۴.۵ ساعت زمان طلایی برای نجات از سکته مغزی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اهمیت زمان طلایی در درمان سکته مغزی گفت: زمان طلایی درمان دارویی سکته مغزی ۴.۵ ساعت از شروع علائم است و برای ترومبکتومی (برداشتن لخته های خون از عروق خونی)، این فرصت تا ۶ ساعت ادامه دارد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مهرداد سیفی به مناسبت هفته پیشگیری از سکته مغزی (۷_۱۴ آبان ماه)، اظهار کرد: علائم سکته مغزی شامل ضعف یا فلجی اندامها، سنگینی زبان، افتادگی لب، سرگیجه شدید و تاری دید است.
وی توصیه کرد که با مشاهده این علائم، بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید تا فرصت طلایی برای نجات بیمار از دست نرود.
دکتر سیفی افزود: سالانه ۱۵۰ هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی میشوند که ۱۵ درصد آنها جان خود را از دست میدهند. این بیماری سومین علت مرگ و میر جهانی و دومین علت مرگ و میر در ایران است در سطح جهانی، هر دو ثانیه یک نفر دچار سکته مغزی میشود.
این متخصص، سکته مغزی را به دو نوع “لختهای” و “خونریزیدهنده” تقسیم کرد و تأکید داشت: نوع لختهای ۸۰ درصد از سکتهها را شامل میشود، اما میزان مرگ و میر در سکتههای خونریزیدهنده بالاتر است.
دکتر سیفی برای پیشگیری از سکته مغزی رعایت مواردی مانند کنترل قند، فشار و چربی خون، عدم مصرف دخانیات و الکل و تغذیه سالم را توصیه کرد.
وی همچنین به موفقیت درمان تله استروک اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۸۵ بیمار از این روش درمانی بهرهمند شدهاند که در آن، با کمک پزشک اورژانس و متخصص مغز و اعصاب، داروی حلکننده لخته به بیمار تزریق میشود.
به گزارش ایرنا، معاون درمان دانشگاه کرمانشاه برنامههای هفته پیشگیری از سکته مغزی را شامل تقدیر از رابطین سکتههای حاد مغزی، نصب بنرهای آموزشی، توزیع پمفلتها، برگزاری دورههای آموزشی عمومی و تخصصی، و همکاری با صدا و سیما برای آگاهیبخشی عمومی اعلام کرد.