۷ نشانه انواع آلرژی که با دیگر بیماری ها اشتباه گرفته می شوند

    کد خبر :482229

در کشور بریتانیا، پسربچه ای به نام فینلی رنسون زندگی می کند که جز آبنبات چیز دیگری نمی تواند بخورد و خوردن هر ماده ی غذایی دیگری او را دچار خونریزی می کند. به همبن دلیل فینلی فقط از طریق روش تغذیه با لوله می تواند پروتئین، ویتامین ها و دیگر مواد لازم برای بدنش را دریافت کند. این واکنش عجیب در اثر نوعی آلرژی شدید رخ می دهد. در ادامه به بعضی از چنین نشانه های آلرژی می پردازیم که معمولا با بیماری های دیگری اشتباه گرفته می شوند.

۱- معده درد

شکم دردهای ناگهانی و شدید ممکن است نشانه ی زخم معده، آپاندیسیت، التهاب کیسه ی صفرا، سنگ کلیه یا دیگر بیماری های خطرناک باشد. اما اگر این دردها چندان شدید نباشند و درست بعد از خوردن بعضی از غذاها به وجود بیایند، احتمالا مشکل تان عدم تحمل مواد غذایی یا نوعی حساسیت است.

این بیماری ها معمولاً علائمی شبیه به بعضی از مشکلات گوارشی دارند، مثل شکم درد، اسهال و نفخ. اما نشانه هایی وجود دارد که با توجه به آن ها می توانید مطمئن شوید که مشکل تان آلرژی است

بروز ضایعات پوستی یا احساس خارش در قسمت هایی از پوست، به ویژه دور دهان

متورم شدن زبان، لب ها، دهان یا گلو (۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد ازخوردن غذا یا بلافاصله بعد از آن)

مشکلات تنفسی

در بسیاری از موارد، این حساسیت های غذایی ناشی از مصرف بادام زمینی، تخم مرغ، شیر، ماهی، غذاهای دریایی، سخت پوست ها (مثل خرچنگ)، سویا و گندم است. اگر بعداز خوردن این مواد غذایی (یا مواد دیگری) دچار شکم درد می شوید، آن ها را موقتاً از رژیم غذایی خود حذف کنید.

۲- حالت تهوع و استفراغ

افراد بزرگسال معمولاً به دلیل مسمومیت غذایی و یا یک عفونت باکتریایی یا ویروسی دچار حالت تهوع یا استفراغ می شوند. این علائم همچنین می تواند ناشی از بیماری ای به نام سندرم روده ی تحریک پذیر باشد (که معمولاً با سوزش معده و نفخ همراه است).

در کودکان، استفراغ می تواند به دلیل بالا رفتن دمای بدن، مسمومیت غذایی، عفونت ویروسی یا سرفه ی شدید باشد.

اما در بعضی موارد، حالت تهوع و استفراغ، نشانه های آلرژی هستند و ممکن است با شکم درد، تنگی نفس، ضایعات پوستی و التهاب همراه باشند.

به خاطر داشته باشید که ممکن است هم به مواد غذایی ای مثل بادام زمینی حساسیت داشته باشید که جزء آلرژی های رایج محسوب می شود و هم ماده ی غذایی ای مثل موز که کمتر کسی به آن حساسیت دارد. اگر بلافاصله بعد از خوردن یک لیوان شیر دچار مشکلات گوارشی می شوید، احتمالاً به لاکتوز حساسیت دارید.

۳- ضایعه ی پوستی ای شبیه به کهیر

کهیر نوعی ضایعه ی پوستی به شکل برآمدگی های قرمز رنگ و خارش دار روی پوست است. کهیر اغلب در نتیجه ی واکنش به یک دارو، نیش یک حشره، یک حساسیت غذایی، هوای سرد یا قرارگیری بیش اندازه در معرض آفتاب به وجود می آید. اما گاهی هم یک حساسیت تماسی باعث به وجود آمدن کهیر می شود (برای مثال، ممکن است به یک کرم، ماده ی شوینده و غیره حساسیت داشته باشید).

این نشانه ها گاهی هم بر اثر زکام بهاره یا آسم به وجود می آید و در بعضی موارد هم تشخیص عامل بروز کهیر غیر ممکن است. به گفته ی پزشکان، حتی بعد از ورزش کردن یا تماس با آب هم ممکن است کهیر بزنیم.

کهیرهای آلرژیک را با ضایعات پوستی معمولی که در اثر موارد زیر به وجود می آیند اشتباه نگیرید:

اضطراب شدید

عفونت ها

انگل ها

بیماری های خود ایمنی

کهیر مزمن در افراد بزرگسال، ممکن است نشانه ی مشکلات تیروئیدی، هپاتیت یا سرطان هم باشد.

اما در کودکان، اگر بروز ضایعه ی پوستی با بالا رفتن دمای بدن و تب همراه باشد، ممکن است علت آن بیماری های عفونی ای مثل سرخک، سرخجه یا مخملک باشد.

۴- قرمزی و آبریزش چشم

قرمزی، سوزش و آبریزش چشم ها ممکن است نشانه های ورم ملتحمه ی آلرژیک باشند. این نشانه ها می تواند با عطسه و گرفتگی بینی همراه باشد.

ورم ملتحمه ی آلرژیک:

معمولاً در فصل خاصی اتفاق می افتد؛

بلافاصله بعد از تماس با یک ماده ی آلرژی زا به وجود می آید؛

به ندرت با ترشحات چشمی همراه است؛

تغییری در بینایی فرد ایجاد نمی کند یعنی بینایی در وضعیت طبیعی باقی می ماند و چشم ها احساس خستگی نمی کنند.

این موارد به شما کمک می کند که آلرژی را از ورم ملتحمه ی ویروسی یا باکتریایی و سندرم خشکی چشم تشخیص دهید.

کسانی که دچار آلرژی های فصلی هستند ممکن است زیر چشم هایشان گود بیفتد و پلک هایشان ورم کند. در موارد شدید، ممکن است فرد احساس کند که یک جسم خارجی در چشم هایش وجود دارد و حساسیت شدیدی هم به نور پیدا کند.

به خاطر داشته باشید که بی توجهی به ورم ملتحمه ی آلرژیک، به ویژه انواع شدید این بیماری، خطرناک است. قرمزی و سوزش شدید چشم ها می تواند روی بینایی تأثیر بگذارد.

۵- سرفه

سرفه ی خشک و مزمنی که بیشتر از سه هفته طول بکشد احتمالا نشانه ی آسم یا نوعی حساسیت است. این سرفه ها معمولاً با عطسه کردن و گرفتگی بینی همراه هستند.

سرفه ی آلرژیک ممکن است با برونشیت مزمن، سرفه ی ناشی از مصرف سیگار، احساس خفگی، ترشحات پشت حلق (وقتی غشاء مخاطی حلق، بیش از اندازه مخاط تولید می کند)، یا رفلاکس اسید معده (وقتی محتویات معده وارد مری می شود) اشتباه گرفته شود.

۶- صدای خس خس یا سوت در ریه ها

علت خس خس کردن یا سوت کشیدن ریه ها معمولاً حساسیت یا آسم است. این خس خس کردن اغلب با سرفه همراه است و در اغلب موارد، آسم و آلرژی باهم همزمان می شوند.

اگر پیش از این تجربه ی خس خس سینه نداشته باشید و هرگز مبتلا به آلرژی نبوده باشید، توصیه می شود که فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوامل دیگری که باعث خس خس سینه می شود عبارتند از:

برونشیت حاد

نارسایی قلبی

خروسک (در نوزادان)

ذات الریه

سرطان

اِدِم ریه

بیماری مزمن انسدادی ریه و غیره

گاهی هم علت خس خس سینه، به ویژه در مورد کودکان نوپا، وجود یک جسم خارجی است.

۷- التهاب زبان و دشواری در بلع

التهاب زبان، لب ها و دهان، و احساس خارش و سوزش در دهان هم نشانه های آلرژی هستند. این علائم معمولاً بعد از خوردن آجیل و بعضی از میوه ها و سبزیجات به صورت خام به وجود می آیند. کسانی که از این نوع آلرژی رنج می برند، ممکن است به گرده ی درخت توس، شهد گیاهان و بعضی از دیگر گیاهان هم حساسیت داشته باشند.

کسانی که مستعد التهاب دهان و گلو هستند، ریسک بروز آنافیلکسی (شوک آلرژیک) در آن ها وجود دارد و این بیماری ممکن است منجر به مرگ شود، به همین دلیل این افراد باید همیشه آمپول اپی نفرین با خود به همراه داشته باشند. در این مورد، مشورت با یک پزشک متخصص آلرژی الزامی است.

در هر صورت، مصرف میوه ها و سبزیجاتی که حرارت دیده باشند معمولا بی ضرر است. در هنگام پخت و پز، ساختار پروتئین های مواد غذایی تغییر می کند و این مواد دیگر باعث حساسیت نمی شوند.

دشواری در بلع، خس خس سینه و گلو درد ممکن است بر اثر التهاب زبان کوچک باشد. این التهاب، علاوه بر آلرژی می تواند نشانه ی این بیماری ها هم باشد:

آنفولانزا یا سرماخوردگی

مونونوکلئوز

حناق

عفونت باکتریایی (مثل التهاب لوزه)

بیماری های مقاربتی

التهاب زبان کوچک ممکن است بر اثر مصرف سیگار، کم آب شدن بدن و در نتیجه ی یک جراحت هم باشد.

۸- دیگر علائم آلرژی

گاهی به سختی می توان بین بعضی نشانه ها و آلرژی ارتباطی پیدا کرد. برای تشخیص آلرژی ها از بقیه ی بیماری ها، باید به خاطر داشته باشید که واکنش آلرژیک معمولا در عرض ۱۵ تا ۲۰ دقیقه رخ می دهد (در موارد نادر، در عرض چند ساعت).

بعضی از دیگر نشانه های کمتر شناخته شده ی آلرژی عبارتند از:

سردرد

ضعیف شدن نبض، سرگیجه

احساس خستگی

رنگ پریدگی پوست یا تغییر رنگ پوست به رنگی متمایل به خاکستری

افسردگی

اختلالات خواب

به خاطر داشته باشید که اگر بعد از تماس با یک ماده ی آلرژی زا، دچار علائمی مثل التهاب شدید، غیر طبیعی شدن رنگ پوست، مشکلات تنفسی، سرگیجه و خس خس سینه شدید، حتما باید با اورژانس تماس بگیرید. در غیر اینصورت، جان و سلامت خود را در معرض خطر قرار می دهید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید