داشته باشند و از درج چنین آگهیهایی جلوگیری کنند.
فروش آنلاین سوخت بدون نظارت کافی بر منابع تأمین آن، میتواند بستری برای قاچاق سوخت باشد که از مسیرهای رسمی منحرف میشود و به دست سودجویان میافتد. سوالی که پیش میآید این است که این سوختها از کجا تأمین میشوند؟ اگر تمامی سوختهای یارانهای و آزاد باید از طریق سامانه سدف یا جایگاههای رسمی عرضه شوند، چطور افرادی به مقادیر بالا از این سوختها برای فروش در فضای مجازی دسترسی دارند؟
با توجه به اینکه قاچاق سوخت در آمار مصرف مردم به عنوان رشد بیرویه مصرف ثبت میشود و تاثیر مستقیمی بر ناترازی سوخت دارد، ضروری است که مسئولان نظارت بیشتری بر آگهیهای فروش سوخت در فضای مجازی داشته باشند تا یکی از گلوگاههای قاچاق سوخت مسدود شود.