عربستان در پی متوقف کردن روابط تجاری خود با آلمان

  • سیاسی
  • یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ ۹:۰۸
    کد خبر :290013

عربستان سعودی که از حمایت‌های آلمان از توافق هسته‌ای ایران به خشم آمده است، قصد دارد معاملات تجاری خود را با برلین متوقف کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیاست خارجی آلمان در خاورمیانه و تلاش این کشور برای نجات توافق هسته‌ای با ایرانباعث ناخشنودی عربستان سعودی شده است. عربستان در واکنش به این سیاست‌ها سفارش‌های اقتصادی خود را به شرکت‌های آلمانی متوقف کرده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز جمعه ۲۵ مه (۴ خرداد) منتشر کرد، از توقف سفارش‌های اقتصادی عربستان سعودی به شرکت‌های آلمانی خبر داده است.

این گزارش متکی بر اطلاعاتی است که از سوی هفته‌نامه «اشپیگل» منتشر شده و طبق آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به مسئولان اقتصادی این کشور دستور داده است، معاملات تجاری خود را با آلمان متوقف کنند.

محدودیت سفارش شامل شرکت‌های بزرگ آلمانی و از جمله شرکت «زیمنس»، شرکت داروسازی «بایر» و همچنین شرکت «بورینگر» می‌گردد. این شرکت‌ها ظرف سالیان گذشته با وزارت بهداشت عربستان همکاری فشرده‌ای داشتند.

بر اساس اطلاعات هفته‌نامه «اشپیگل»، محدودیت‌های پیش‌بینی شده به فعالیت شرکت خودروسازی «دایملر» نیز آسیب می‌رساند. شرکت دایملر قرار بود صد‌ها اتوبوس مرسدس برای شبکه حمل و نقل شهری مسافران در ریاض و جده به عربستان تحویل دهد.

حدود ۸۰۰ شرکت آلمانی در عربستان سعودی فعالیت اقتصادی دارند. در سال ۲۰۱۷ حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان حدود ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است. به این ترتیب حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان سعودی دو برابر حجم مبادلات بازرگانی آلمان و ایران است. اما، صادرات آلمان به عربستان تنها نیم درصد کل صادرات آلمان را تشکیل می‌دهد.

عربستان سعودی رسما علت کاهش مبادلات بازرگانی خود با دولت آلمان و محدود کردن سفارش‌های اقتصادی از شرکت‌های آلمانی را سیاست خارجی این کشور در خاورمیانه اعلام کرده است.

افزون بر سیاست خارجی آلمان در خاورمیانه، مقامات عربستان از سیاست آلمان در قبال توافق هسته‌ای با ایران نیز ناخرسند هستند. آلمان به موازات فرانسه و انگلیس خواستار حفظ و اجرای توافق هسته‌ای با ایران است.

تنش در مناسبات دیپلماتیک برلین و ریاض به نوامبر سال ۲۰۱۷ باز می‌گردد که وزیر خارجه آلمان، عربستان سعودی را به‌گونه‌ای غیر مستقیم به ماجراجویی در منطقه متهم کرده بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید