۹ روش تضمینی برای افزایش انرژی بدن

    کد خبر :860011
۹ روش تضمینی برای افزایش انرژی بدن

کم انرژی بودن یکی از شایع‌ترین شکایت‌های افراد است که باید اساساً آن را گردن سبک زندگی پُرمشغله و پُر از مسئولیت انداخت. حالا چه می‌توانیم بکنیم؟

وقتی دلتان می‌خواهد استراحت کنید و چُرت بزنید خیلی سخت می‌توانید کارایی داشته باشید و به کارهایتان برسید. اگر احساس می‌کنید انرژی ندارید و نمی‌توانید روزتان را خوب و بانشاط پیش ببرید تنها نیستید. کم انرژی بودن یکی از شایع‌ترین شکایت‌های افراد است که باید اساساً آن را گردن سبک زندگی پُرمشغله و پُر از مسئولیت انداخت. حالا چه می‌توانیم بکنیم؟

پیش از هر چیزی باید مطمئن شوید که احساس خستگی شما دلیل پزشکی ندارد. پس به پزشک مراجعه کنید و اطمینان حاصل کنید که کم کاری تیروئید، کم‌خونی فقر آهن، دیابت و یا مشکل دیگری ندارید. سپس اصول سبک زندگی‌تان را بررسی کنید؛ آیا به اندازه کافی می‌خوابید؟ کمبود خواب یکی از رایج‌ترین علت‌های احساس خستگی طی روز است. حتی اگر می‌بینید شب‌ها به اندازه کافی می‌خوابید بررسی کنید که آیا خوابتان باکیفیت است یا خیر.

وقتی پزشکتان خیالتان را راحت کرد که مشکلی در سلامتی‌تان وجود ندارد و دچار هیچ اختلال خوابی هم نیستید، وقت آن است که به دنبال چند راهکار طبیعی برای افزایش سطح انرژی خود باشید.

صبح‌ها بیشتر از نور خورشید استفاده کنید

به محض اینکه از خواب برمی‌خیزید از خانه بیرون بروید و ده تا پانزده دقیقه چشمان خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید. نور خورشید برای تنظیم ساعت بیولوژیکی‌تان که بر سطح انرژی، وزن بدن و تندرستی شما اثر می‌گذارد لازم است. حتی می‌توانید صبح‌ها تا محل کارتان پیاده بروید تا به اندازه کافی از نور طبیعی روز بهره ببرید. مطالعات نشان می‌دهند تمرینات ورزشی کم شدت می‌توانند سطح انرژی شما را بالا ببرند، پس از این تمرینات غافل نشوید.

حتی کم‌آبی خفیف بدن هم می‌تواند احساس خستگی به شما بدهد در حالی که اصلا احساس تشنگی نکنید. تنها راه این است که طی روز بیشتر آب بنوشید. افزایش آبی که در طول روز می‌نوشید کمک می‌کند دچار سردرد ناشی از کم‌آبی بدن نشوید و از مه مغزی نیز دور بمانید. هیدراته نگه داشتن بدن، شفافیت ذهنی‌تان را نیز بیشتر می‌کند.

صبحانه‌تان را تغییر دهید

صبح‌ها معمولاً چه می‌خورید؟ اگر عادت دارید معمولاً نان و پنیر و چای شیرین بخورید پس وقت آن است که تغییری در صبحانه‌تان ایجاد کنید. مثلاً بهتر است املت گوجه فرنگی و اسفناج با کمی میوه مثلاً انگور یا سیب بخورید. پروتئین باکیفیت موجود در تخم مرغ و فیبر موجود در میوه و سبزی، تأثیر بسیار خوبی بر سطح قند خونتان دارد. چیزی که شما برای صبحانه میل می‌کنید، میزان انرژی باقی روزتان را تعیین خواهد کرد. پس صبحانه‌ خود را هوشمندانه انتخاب کنید تا یک روز باانرژی داشته باشید.

داروهایی را که مصرف می‌کنید بررسی کنید

اگر احساس خستگی می‌کنید، یکی از چیزهایی که شاید تصور نکنید می‌تواند دلیل خستگی‌تان باشد دارویی است که مصرف می‌کنید. برخی از داروهای معمول می‌توانند ایجاد احساس خستگی کنند. چنین داروهایی شامل شُل‌کننده‌های عضله، آنتی‌هیستامین‌های مربوط به آلرژی، برخی از داروهایی که برای درمان اختلالات روانی به کار می‌روند و دسته‌ای از داروهای فشار خون به نام مهارکننده‌های بتا می‌شوند. این موضوع را با پزشکتان درمیان بگذارید و مطمئن شوید که علت خستگی‌تان این داروها هستند یا نه.

به کافئین وابسته نباشید

کافئین ممکن است فوراً انرژی خوبی به شما بدهد، اما مغز شما کم کم به خاصیت محرک بودن کافئین عادت می‌کند و وقتی این اتفاق می‌افتد دیگر با مصرف کافئین انرژی نمی‌گیرید. برای اینکه در چنین موقعیتی قرار نگیرید، هر روز کافئین مصرف نکنید. گاهی از قهوه فاصله بگیرید و مقدار مصرفی‌تان را محدود کنید، مثلاً فقط یکی دو فنجان در روز. اگر می‌خواهید سطح انرژی‌تان نیفتد، سراغ راه‌های دیگری بروید، مثلاً صبحانه و ناهار سالم بخورید. وعده‌های غذایی سالم می‌توانند انرژی یکنواختی به شما بدهند و جلوی افت ناگهانی قند خون و انرژی‌تان را بگیرند.

بیشتر آب بنوشید

حتی کم آبی خفیف بدن هم می‌تواند احساس خستگی به شما بدهد در حالی که اصلاً احساس تشنگی نکنید. تنها راه این است که طی روز بیشتر آب بنوشید. افزایش آبی که در طول روز می‌نوشید کمک می‌کند دچار سردرد ناشی از کم آبی بدن نشوید و از مه مغزی نیز دور بمانید. هیدراته نگه داشتن بدن، شفافیت ذهنی‌تان را نیز بیشتر می‌کند. ضمنا نوشیدن آب کافی جلوی خشکی و ترک خوردگی لب‌ها را می‌گیرد و پوستتان را نیز سالم و مرطوب نگه می‌دارد. یکی از راه‌های اینکه متوجه شوید آب کافی می‌نوشید یا نه این است که به رنگ ادرارتان دقت کنید. اگر ادرارتان تیره‌تر از زرد روشن است پس باید بیشتر آب بنوشید.

بعد از شام دیگر سراغ موبایل و کامپیوتر نروید

شب‌ها با موبایل و کامپیوتر وقت گذراندن چشم‌هایتان را در معرض نور آبی قرار می‌دهد و باعث می‌شود تولید ملاتونین که هورمون خواب است مختل شود. ملاتونین هورمونی است که ریتم شبانه روزی بدنتان را تنظیم کرده و به خواب بهترتان کمک می‌کند. برای اینکه تولید ملاتونین دچار اختلال نشود باید دست‌کم دو ساعت قبل از خواب به هیچ اسکرینی نگاه نکنید و در اتاقی تاریک و خنک بخوابید. با رعایت این نکات خواب بهتری خواهید داشت و روز بعد با انرژی خواهید بود.

عمیق‌تر نفس بکشید

بیشتر افراد تنفس‌شان سطحی است و اکسیژن کافی به عضلات و دیگر بافت‌هایشان نمی‌رسانند. یاد بگیرید چگونه با شکمتان نفس بکشید (تنفس دیافراگمی) و این شیوه تنفس را تمرین کنید تا برایتان عادی شود و سطح دریافت اکسیژن‌تان بالا برود. تنفس دیافراگمی از تنش عضلات و استرس‌تان نیز می‌کاهد و این دو نیز دلیل دیگری برای پایین بودن سطح انرژی بدن هستند. با تنفس دیافراگمی، شکمتان باید با دم و بازدم‌تان بالا و پایین برود. آن را تمرین کنید تا دیگر ناخودآگاه تنفس‌تان دیافراگمی شود.

تحرک بدنی‌تان را بیشتر کنید

کمی پیاده‌روی می‌تواند به شما انرژی بدهد و خدمت بزرگی به سلامت جسم و روح‌تان بکند. فعالیت بدنی، محرک تولید اندورفین است که هورمون حال خوب است. پیاده‌روی یکی از سریع‌ترین و سالم‌ترین راه‌های بانشاط شدن و بهتر کردن جریان خون به سمت مغز و در تمام بدن است. اگر پیاده‌روی برایتان جذاب نیست، آهنگ ورزشی مورد علاقه‌تان را بگذارید و تکانی به بدنتان بدهید تا سرحال شوید.

برای انجام کارهای مورد علاقه‌تان وقت صرف کنید

هر روز بیست دقیقه برای انجام فعالیت مورد علاقه‌تان وقت بگذارید. نواختن یک ساز، نقاشی، کاردستی یا مطالعه‌ی کتاب؛ هر چیزی که روحتان را راضی می‌کند مطمئناً انرژی درونی خوبی هم به شما می‌دهد. پس برای مراقبت از روحتان وقت صرف کنید تا حالتان خوب شود و انرژی بگیرید. زندگی نباید تماماً کار و مشغله باشد، شما به تفریح هم نیاز دارید و باید روحتان را با لذت‌ها و هیجانات تغذیه کنید.

صداوسیما

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید