عارف: فکر نمیکردیم برخی اعضای لیست امید رودرروی ما بایستند/ فعلا سکوت میکنم
محمدرضا عارف گفت: فعلاً برای حفظ انسجام جریان اصلاح طلب در برابر برخی اظهارنظرهایی که به دنبال عبور از هویت اصلاح طلبی و فروپاشی وحدت و انسجام هستند سکوت میکنم.
محمدرضا عارف در دیدار با اعضای تشکل دانشجویی انجمن وفاق و توسعه دانشگاه شیراز با اشاره به جایگاه دانشگاه شیراز در فعالیتهای سیاسی قبل و بعد از انقلاب اسلامی بر ضرورت حفظ دستاوردهای ارزشمند این دانشگاه تاکید کرد و گفت: نقش جوانان و دانشجویان در عبور از بحرانهایی که جریان اصلاح طلب در ادوار گذشته با آن رو به رو بود نقشی ویژه و ماندگار است که باید قدردان تلاشهای آنان بود.
به گزارش نامه نیوز، وی افزود: در اوایل دهه 90 که جو ناامیدی بر جریان اصلاحات حاکم بود جوانان با حضور به موقع خود در مناسبات سیاسی جلوتر از نخبگان اصلاح طلب باعث شکسته شدن جو ناامیدی شدند.
اهم صحبت های رئیس فراکسیون امید از این قرار است:
*بخشی از جریان اصلاح طلب در انتخابات مجلس نهم به عدم حضور انتخابات روی آورده بودند، درحالی که ذات اصلاح طلبی با تحریم و کنار کشیدن از انتخابات میانهای ندارد.
* به هیچ وجه با صندوق رأی قهر نخواهیم کرد.
* جوانان اصلاح طلب در راه رسیدن به آرمانهای خود هزینههای بعضاً سنگین متحمل شدند
*تصمیمی که در انتخابات سال 92 گرفته شد(کنار رفتن عارف به نفع روحانی) بیانگر ظرفیت گفتمان اصلاحات بود و نباید آن را معطوف به فرد خاصی کرد.
* باید یک صدا از داخل جبهه اصلاحات شنیده شود به همین دلیل در انتخابات مجلس دهم تصمیم گرفته شد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای مشورتی آقای خاتمی و شورای مشورتی گروه امید در قالب ساز و کار شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان فعالیت کنند.
* شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بر خلاف تصور برخی دوستان نه تنها باعث تضعیف احزاب نشد بلکه فرصتی را برای تقویت احزاب فراهم کرد.
* در دور اول فعالیت شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تلاش زیادی برای توقف فعالیت این شورا از طریق تهدیدهای مختلف صورت گرفت.
*در مقطع فعلی متاسفانه با جعل برخی گفتمانها به دنبال فروپاشی شورای عالی اصلاح طلبان هستند که البته موفق نخواهند شد.
*فعلاً برای حفظ انسجام جریان اصلاح طلب در برابر برخی اظهارنظرهایی که به دنبال عبور از هویت اصلاح طلبی و فروپاشی وحدت و انسجام هستند سکوت میکنم ولی در صورت تداوم آن مطمئنا نسبت به اهداف اینگونه اظهارنظرها سخن خواهم گفت.
* سفرهای صورت گرفته در دور دوم انتخابات مجلس نوعی رفراندوم مردمی برای گفتمان اصلاحات بود.
* ترکیب شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان و ساز و کار آن وحی منزل نیست به همین دلیل علاوه بر تعیین کارگروه ارزیابی عملکرد و پیشنهاد اصلاح در ساختار و روند فعالیتها از حدود 60 نخبه اصلاح طلب در قالب پرسشنامههایی نظرخواهی شده است.
*تداوم فعالیت این شورا و تغییرات احتمالی در ساز و کار آن با استفاده از تجمیع این نظرات انجام خواهد شد.
*منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و روستا باید به وعدههای خود عمل کنند. بویژه اصلاحطلبانی که در این دو نهاد مردمی حضور دارند بدانند که عملکردشان زیر ذره بین است.
*علی رغم اینکه قابل پیش بینی بود که برخی از افراد حاضر در لیست در مجلس راهشان را از ما جدا خواهند کرد ولی پیش بینی نمیکردیم که برخی از آنها در مجلس رودروی ما قرار بگیرند.
* مردم به احترام گفتمان اصلاحات به تمامی 21 نفر لیست امید رأی دادند چرا با برخی اظهارنظرها به مردم توهین میکنید و زمینه بی اعتمادی به گفتمان اصلاحات را فراهم می کنید؟
* فراکسیون امید در پایان فعالیت مجلس دهم کارنامه قابل قبولی برای ارئه به افکار عمومی داشته باشیم.
*اگر جریانات سیاسی به دنبال امتیاز گیری از حل مساله حصر باشند باید بگویم در حل این موضوع که مطالبه جدی جامعه است موفق نخواهیم شد.
* فعالیتهای خوبی برای رفع حصر در فضای غیر رسانهای صورت گرفته است که امیدوارم با حل این مساله نگرانیهایی که برای سلامتی محصورین در بین بزرگان و بدنه جامعه وجود دارد رفع شود.
مشروح اظهارات عارف
رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تاکید کرد: کار بسیار ارزشمند جوانان در سالهای اخیر عبور از خواستههای جریانی به نفع منافع ملی و تلاش برای حاکمیت شعارآرامش، اخلاق و عقلانیت بود.
ذات اصلاحطلبی با تحریم و کنار کشیدن از انتخابات میانهای ندارد
وی با یادآوری عملکرد بخشی از جریان اصلاح طلب در انتخابات مجلس نهم که به عدم حضور انتخابات روی آورده بودند، گفت: ذات اصلاح طلبی با تحریم و کنار کشیدن از انتخابات میانهای ندارد راهبرد ما در دهه 90 حضور فعال و جدی در انتخابات مهم است و به هیچ وجه با صندوق رأی قهر نخواهیم کرد.
عارف با بیان اینکه جوانان اصلاح طلب در راه رسیدن به آرمانهای خود هزینههای بعضاً سنگین متحمل شدند، به انصراف خود در انتخابات سال 92 که مورد سؤال یکی از حاضرین در جلسه بود اشاره کرد و گفت: تصمیمی که در انتخابات سال 92 گرفته شد بیانگر ظرفیت گفتمان اصلاحات بود و نباید آن را معطوف به فرد خاصی کرد البته آن تصمیم در شرایط برد گرفته شد که تصمیم منطقی و درستی بود.
شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان باعث تقویت احزاب شد
رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه وحدت و انسجام جریان اصلاح طلب یک اصل مهم برای ادامه حضور این جریان در فضای سیاسی ایران است، خاطرنشان کرد: باید یک صدا از داحل جبهه اصلاحات شنیده شود به همین دلیل در انتخابات مجلس دهم تصمیم گرفته شد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای مشورتی آقای خاتمی و شورای مشورتی گروه امید در قالب ساز و کار شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان فعالیت کنند که شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بر خلاف تصور برخی دوستان نه تنها باعث تضعیف احزاب نشد بلکه فرصتی را برای تقویت احزاب فراهم کرد و برخی احزاب اصلاح طلب با توسعه و گسترش فعالیت های خود رو به رو شدند.
با جعل برخی گفتمانها به دنبال فروپاشی شورای عالی هستند
وی بر ضرورت تشکیل احزاب فراگیر در کشور تاکید و گفت: در دور اول فعالیت شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تلاش زیادی برای توقف فعالیت این شورا از طریق تهدیدهای مختلف صورت گرفت ولی از آنجا که عملکرد شفاف و روشنی داشتیم به فعالیتمان ادامه دادیم. در مقطع فعلی متاسفانه با جعل برخی گفتمانها به دنبال فروپاشی شورای عالی اصلاح طلبان هستند که البته موفق نخواهند شد و جریان اصلاحات با ساز و کاری که اندیشیده میشود باید انسجام و وحدت خود را حفظ کند.
برای حفظ انسجام جریان اصلاح طلب فعلا سکوت میکنم
عارف با هشدار به افرادی که با برخی اظهارنظرها به دنبال نادیده گرفتن هویت اصلاح طلبی هستند، تاکید کرد: فعلاً برای حفظ انسجام جریان اصلاح طلب در برابر برخی اظهارنظرهایی که به دنبال عبور از هویت اصلاح طلبی و فروپاشی وحدت و انسجام هستند سکوت میکنم ولی در صورت تداوم آن مطمئنا نسبت به اهداف اینگونه اظهارنظرها سخن خواهم گفت.
