۴۰ درصد پیوند کلیه از افراد مرگ مغزی است

    کد خبر :501017
پیوند کلیه

مسئول محور آزمایشگاه و پیوند کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، گفت: امروزه بیش از ۴۰ درصد پیوند کلیه از افراد مرگ مغزی است.

نادر تاجیک، اظهارداشت: امروزه پیوند اعضا و مغز استخوان (سلول‌های بنیادی خون ساز) به فراوانی در کشور انجام می‌شود بنابراین باید به مقوله آزمایشگاه پیوند و استاندارد سازی خدمات آن توجه ویژه ای داشت.

وی افزود: خدمات آزمایشگاهی قبل از پیوند شرایطی را فراهم می‌کند که حداکثر سازگاری بافتی بین دهنده و گیرنده برقرار باشد و بهترین گیرنده برای فرد نیازمند پیوند انتخاب شود. با این حال این خدمات کافی نبوده و باید پس از پیوند نیز کیفیت پاسخ دهی سیستم ایمنی گیرنده علیه پیوند بررسی و ارزیابی شود تا پزشکان بتوانند بهترین شرایط سرکوب ایمنی را برای فرد شخصی سازی کنند.

به گزارش مهر، مسئول محور آزمایشگاه و پیوند در دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات ازمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران ادامه داد: بنابراین مجموع این اقدامات می‌تواند بقای بیشتر پیوند را در بدن میزبان تضمین کند و مشکلات این افراد از قبیل بدخیمی‌ها و عفونت‌ها را کاهش دهد.

تاجیک بیان داشت: انتخاب دهنده مناسب اولین قدم درستی است که باید در زمینه پیوند صورت گیرد و این امر محقق نمی‌شود مگر با ایجاد مراکز ساماندهی پیوند (Transplant Registry) که افراد نیازمند و دهندگان بالقوه به آنجا مراجعه کرده و بعد از انجام آزمون‌های سازگاری بافتی و تأیید آزمایشگاه انجام عملیات انتقال عضو یا بافت صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: آزمایشگاه نقش اصلی را در انتخاب زوج‌های دهنده و گیرنده مناسب عهده دار است. در حیطه پس از پیوند نیز آزمایشگاه با کنترل سطح خونی داروهای سرکوب کننده ایمنی و کیفیت پاسخ دهی میزبان علیه پیوند، افراد در معرض خطر رد پیوند، عفونت‌ها، بدخیمی‌ها و سمیت های دارویی را تشخیص داده و راهنمایی‌های لازم را برای تغییر پروتکل درمانی به تیم پزشکی ارائه می‌کند. در نتیجه نقش آزمایشگاه در موفقیت پیوند بسیار با ارزش است.

مسئول محور آزمایشگاه و پیوند در دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در پاسخ به اینکه با توجه به فرهنگ اهدای عضو آزمایشگاه‌ها با چه چالش‌هایی در این رابطه مواجه هستند، گفت: در ایران طی سال‌های گذشته تبلیغات و فرهنگ سازی بسیار خوبی در مقوله اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی صورت گرفته و ما شاهد افزایش فراوانی این نوع پیوند نسبت به پیوند از دهندگان زنده غیر خویشاوند بوده‌ایم.

تاجیک افزود: آمارها حکایت از این دارد که برخلاف دهه ۷۰ که بیش از ۹۰ درصد پیوند کلیه از منشأ دهندگان زنده غیرخویشاوند بود، امروزه اهدای اعضای افراد مغزی به بیش از ۴۰ درصد پیوندهای کلیه افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در مورد دهندگان مرگ مغزی به علت شرایط التهابی فرد، اعضای پیوندی نیز ایمنی زایی بیشتری داشته و مدیریت رد پیوند در این موارد به مراتب دشوارتر است. بنابراین ایجاد سازگاری بافتی بیشتر بین دهنده و گیرنده می‌تواند نقش به سزایی در عاقبت بهتر این نوع پیوندها داشته باشد. در نتیجه نقش آزمایشگاه برجسته‌تر خواهد بود.

دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران ۲۹ فروردین تا یکم اردیبهشت ۹۸ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در برج میلاد برگزار می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید