8 ماده مغذی ضد سرطان

    کد خبر :323925

سلامت نیوز: اسید اورسولیک در گیاهان دارویی مانند ریحان و ارگانو و همچنین پوست سیب یافت می شود. این ماده مغذی گیاهی توانایی خود در مختل کردن روند سرطان های لوزالمعده، دهانه رحم، ریه، روده بزرگ، پوست و پستان را نشان داده است.

به گزارش بازتاب به نقل از عصرایران، به اعتقاد کارشناسان سرطان در نقاط مختلف جهان، رژیم غذایی و تغذیه از مهمترین عوامل در پیشگیری و درمان سرطان هستند.

به گزارش “ایزی هلث اپشنز”، پژوهش های مختلف نشان داده اند که رژیم غذایی متمرکز بر میوه ها و سبزیجات تازه دارای قدرت لازم برای پیشگیری از بسیاری انواع سرطان و کند کردن یا توقف روند این بیماری است.

دنبال کردن یک رژیم غذایی رنگین کمانی که طیف وسیعی از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ را شامل می شود، بهترین روش برای حصول اطمینان از دریافت مواد مغذی ضد سرطان است.

از جمله این مواد مغذی می توان به آنتوسیانین ها و کورکومین اشاره کرد و همچنین بسیاری مواد ضد سرطان دیگر که شاید نام آنها را نشنیده باشید. این مواد مغذی به پیشگیری و کند کردن آهنگ بیماری سرطان در بدن کمک می کنند، از این رو گزینه هایی نجات بخش و جایگزین هایی بالقوه برای برخی داروهای مضر هستند.

اسید اورسولیک

اسید اورسولیک در گیاهان دارویی مانند ریحان و ارگانو و همچنین پوست سیب یافت می شود. این ماده مغذی گیاهی توانایی خود در مختل کردن روند سرطان های لوزالمعده، دهانه رحم، ریه، روده بزرگ، پوست و پستان را نشان داده است.

آپوپتوز یا مرگ سلولی برنامه ریزی شده مانع از تکثیر ناهنجاری ها در سلول ها می شود. در سلول های سرطانی، آپوپتوز خاموش می شود و به تومورها اجازه تداوم رشد و گسترش را می دهد.

اسید اورسولیک بار دیگر آپوپتوز را فعال کرده و از تکثیر و گسترش DNA آسیب دیده در تومورها پیشگیری می کند.

ویتامین D

ویتامین D یکی از مواد مغذی شناخته شده است که به تقویت سلامت استخوان ها و دندان ها کمک کرده و از سلامت عضلات و پوست اطمینان حاصل می کند.

اما این ویتامین در تولید موادی که رشد سرطان را متوقف می کنند نیز نقش دارد. تولید یک پروتئین ضد سرطان به نام GcMAF نیازمند سطوح کافی از ویتامین D است. این پروتئین در سرکوب آنزیم هایی که رشد سرطان را تشویق می کنند نقش دارد.

یکی دیگر از پروتئین های ضد سرطان به نام DBP-maf نیز برای انتقال در جریان خون به ویتامین D وابسته است. این پروتئین واکنش سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آنژیوژنز یا رگ‌زایی (رشد رگ های خونی در تومورها) را مهار می کند.

اپیگالوکاتچین-3-گالات

اپیگالوکاتچین-3-گالات (EGCG) یک پلی فنول با اثرات ضد سرطان است که طی سه دهه گذشته مطالعات بسیاری درباره آن صورت گرفته است.

چای سبز از تراکم بالای پلی فنول اپیگالوکاتچین-3-گالات برخوردار است که در پزشکی سنتی چینی به عنوان یک ترکیب شفابخش مورد توجه بوده است.

اگرچه مکانیزم عمل این ماده همچنان به طور دقیق شناسایی نشده است، باور بر این است که اپیگالوکاتچین-3-گالات رشد تومور در سرطان های پروستات، مثانه، روده، کبد، لوزالمعده، ریه و دهان را مسدود می کند.

جدیدترین کشفیات، اپیگالوکاتچین-3-گالات را با پروتئینی ضد سرطان به نام 67LR پیوند داده اند که هردو از آنژیوژنز پیشگیری کرده و به نابودی سلول های سرطانی کمک می کنند.

سولفورفان

سولفورفان نیز یکی از مواد مغذی با قابلیت پیشگیری و مبارزه با سرطان است. این ماده از رشد سرطان ها در طحال، روده بزرگ، پروستات، معده و پستان پیشگیری می کند.

سولفورفان در مواد غذایی مانند بروکلی، جوانه های بروکلی، و دیگر سبزیجات چلیپایی به وفور یافت می شود. این ماده با تقویت آنزیم های فاز 2 که مسئولیت خنثی سازی مکانیزم های بیماری در بدن را بر عهده دارند از سرطان پیشگیری می کند.

آپیژنین

جعفری، کرفس، کاهو و کنگر فرنگی سرشار از فلاونوئیدی به نام آپیژنین هستند. همچنین، چای بابونه نیز گزینه خوبی برای دریافت این ماده مغذی است.

آپیژنین از شما در برابر مهاجرت سلول های سرطانی به بخش های دیگر بدن محافظت می کند. همچنین، پژوهشگران دریافتند که درمان های موضعی با عصاره آپیژنین می تواند رشد تومورهای پوست را سرکوب کرده و نشانه های آسیب پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض پرتو فرابنفش را کاهش دهند.

سه ماده مغذی ضد سرطان دیگر

کورکومین، کوئرستین و لوتئولین سه ماده مغذی دیگر در فهرست مواد ضد سرطان هستند. این مواد مغذی محافظت قوی در برابر سرطان بدون ایجاد عوارض جانبی منفی را ارائه می کنند.

کورکومین به روش های مختلف بر بدن اثرگذار است که می تواند توانایی این ماده در مبارزه با سرطان را تشریح کند. کورکومین التهاب را کاهش می دهد و همان گونه که می دانید التهاب سوخت مورد نیاز سرطان را تامین می کند. همچنین، کورکومین قدرت آنزیمی سمزدا را تقویت می کند که به بدن در پالایش برخی مواد مضر و سرطان‌زا که روزانه در معرض آنها قرار می گیریم، کمک می کند. افزون بر این، کورکومین خواص آنتی اکسیدانی دارد و در برابر رادیکال های آزاد و آسیب DNA از انسان محافظت می کند.

کوئرستین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی توانایی این ماده برای کاهش رشد سلول های سرطان پروستات و همچنین موادی به نام آنکوژن ها یا ژن های تومورزا را نشان داده اند که می توانند سلول های عادی را به سلول های تومور تبدیل کنند. این ماده در سبزیجات برگدار و سبزیجات چلیپایی یافت می شود.

لوتئولین نیز مرگ سلول های سرطانی (آپوپتوز) را تشویق می کند و از گسترش آنها پیشگیری می کند. کرفس، آویشن، فلفل های سبز و چای بابونه از بهترین منابع برای این ماده مغذی هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید