شرمن: ایران در دوره ترامپ، جسورتر شده است

    کد خبر :605488

رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای واشنگتن با تهران، ضمن ابراز نگرانی از گام سوم کاهش محدودیت‌های برجامی گفت، ایران در دوره ترامپ، «جسورتر» شده است.

«وندی شرمن» رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران، درباره پایان محدودیت‌های برجام در بخش «تحقیق و توسعه» بشدت هشدار داد.

پایگاه آمریکایی «بیزینس اینستایدر»، در واکنش به گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران در پاسخ به خروج غیرقانونی آمریکا از این توافق و اجرا نشدن تعهدات کشورهای اروپایی در زمینه جبران خروج واشنگتن از برجام، به سراغ یک چهره آشنای آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای واشنگتن با تهران رفته است.

به گزارش فارس،وندی شرمن رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران در دولت «باراک اوباما» درباره گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران و به ویژه گام سوم به شدت ابراز نگرانی کرد.

او مدعی شد: «این اقدامات، نگران‌کننده است برای اینکه از یک چارچوبی که درباره رسیدن ایران به یک سلاح اتمی اطمینان حاصل می‌کرد، دارد دور می‌شود در حالی که رئیس‌جمهور ترامپ گفته است که (عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی) برایش بیشترین اهمیت را دارد».

شرمن که سابقه لفاظی‌های ضد ایرانی را در کارنامه خود دارد و یک بار در اوج مذاکرات هسته‌ای مدعی شده بود که «فریبکاری بخشی از ژِن ایرانیان است»، در مصاحبه با بیزینس اینسایدر هم علیه ایران اظهارنظر تازه‌ای کرده است.

وندی شرمن، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا در گروه ۱+۵، بیست و سوم مهرماه سال ۱۳۹۲ در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا این اظهارات موهن را علیه ایرانی‌ها مطرح کرده بود.

این مقام دولت اوباما حالا به بیزینس اینسایدر گفته است: «نه تنها ایران جسورتر شده است بلکه در موقعیتی رها شده که دست به اقداماتی می‌زنند که آنها می‌گویند از آن موقعیت عقب رانده نخواهند شد. ما در یک موقعیت لسیار بسیار سخت قرار داریم».

شرمن ادامه داد: «البته همه اقداماتی که آنها (ایران) انجام داده‌اند، برگشت پذیر هستند اما اگر آنها مسیر تحقیق و توسعه فناوری سانتریفیوژ و آزمایش سطوح مختلف سانتریفیوژها را را آغاز کنند، آنها اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد و این مایه نگرانی جدی است».

رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای واشنگتن افزود: «اگر آنها (ایران) واقعا تحقیق (و توسعه برنامه هسته‌ای) را پیش ببرند، اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد و در آن صورت امکان این نیست که بتوان دانش را محو کرد، این موضوعی بود که رئیس‌جمهور (سابق) اوباما می‌فهمید و به همین دلیل وارد مذاکرات (با ایران) شده بود».

وی افزود: «حتی اگر ما (آمریکا) گزینه اقدام نظامی را برای بمباران همه مراکز هسته‌ای آنها اتخاذ کنیم، آنها می‌توانند (این مراکز) را دوباره بسازند و احتمالا محرمانه آنها را بازسازی خواهند کرد . این موضوع، مساله را پیچیده‌تر و نگران‌کننده‌تر می‌کند».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید