۵ خوراکی که به غضروفسازی کمک میکنند
غضروف یک بافت پیوندی مهم است که در سراسر بدن ما یافت میشود. در صورت آسیب دیدن در مفاصل، میتواند منجر به درد، التهاب، دامنه حرکتی محدود و سفتی شود؛ غذاهایی که به بازسازی غضروف کمک میکنند، چندان دور از دسترس و عجیب نیستند. در این مطلب با آنها آشنا میشوید.
غضروف یک بافت پیوندی مهم است که در سراسر بدن ما یافت میشود. در صورت آسیب دیدن در مفاصل، میتواند منجر به درد، التهاب، دامنه حرکتی محدود و سفتی شود که در نهایت میتواند به استئوآرتریت (OA) متداولترین نوع آرتروز تبدیل شود، با این وجود به نظر میرسد میتوان با یک برنامه درمانی بزرگ و جامع درمانی و در کنار توجه به تغذیه، غضروفها را بهبود بخشید یا علائم تحلیل رفتن غضروفها را تحت کنترل درآورد. غذاهایی که به بازسازی غضروف کمک میکنند، چندان دور از دسترس و عجیب نیستند و شامل این مواردند:
حبوبات
حبوبات از غذاهای سالمی هستند که به بازسازی غضروف کمک میکنند. برای عملکرد مطلوب مفصل، مهم است که التهاب را تا جایی که ممکن است شکست دهید و از فرایندی که منجر به تجزیه غضروف میشود پیشگیری کنید، حبوبات به دلیل خواص ضد التهابی یک گزینه غذایی موثر هستند. علاوه بر این، از آنجا که کلاژن یک پروتئین است، محتوای پروتئین حبوبات در دوباره پر کردن کلاژن لازم برای بازسازی غضروف مفید است. حبوبات دارای مقادیر زیادی لیزین، (یک آمینو اسید) هستند که برای بازسازی غضروف بسیار مهم است. لوبیا، نخود فرنگی و بادام زمینی همگی حبوبات در نظر گرفته میشوند، به این معنی که شما گزینههای بی شماری برای تامین تعداد بیشتری از آنها در رژیم خود دارید.
پرتقال
کلاژن پروتئینی است که بدن شما برای ساخت آن به ویتامین C نیاز دارد که یکی از اجزای اصلی غضروف است. پرتقال از نظر دریافت ویتامین C برای ایجاد کلاژن و همچنین بهبود سلولها، یک انتخاب عالی است. ویتامین C همچنین به مقدار فراوان در غذاهای دیگری مانند کیوی، فلفل قرمز، کلم پیچ و توت فرنگی یافت میشود. شما خوشحال خواهید شد که بدانید کلاژن برای حفظ پوست جوان نیز مهم است؛ بنابراین افزایش غذاهای غنی از ویتامین C به شما کمک میکند تا احساس جوانی کنید و جوانتر به نظر برسید.
انار
همانند بسیاری از خوراکیهای این فهرست، میوه انار به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بسیار شناخته شده است. تحقیقات در حال انجام از دانشگاه Case Western Reserve نشان میدهد که انارها در «بیان و تولید چندین واسطه کاتابولیسم غضروف» مفید هستند. به طور خلاصه، انار به بدن شما کمک میکند موادی را که از غضروف محافظت میکند، تولید کند.
چای سبز
به نظر میرسد که چای سبز تقریباً در همه فهرست غذاهایی که باید برای مقابله با مسائل بهداشتی مصرف شود، وجود دارد و با کشف همه مزایای سلامتی چای سبز از سوی دانشمندان، جای تعجب نیست که بگوییم چای سبز از نظر بازسازی غضروف و تسکین علائم استئوآرتریت بسیار مفید است.
مطالعات زیادی وجود دارد که حاکی از آن است که ترکیبات موجود در چای سبز مانند کاتچینها و پلی فنولها که برای محافظت و بازیابی غضروفها مهمند.
کلم بروکسل
ویتامین K برای سلامت استخوان و مفاصل ضروری است. خوشبختانه، این ویتامین در بسیاری از غذاها یافت میشود. این ویتامین در کلم بروکسل فراوان است. اگر کلم بروکسل را با کمی روغن زیتون بپزید، از خواص ضد التهابی و ویتامین K موجود در این دو خوراکی حتی بیشتر از حالت عادی بهرهمند خواهید شد.
انتخاب