پرواز هُمای سعادت در آسمان پاوە/ فیلم

    کد خبر :1108388

در جریان گشت‌زنی، کنترل و پایش منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل، محیط‌بانان این منطقه موفق به مشاهده، ثبت و مستندسازی یک بهله پرنده شکاری هما شدند. این مشاهده در منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل نشان‌دهنده پایداری نسبی و تکمیل چرخه حیات در این منطقه است که به عنوان قلب تنوع زیستی غرب کشور شناخته می‌شود.

بازتاب_علی صدیقی‌پور، رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه، در این خصوص گفت: “مشاهده پرنده هما در این منطقه گواهی بر حفظ شرایط زیستی مناسب و تنوع گونه‌های زیستی در این منطقه حفاظت‌شده است.”

صدیقی‌پور ادامه داد: “هما، که به نام مرغ استخوانخوار یا کرکس ریشدار نیز شناخته می‌شود، پرنده‌ای شکاری با جثه بزرگ از تیره بازان است. این پرنده منقار بلند و پوشیده از پرهایی شبیه به سبیل دارد. طول بدنش بین ۹۴ تا ۱۲۵ سانتی‌متر و فاصله بین دو بال آن ۲۳۱ تا ۲۸۳ سانتی‌متر است و وزنی در حدود ۶ تا ۷.۵ کیلوگرم دارد.”

او همچنین توضیح داد که هما در ارتفاعات کوهستانی، در ارتفاعات ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ متر از سطح دریا زندگی می‌کند و عمدتاً لاشه‌خوار است. ۷۰ تا ۹۰ درصد غذای این پرنده را استخوان‌ها تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره محیط زیست پاوه افزود: “هما در فهرست پرندگان در معرض خطر انقراض ایران قرار دارد و به دلیل ویژگی‌های خاص خود، به عنوان پرنده‌ای با ارزش حفاظتی بالا شناخته می‌شود و به همین دلیل به ‘همای سعادت’ معروف است.”

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید