با این رژیم غذایی از آنفولانزا پیشگیری کنید

    کد خبر :1098415
با آغاز فصل پاییز، تغییرات آب و هوایی می‌تواند به شیوع بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلونزا منجر شود. در این شرایط، تغذیه مناسب می‌تواند نقش مهمی در مراقبت از سلامت ما داشته باشد.

خوراکی‌های فصل پاییز عموماً شامل غذاهای گرم است. هر چند میوه‌های فصل پاییز نیز به دلیل داشتن ویتامین C از سرماخوردگی و گلودرد پیشگیری می‌کنند. در این فصل به دلیل شیوع بیشتر سرماخوردگی، گلو درد و احتمال سرفه، مصرف غذاهای سرخ‌شده توصیه نمی‌شود و به جای آن خوردن سیب‌زمینی کبابی بهتر است. همچنین، اسفناج، گوشت ماهی، تخم‌مرغ آب‌پز و زنجبیل از دیگر خوراکی‌های مناسب فصل پاییز هستند.

محمدعلی باقری، متخصص تغذیه، درباره ویژگی فصل پاییز و خوراکی‌های مناسب این فصل به همشهری آنلاین می‌گوید: «در شمای کلی، سن، جنسیت و عادت غذایی در فصل‌های مختلف بر اساس گرما و سرما در تعیین رژیم غذایی مناسب مؤثر است. در فصل‌هایی که تغییرات آب و هوایی ناگهانی داریم، مانند همین فصل پاییز، به دلیل شرایط اقلیمی که به وجود می‌آید، میزان تبخیر یا تعریق باعث ایجاد تغییراتی در سیستم گرمایی بدن می‌شود. با توجه به متابولیسم و سوخت‌وسازی که در بدن اتفاق می‌افتد، از نظر تغذیه‌ای بدن به مواد قندی ساده‌تر نیاز دارد که راحت جذب شوند.»

او ادامه می‌دهد: «طبیعت میوه‌ها و سبزیجات هر فصل را بر اساس نیاز انسان‌ها آماده می‌کند. به همین دلیل در پاییز و زمستان مرکبات وجود دارند که حاوی ویتامین C هستند، یعنی آنتی‌اکسیدان‌هایی که ما برای سیستم ایمنی بدن خود در این فصل نیاز داریم. مرکبات می‌توانند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشند.»

باقری با بیان اینکه رژیم خاص غذایی در فصل پاییز به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد، بیان می‌کند: «پاییز حالتی برزخی دارد، به این معنا که بین فصول تابستان و زمستان است. تغییرات ناگهانی آب و هوا در این فصل رخ می‌دهد و سیستم ایمنی را متاثر می‌کند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند در تغییر ناگهانی آب و هوا سریع‌تر دچار آسیب یا بیماری می‌شوند.

اولین خوراکی‌های مورد نیاز در این وضعیت میوه‌ها و مواد غذایی سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. ضمن اینکه لازم است ما جذب مواد قندی ساده را نیز داشته باشیم که به سیستم ایمنی بدن کمک کند. این رژیم غذایی باید از قندهای ساده و از میوه‌هایی نظیر توت و خوراکی‌هایی نظیر عسل تامین شود. با توجه به اینکه با شروع پاییز هم هوا به تدریج سردتر می‌شود، لازم است از سبزیجات و فیبرهایی که سیستم گوارشی را متعادل می‌کنند استفاده شود.»

این متخصص تغذیه به گروه‌های سنی مانند کودکان و سالمندان اشاره می‌کند که بیشتر در معرض بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی قرار دارند و می‌گوید: «این گروه‌های سنی در برابر تغییرات ناگهانی هوا بیشتر در معرض خطر هستند و باید سیستم ایمنی بدن آن‌ها در فصل پاییز تقویت شود. درباره این گروه‌های سنی به طور ویژه لازم است از سبزیجات و میوه‌هایی که سرشار از ویتامین‌ها و عوامل آنتی‌اکسیدان دارند استفاده شود که می‌توانند به سیستم ایمنی آن‌ها کمک کنند. همچنین، آبلیموی تازه یکی از نوشیدنی‌های خوب این فصل است.

باقری همچنین به اهمیت مصرف شلغم و لبو در فصل پاییز اشاره می‌کند و می‌گوید: «شلغم از جمله سبزیجاتی است که بیشتر در پاییز و زمستان همراه با سوپ و آش یا به تنهایی مصرف می‌شود که حاوی آنتی‌بیوتیک هم هستند.

شلغم برای افرادی که در فصل پاییز اغلب سیستم تنفسی‌شان دچار مشکل یا عفونت می‌شود، خاصیت درمانی دارد و می‌توان آن را به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی به صورت پخته یا خام مصرف کرد. لبو نیز حاوی آنتی‌سیانید است که به تنهایی می‌تواند باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر سرماخوردگی‌ها، ویروس‌ها و بیماری‌های فصل پاییز شود.»

او به اهمیت مصرف بیشتر سوپ و آش در فصل پاییز نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «حبوبات، غلات و سبزیجاتی مانند هویج، جعفری و تره بخشی از فیبرها و ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای فصل پاییز را تامین می‌کنند. در واقع سوپ و آش نقش مکمل را در هر وعده غذایی ایرانی‌ها دارند و از آب کافی هم برخوردارند. حلال لازم برای جذب مواد غذایی هم در این خوراکی‌ها موجود است. البته سوپ و آش به دلیل تنوع مواد غذایی از حبوبات، غلات و سبزیجات، اگر خوب تهیه و پخته شوند، حتی می‌توانند به عنوان غذای کامل نیز در نظر گرفته شوند.»

این متخصص تغذیه با اشاره به مزیت‌های چهار فصل بودن کشورمان می‌گوید: «ایران چهار فصل است و تمام نیازهای غذایی فصول سال را در این سرزمین تامین می‌شود. اگر توزیع خوب و عادلانه‌ای از محصولات کشاورزی در سطح کشور داشته باشیم، جزو مناطقی خواهیم بود که مردم آن از سلامت بالایی برخوردار می‌شوند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید