با این خوراکی ها در پاییز سالم بمانید
پاییز از راه رسیده و صدای قدمهای ننه سرما نیز کم کم شنیده میشود. زمینهای کشاورزی در فصل پاییز میزبان نعمتهایی هستند که سلامتی را تضمین میکنند به طوری که میتوان از آن به عنوان داروخانهی واقعی برای سلامت خانوادهها یاد کرد. میوه و سبزیجات پاییزی سرشار از خاصیت و مواد مغذیاند. در این نعمتهای الهی حداقل هزاران مادهی مغذی وجود دارد که شما را از گزند بیماریهای قلبی، سرطان و پیری زودرس حفظ میکنند.
کدو تنبل اصلاً هم تنبل نیست!
این که چرا اسم این کدوهای بامزه را کدو تنبل گذاشتهاند جای سۆال دارد؟ به خاطر این که این کدوها در حفظ سلامتی ما غوغا میکنند! کدو تنبل سرشار از بتاکاروتن است و همین ماده میتواند خطر ابتلا به برخی از سرطانها و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
این مواد غذایی خوش فرم و خوشمزه همچنین میتوانند بروز برخی از جنبههای پیری را به تأخیر بیندازد. کدو تنبل کم کالری است، سدیم و چربی آن کم است اما در عین حال میزان قابل توجهی فیبر دارد.
تخمههای کدو تنبل سرشار از پروتئین، منیزیم و آهن هستند. توصیه میکنیم از این مادهی غذایی در تهیهی غذاهایتان استفاده کرده و تخمههای آن را دور نریزید. تخمههای کدو یک میان وعدهی بسیار مناسب محسوب میشوند.
انار: صد دانه یاقوت سرشار از آنتی اکسیدان
دانههای انار سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند اسید الاژیک هستند که باعث کاهش التهاب میشوند. التهاب یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بیشتر سرطانها محسوب میشود.
نتایج پژوهشی که در American Journal of Cardiology به چاپ رسیده است نشان میدهد آب انار جلوی پیشرفت بیماری عروق کرونری را میگیرد.
اما خواص انار به اینجا ختم نمیشود. نتایج پژوهشهای دیگر نشان میدهد که آب انار سرعت رشد و پیشرفت سرطان پروستات را میگیرد. آب این دانههای قرمز جریان خون را بهبود میبخشد و احتمالاً خون را با سرعت بیشتری به اعضای جنسی میرساند و همین امر باعث افزایش قدرت جنسی افراد میشود.
گوجه فرنگی را دریابید
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپنها است. این مواد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان پروستات را کاهش میدهد.
زمانی که گوجه فرنگی پخته میشود لیکوپنهای موجود در آن آزاد میشود؛ برای همین رب و سس گوجه فرنگی خواص بیشتری دارد.
اگر گوجه فرنگی را با اندکی روغن تفت دهید بهتر میتوانید از خواص مفید آن بهرهمند شوید.
باید بدانید که این مادهی غذایی حاوی ویتامین A، C و E و همچنین پتاسیم میباشد.
چه میکند این فلفل دلمهای؟
فلفل دلمهای و به ویژه فلفل دلمهای قرمز سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
این مواد غذایی مفید منبع فوقالعادهی ویتامین C و بتاکاروتن هستند.
باید بدانید که ویتامین C موجود در فلفل دلمهای قرمز سه برابر بیشتر از پرتقال است.
زنجبیل
زنجبیل حاوی ترکیبی به نان جینجرول است که میتواند فشار خون بالا را کاهش و جریان خون را افزایش دهد.
به عقیدهی برخی از متخصصان زنجبیل ضد التهاب بوده و میگرن و دردهای مفاصل را کاهش میدهد.
کلم پیچ میلان و برگ چغندر
این سبزیجات مانند تمام سبزیجات دیگری که برگهای سبزی تیره دارند حاوی رنگدانهای به نام لوتئین هستند که چشمهای شما را از ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید حفظ میکنند.
کلم پیچ سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E و اسیدفولیک (ویتامین B) و همچنین کلسیم و منیزیم میباشد که برای تقویت استخوانها لازم هستند.
یک فنجان برگ چغندر حدود یک سوم نیاز شما به منیزیم را تأمین میکند. منیزیم برای سلامت سلولهای عضلانی و سلولهای عصبی لازم و ضروری است.