۸ کشور مهم در تجارت ایران و اتحادیه اروپا
بیشترین صادرات ایران در ۶ ماهه سال ۲۰۱۹ در بین کشورهای اتحادیه اروپا به آلمان، ایتالیا، بلژیک و اسپانیا و بیشترین واردات از این اتحادیه نیز مربوط به آلمان، ایتالیا، هلند و فرانسه بوده است.
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی تجارت ایران با اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ پرداخته و نوشته است: ارزش تجارت کالایی (صادرات و واردات) ایران و اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۶ میلیارد یورو بوده که نسبت به ۶ ماهه نخست سال قبل از آن (۱۰.۷ میلیارد یورو) حدود ۷۶ درصد کاهش یافته است.
این کاهش هم در اقلام کالایی صادرات ایران به اتحادیه اروپا و هم در اقلام کالایی وارداتی ایران از این اتحادیه مشهود است. تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا نیز که در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ مثبت و حدود ۱.۵ میلیارد یورو بوده، در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ دارای کسری و به حدود منفی ۱.۷ میلیارد یورو رسیده است.
چهار مقصد صادراتی ایران به اتحادیه اروپا
۴ مقصد عمده صادراتی ایران به اتحادیه اروپا در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به ترتیب ارزش صادرات کشورهای آلمان، ایتالیا، بلژیک و اسپانیا بودهاند. با این حال، در نیمه نخست سال جاری میلادی، صادرات ایران به بیشتر کشورهای عضو این اتحادیه (به جز ۶ کشور) کاهش یافته است.
بیشترین کاهش صادرات ایران در ۶ ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ مربوط به کشورهای فرانسه، یونان، هلند و اسپانیا بوده است. همچنین موثرترین عامل در کاهش صادرات ایران به این اتحادیه، کاهش صادرات ایران به کشورهای ایتالیا (با سهم حدود منفی ۲۷.۶۰ درصد)، اسپانیا (با سهم منفی ۱۹.۷ درصد)، فرانسه (با سهم منفی ۱۸.۸ درصد) و یونان (با سهم حدود منفی ۱۶ درصد) بوده است.
به گزارش مهر، براساس این گزارش در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸، صادرات ایران به کشورهای بلژیک، رومانی، بلغارستان، دانمارک، لتونی و قبرس افزایش یافته است.
چهار مبدا عمده واردات ایران از اتحادیه اروپا
چهار مبدا عمده وارداتی ایران از اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ به ترتیب ارزش واردات شامل آلمان، ایتالیا، هلند و فرانسه هستند. در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ واردات ایران از بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جز ۲ کشور بلغارستان و قبرس کاهش یافته است.
بیشترین کاهش واردات ایران در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، به ترتیب مربوط به کشورهای لتونی، سوئد، اسلواکی، رومانی و اسپانیا بوده است. همچنین موثرترین عامل در کاهش واردات ایران از اتحادیه اروپا، کاهش واردات از کشورهای آلمان (با سهم حدود منفی ۱۴ درصد)، ایتالیا (با سهم حدود منفی ۹ درصد)، فرانسه (با سهم حدود منفی ۶ درصد) و اسپانیا (با سهم حدود منفی ۵ درصد) بوده است.