۲۰ توصیه برای کاهش چربی مصرفی
اگر سطح کلسترول بد در بدن شما بالا باشد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی بیشتر میشود که با انجام برخی روشها میتوانید آن را کاهش دهید.
اگر پزشک شما تشخیص دهد مبتلا به اختلال لیپیدی هستید یعنی چربی خون بالایی دارید. خون شما سطح بالایی از کلسترول با چگالی کم LDL یا کلسترول بد، چربیهایی به نام تری گلیسیرید یا هر دو را دارد. اگر سطح این مواد در بدن شما بالا باشد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز بیشتر میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در واقع دو نوع کلسترول اصلی در بدن انسان شامل لیپوپروتئین با چگالی کم و لیپوپروتئین با چگالی بالا وجود دارد. LDL همان کلسترول بد است که توسط بدنتان ساخته و توسط غذاهای سرشار از کلسترول مانند گوشت قرمز یا لبنیات جذب میشود. کلسترول با دیگر چربیها ترکیب شده و در خون باقی میماند که سبب انسداد شریانها میشود.
این اتفاق جریان خون را کاهش داده و موجب مشکلات جدی از جمله بیماریهای قلبی، حمله قلبی یا سکته مغزی برای سلامت میشود. به دلیل تاثیرات بالقوهای که LDL دارد. پزشکان سطح کمی از آن را توصیه میکنند. HDL را نیز کلسترول خوب مینامند و از قلب محافظت میکند. HDL؛ کلسترولهای مضر را از شریانها خارج میکند. به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند سطح HDL را در بدن افزایش دهید.
برای افزایش سطح HDL بدن می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
۱- جایگزین کردن لبنیات (شیر، ماست، پنیر و…) کمچرب به جای لبنیات پرچرب
۲- جدا کردن پوست مرغ و چربیهای گوشت قرمز هنگام پاک کردن آنها
۳- استفاده از روش کبابی، آب پز و بخار پز برای پختن مواد غذایی به جای سرخ کردن آنها
۴- استفاده از روغن کم در پخت غذاها
۵- استفاده از گوشت سفید (ماهی، مرغ و بوقلمون) به جای گوشت قرمز
۶- کاهش مصرف مارگارین (کره گیاهی) و روغن نباتی جامد
۷- استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد
۸- استفاده از روغن زیتون در برنامه غذایی روزانه
۹- مصرف کم غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ کرده
۱۰- افزایش مصرف میوه، سبزی، حبوبات، دانهها و غلات در برنامه غذایی روزانه
۱۱- افزایش استفاده از نانهای سبوسدار
۱۲- کاهش استفاده از نانهای روغنی کبد و مواد غذایی
۱۳- کاهش مصرف زبان، دل، مغز، قلوه و جگر
۱۴- کنترل برچسب مواد غذایی برای تعیین میزان و نوع چربی در آنها
۱۵- مصرف نکردن، سوسیس و کالباس و سسهای چرب مثل سس مایونز
۱۶- تفت دادن سبزیها روی حرارت کم، به جای سرخ کردن آنها
۱۷- استفاده از بستنی میوهای به جای بستنی سنتی
۱۸- جدا کردن چربی از روی سوپها و آب خورشها پس از سرد کردن آنها
۱۹- خودداری از خرید گوشت چرخ کرده آماده
۲۰- استفاده از آب لیمو یا آبغوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای سس مایونز در سالاد