وی با اشاره به سفرهای خود در دور دوم انتخابات مجلس دهم به استانها، تصریح کرد: سفرهای صورت گرفته صرفاً برای تبلیغ کاندیداها نبود چرا که استقبال صورت گرفته در آن سفرها نوعی رفراندوم مردمی برای گفتمان اصلاحات بود.
نظرخواهی از نخبگان برای ادامه فعالیت شورای عالی سیاستگذاری
رئیس فراکسیون امید تاکید کرد: ترکیب شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان و ساز و کار آن وحی منزل نیست به همین دلیل علاوه بر تعیین کارگروه ارزیابی عملکرد و پیشنهاد اصلاح در ساختار و روند فعالیتها از حدود 60 نخبه اصلاح طلب که بعضا از منتقدان شورای عالی بودند در قالب پرسشنامههایی نظرخواهی شده است که تداوم فعالیت این شورا و تغییرات احتمالی در ساز و کار آن با استفاده از تجمیع این نظرات انجام خواهد شد.
تقدیر از نقش خاتمی و هاشمی رفسنجانی در پیروزیهای جریان اصلاحطلب
وی به نقش کلیدی آقای خاتمی و آیت الله هاشمی رفسنجانی در پیروزیهای چند سال اخیر جریان اصلاحات اشاره کرد و گفت: منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و روستا باید به وعدههای خود عمل کنند. بویژه اصلاحطلبانی که در این دو نهاد مردمی حضور دارند بدانند که عملکردشان زیر ذره بین است.
عارف با اشاره به لیست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم، گفت: در انتخابات مجلس دهم رویکرد اصلی ما همراهی با جریان حامی دولت بود به همین دلیل در آن انتخابات به دنبال ائتلاف با جریان حامی دولت بودیم علی رغم اینکه قابل پیش بینی بود که برخی از افراد حاضر در لیست در مجلس راهشان را از ما جدا خواهند کرد ولی پیش بینی نمیکردیم که برخی از آنها در مجلس رودروی ما قرار بگیرند.
چرا به مردم توهین میکنید؟
وی با انتقاد از برخی تعابیری که نسبت به لیست امید شورای شهر تهران صورت گرفت، گفت: مردم به احترام گفتمان اصلاحات به تمامی 21 نفر لیست امید رأی دادند چرا با برخی اظهارنظرها به مردم توهین میکنید و زمینه بی اعتمادی به گفتمان اصلاحات را فراهم می کنید؟
رئیس فراکسیون امید به عملکرد این فراکسیون اشاره کرد و با بیان اینکه در سال اول فعالیت فراکسیون امید جهت گیری اصلی انسجام بخشی بود، گفت: در سال دوم فعالیت فراکسیون امید به دنبال عملیاتی کردن برنامههای وعده داده شده به مردم هستیم تا در پایان فعالیت مجلس دهم کارنامه قابل قبولی برای ارئه به افکار عمومی داشته باشیم.
عارف با اشاره به بخشی از عملکرد فراکسیون امید، یادآور شد: حضور نمایندگان فراکسیون امید در کمیسیون ماده 10 احزاب، هیات نظارت بر مطبوعات و هیات نظارت بر انتخابات شوراها دستاورد کمی برای جریان اصلاح طلب نیست چه بسا در نبود افراد عضو فراکسیون امید در این مجامع مجوز برخی احزاب اصلاح طلب، مطبوعات و رسانههای مرتبط با این جریان و نیز صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب با چالش جدی رو به رو میشد.
حل مساله حصر مطالبه جدی جامعه است
وی با تاکید بر اینکه فراکسیون امید باید از سرمایه اجتماعی بدست آمده مراقبت کند از جوانان خواست در مجامع مختلف و در فضای مجازی مطالبات جدی و منطقی از فراکسیون امید را مطرح کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان در پاسخ به سوالی درخصوص مساله حصر، گفت: اگر جریانات سیاسی به دنبال امتیاز گیری از حل مساله حصر باشند باید بگویم در حل این موضوع که مطالبه جدی جامعه است موفق نخواهیم شد. فعالیتهای خوبی برای رفع حصر در فضای غیر رسانهای صورت گرفته است که امیدوارم با حل این مساله نگرانیهایی که برای سلامتی محصورین در بین بزرگان و بدنه جامعه وجود دارد رفع شود.