هشدار وزیر کشور به روند کاهش جمعیت
وزیر کشور گفت: اگر ما با همین روند کاهش جمعیت که در حال حاضر با آن مواجه هستیم جلو برویم سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به ۳۵ میلیون نفر میرسد.
به گزارش مشرق، اسکندر مومنی عصر امروز چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان امور اجتماعی کشور که در محل این وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه پیشبینی میشود، اگر ما با همین روند کاهش جمعیت که در حال حاضر با آن مواجه هستیم جلو برویم، سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به ۳۵ میلیون نفر میرسد و با افزایش شدید سالمندی روبرو خواهیم بود، گفت: بنابراین حوزه پیشگیری مستلزم پیشبینی درست و سپس اقدامات پیشگیرانه است.
وی افزود: متاسفانه پیشگیری همواره مغفول میماند، در حالی که کار بسیار مهمی است.
وزیر کشور اظهار کرد: آسیب به خودی خود تهدید محسوب نمیشود، اگر پیشبینی و پیشگیری نباشد مساله تبدیل به یک تهدید جدی میشود.
مومنی به حادثه معدن طبس اشاره و یادآور شد: در خصوص حادثه معدن، زمانی که اتفاق افتاد ما به اهمیت پیشگیری پی میبریم.
وی اضافه کرد: در قضیه معدن اگر کارهای پیشگیرانه صورت میگرفت شاید این اتفاق نمیافتاد و کسی هم متوجه آن زحمات نمیشد؛ چه بسا کارهایی پیشگیرانه هم صورت گرفت که اتفاقاتی نیفتاد ولی به تصویر کشیده نشد.
وزیر کشور گفت: هر چند حوزه پیشگیری مغفول است، اما اساس کار ما و راهبردیترین اقداماتی که در این حوزه باید انجام بدهیم اقدامات پیشگیرانه است.
مومنی بر استفاده از ظرفیت عظیم آموزش و پرورش تاکید کرد و افزود: خوشبختانه آقای بطحایی در حوزه آموزش و پرورش خدمت کردهاند و آقای کاظمی هم پیام دادهاند که با تمام توان آماده همکاری هستیم و این وزارتخانه برای خودتان است.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش دریای عظیمی است و صرفاً پیشگیری از آسیبها نیست، تاکید کرد: اقدامات ایجابی و مهارتهای اجتماعی که ما میتوانیم در آموزش پرورش آنها را محقق کنیم، سرمایه بسیار عظیمی است.
وزیر کشور گفت: هر چقدر ما در وزارتخانه آموزش و پرورش هزینه کنیم در واقع هزینهای نکردهایم؛ سرمایهگذاری است و هر کشوری که در آموزش و پرورش سرمایهگذاری کند نتیجه بسیار خوبی دریافت خواهد کرد.
مومنی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم پدیدههای اجتماعی به پدیدههای امنیتی تبدیل نشوند، اظهار کرد: به این معنا که باید موضوعات اجتماعی را با و سازوکارهای اجتماعی حل و فصل کنیم.
وی اضافه کرد: ماهیت پدیده اجتماعی این است که تمایل دارد امنیتی شود زیرا اگر امنیتی شود به سرعت حل خواهد شد، البته این حل شدن کوتاه مدت است اما آثار منفی فراوانی خواهد داشت.
وزیر کشور افزود: اگر ما موضوعات و پدیدههای اجتماعی را با سازوکار اجتماعی، ایجابی، فرهنگی و نرم حل کنیم، ماندگاری آن بسیار بیشتر و اثرگذارتر خواهد بود تا اینکه با امنیتی شدن آن بخواهیم سریع حل و فصل شود.
مومنی گفت: از این رو ما در گام اول نباید اجازه دهیم پدیدههای اجتماعی تبدیل به موضوعات امنیتی شوند و بخواهیم با راهکارهای امنیتی آنها را حل و فصل کنیم، ضمن آنکه اگر این اتفاق افتاد باید با سازوکارهای اجتماعی و فرهنگی، پدیدههای اجتماعی و آسیبهای اجتماعی را حل و فصل کنیم.