تاری دید را جدی بگیرید
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که گاهی برای داشتن دید واضحتر، چشمان خود را مالیده یا مرتب پلک بزنید. تاری دید در بسیاری از موارد به افزایش سن مربوط میشود، اما ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.
بهترین درمان؛ استفاده از عینک
اغلب مشکلات تاری دید با درمانهای مناسب قابل رفع هستند. با این حال، اگر دچار تغییرات ناگهانی در بینایی خود شدید، ضروری است که به پزشک مراجعه کنید. برخی از عوامل و بیماریهایی که میتوانند باعث تاری دید شوند عبارتند از:
دیابت
دیابت بیماریای جدی است که میتواند موجب بروز مشکلی چشمی به نام “رتینوپاتی دیابتی” شود. این عارضه ممکن است علاوه بر تاری دید، علائمی مانند دیدن “مگسپران” یا مگسک و حتی در موارد شدیدتر، منجر به نابینایی گردد.
سکته مغزی
تاری دید یکی از علائم رایج سکته مغزی است. اگر علاوه بر تاری دید، علائمی مانند سرگیجه، افتادگی صورت، فلج شدن عضلات صورت، عدم تعادل، اختلال در تکلم یا ضعف و بیحسی در یک بازو را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید.
میگرن
میگرن معمولاً با سردردهای شدید همراه است، اما میتواند علائم دیگری نیز مانند تاری دید، حساسیت به نور، از دست دادن موقت بینایی (برای مدت کمتر از ۳۰ دقیقه)، مشاهده نقاط نوری چشمکزن، خطوط موجدار یا لکهها را به همراه داشته باشد.
پارکینسون
تاری دید معمولاً اولین نشانه بیماری پارکینسون نیست، اما در مراحل پیشرفتهتر بیماری ممکن است بینایی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. علاوه بر تاری دید، پارکینسون میتواند علائم دیگری مانند عدم تعادل، کاهش هماهنگی در حرکات بدن، سفتی عضلات و لرزش دستها، پاها، بازوها و گاهی صورت را به همراه داشته باشد.