عمیق‌تر شدن اختلافات چین و آمریکا بر سر قطعنامه آتش بس جهانی

    کد خبر :714880

شورای امنیت سازمان ملل بیش از هفت هفته است که برای توافق بر سر متن قطعنامه‌ای با موضوع درخواست ۲۳ مارس آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل برای اعمال آتش‌بس در درگیری ‌ای سراسر جهان با هدف تمرکز دنیا بر مقابله با شیوع کرونا تلاش می کند.

چندی پیش اختلاف نظر میان واشنگتن و پکن بر سر حمایت از سازمان بهداشت جهانی جلوی یک قطعنامه پیشنهادی آتش‌بس در جهان که از سوی فرانسه و تونس تدوین شده بود را گرفت.

آمریکا با هرگونه اشاره به سازمان بهداشت جهانی در این قطعنامه مخالفت کرده اما چین بر لحاظ کردن نام این سازمان در قطعنامه تاکید داشت.

روز سه شنبه استونی و آلمان پیش نویس جدیدی را برای چنین قطعنامه‌ای در شورای امنیت توزیع کردند که صرفا متمرکز بر حمایت از گوترش بوده و خواستار آتش‌بس انسانی ۹۰ روزه در درگیری های سراسر جهان شده و اشاره‌ای نیز به سازمان بهداشت جهانی نکرده است.

کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل در جریان یک گفتگوی اینترنتی با انستیتوی سیاست در دانشگاه کالیفرنیای شمالی در روز سه شنبه تصریح کرد: همه آنچه که ما می‌خواهیم مشاهده قطعنامه‌ای است که آتش‌بس را بیان کند. مهم نیست که چه کشوری قطعنامه را مطرح کند. چیزی که مهم است این است که این قعطنامه ساده شده باشد، به صحبت درباره آتش‌بس جهانی بپردازد و به دنبال اطمینان حاصل کردن از رسیدن کمک‌ها به دست نیازمندترین مردم در جهان باشد.

او در این سخنان تلویحا از پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی استونی و آلمان حمایت کرد.

با این حال یک دیپلمات چینی که نامش را فاش نکرد گفت، پیش نویس ارائه شده از سوی تونس و فرانسه که در آن اشاره ای تلویحی به سازمان بهداشت جهانی شده بود “همچنان از حمایت قاطع اعضا برخوردار بوده و به مثابه بهترین مسیر برای حرکت به جلو است.”

این دیپلمات تصریح کرد: هیچ امکانی برای آنکه قطعنامه آلمان و استونی تصویب شود وجود ندارد.

به گزارش ایسنا،چند روز پیش به نظر رسید که شورای امنیت به یک مصالحه در قبال پیش نویس ارائه شده از سوی فرانسه و تونس به دلیل جایگزین کردن عبارت “آژانس های تخصصی حوزه بهداشت” به جای لفظ “سازمان بهداشت جهانی” دست پیدا کرده است اما سازمان بهداشت جهانی تنها آژانس از این نوع است.

دیپلمات‌ها گفتند که واشنگتن این ادبیات را رد کرده است. دیپلمات چینی مذکور نیز خاطر نشان کرد، پکن با این مصالحه موافقت کرده بود.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران می‌گویند که شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند با حمایت از درخواست آتش بس گوترش وجود اتحاد جهانی را برای مقابله با کروناویروس نشان دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید