۴ علامتی که می‌گوید صفحه کلاچ خودرو خراب شده است

    کد خبر :880250
۴ علامتی که می‌گوید صفحه کلاچ خودرو خراب شده است

صفحه کلاچ از بخش‌های مهم یک خودرو است. هر زمان که متوجه شدید این قطعه دچار مشکل شده است، باید سریع‌ آن را تعویض کنید.

علائم خرابی صفحه کلاچ خودرو شامل مواردی است که در ادامه خواهید خواند.

یکی از گران‌ترین قطعه مصرفی خودرو که می‌تواند تأثیر زیادی روی خودرو داشته باشد، صفحه کلاچ است. همیشه باید مراقب سالم بودن این قطعه باشید. به همین علت است که باید اطلاعات بالایی هم در مورد این قطعه داشته باشید. اگر به علائم خرابی صفحه کلاچ دقت نکنید، مشکلات بیشتری برای خودرو ایجاد می‌شود و امنیت سرنشینان هم به خطر می‌افتد.

صفحه کلاچ چیست و چه کاربردی دارد؟

خودروهایی که دارای گیربکس دستی هستند، قطعه‌ای به نام صفحه کلاچ دارند که عملکرد آن کاملا بستگی به چگونگی استفاده راننده از آن دارد. صفحه کلاچ در اصل رابطی بین دور و گشتاور موتور و گیربکس خودرو است. این بخش از خودرو دارای طول عمری مشخص است و پس از مدتی باید آن را تعویض کرد. البته نباید این نکته را هم نادیده بگیرید که استفاده صحیح از آن و کلاچ‌گیری استاندارد، می‌تواند عمر صفحه کلاچ را افزایش دهد.

صفحه کلاچ از اجزا و قطعات مختلفی مانند بلبرینگ، دوشاخه، صفحه دنده، شاخک و دیسک کلاچ تشکیل شده است. این صفحه شرایط را برای تعویض دنده توسط راننده مناسب می‌کند تا رانندگی راحتی داشته باشد. به مرور زمان صفحه کلاچ ساییده شده و باید با یک صفحه نو تعویض شود.

با توجه به اهمیت صفحه کلاچ در رانندگی ایمن، باید به علائم خرابی صفحه کلاچ را بدانید و در صورت بروز مشکل هر چه سریع‌تر آن را تعویض کنید.

۱- سفت شدن پدال کلاچ

هنگامی که صفحه و کلاچ کاملا خراب شده باشند و سایش آن‌ها به حدی باشد که کار خود را به‌خوبی انجام ندهند، جزو اولین علائمی که مشاهده می‌کنید، صدا قیژقیژ هنگام جا زدن دنده است. کلاچ حالت ارتجاعی و فنری خود را از دست می‌دهد. در این مواقع دنده‌های خودرو به خصوص دنده عقب و دنده یک به خوبی جا نمی‌روند. حتی ممکن است در بین راه خودرو متوقف شود و شما را نگه دارد.

۲- عدم افزایش سرعت به همراه افزایش دور موتور در زمان حرکت

اگر به شتاب اولیه و شتاب‌های ناگهانی خودرو دقت کنید، یکی از اولین نشانه‌هایی که می‌بینید، هرزگردی قدرت موتور بین دیسک صفحه و فلای ویل است. این مشکل سبب می‌شود تا هنگامی که راننده به طور ناگهانی پدال گاز را می‌فشارد، با وجود این که دور موتور افزایش می‌یابد، سرعت افزایش پیدا نکند. عدم درگیری کامل کلاچ و دنده‌ها سبب می‌شود تا خودرو شتاب نگیرد.

با توجه به این موارد، هنگامی که خودرو گاز زیادی می‌خورد اما شتاب نمی‌گیرد، باید آن را یکی از علائم خرابی صفحه کلاچ دانست.

۳- لرزش خودرو پس از رها کردن کلاچ

یکی دیگر از علائمی که به شما می‌گوید، صفحه کلاچ خراب شده است، زمانی است که راننده دنده یک می‌زند و با رها کردن کلاچ، موتور و کابین خودرو دچار لرزش می‌شود. رانندگان حرفه‌ای و ماهر متوجه تفاوت این لرزش با لرزش‌های معمولی خودرو می‌شوند. هنگامی که با این نشانه مواجه شدید، باید هر چه سریع‌تر برای تعویض دیسک خودرو اقدام کنید.

۴- ضعف خودرو در سربالایی‌ها

از دیگر علائمی که باید به آن توجه شود، هنگامی است که خودرو در مسیر سربالایی حرکت می‌کند. هنگامی که کاهش نیروی شدید را در سربالایی‌ها متوجه شدید، این علامت نشان می‌دهد که صفحه کلاچ تمام شده است و کشش کافی برای انتقال قدرت موتور را ندارد.

خودروبانک

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید