یک گام استوار برای مقابله با جرمی شدیدتر از «قتل عمد»!

    کد خبر :459746

نه اینکه شدیدتر از قتل عمد باشد، اما به جهاتی از آن تلخ‌تر است، چون رنجش افزون است و علاوه بر آن، قید «عمد» در آن بسیار پررنگ‌تر از قتل عمد است؛ گزاره‌ای که چند ده تن از نمایندگان مجلس را بر آن داشته تا طرحی ویژه برای مقابله با این جرم تدارک ببینند.

به گزارش تابناک؛ صحبت درباره اسیدپاشی است که در سال‌های اخیر در اخبار نمود بسیار پیدا کرده و به نظر می‌رسد، نسبت به گذشته رو به افزایش بوده است. جرمی که عمیقا افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده و در برخی موارد مانند اسیدپاشی‌های سریالی در اصفهان، لطمات جبران ناپذیری به امنیت عمومی وارد آورده است.

جرمی بسیار دهشتناک و هراس‌آفرین که اگر تا چند سال پیش احساس می‌شد که دلیل تکرار آن، اجرا نشدن احکام مجازات صادره برای مجرمانی ا‌ست که مرتکب چنین اعمالی می‌شوند، با قصاص چند اسیدپاش در سال‌های اخیر و تکرار فراوان آن در گوشه و کنار ایران، مشخص شد که مجازات در نظر گرفته شده برای آن مناسب و متناسب نبوده است.

باوری که ۵۵ تن از نمایندگان مجلس را مجاب به طراحی و امضای طرحی کرد که دو رویکرد اساسی را پیگیری می‌کرد؛ نخست تشدید مجازات اسیدپاشی و سپس، حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن. طرحی که طی واپسین روز‌های سال ۹۶ در مجلس به جریان افتاد و اعمال وصول شد، در تابستان امسال مرکز پژوهش‌ها در گزارشی در خصوص آن اعلام نظر کارشناسی کرد و در نهایت طی روز‌های گذشته در کمیسیون قضایی به تصویب رسید.

تصویبی که گام نخست برای تبدیل این طرح به قانونی است که امید می‌رود هم بازدارندگی به دنبال داشته باشد و اسیدپاشی را کاهش داده یا پایان دهد و هم در اتفاقی جالب توجه، حمایت از آسیب دیدگان اسیدپاشی را در دستور کار قرار داده که هرچند قربانی زنده این جرم هستند، فراموش می‌شوند و در نتیجه این فراموشی ممکن است به مرگ سوق داده شوند.

قربانیانی که در معرض جرمی چه بسا شدیدتر از قتل عمل هستند. قیاسی که در مقدمه این طرح آمده و در تشریح آن تأکید شده: «در بسیاری از موارد قتل عمد، جانی بدون قصد قبلی در لحظه‌ای تصمیم به قتل می‌گیرد، اما در اسیدپاشی فرد حتما با قصد و آگاهی از عواقب عمل خویش و اصلا به علت کریه‌المنظر کردن و از میان بردن چهره و زیبایی افراد به دلیل برخی نیات سوء، دست به چنین عملی می‌زند و فرد مجنی علیه را برای تمام عمر از نعمت بینایی و زیبایی چهره، ازدواج و حتی شغل محروم می‌کند و با وارد آوردن خسارات معنوی سنگین، علاوه بر خسارت جسمی و بدنی، در واقع برای او هر روز هزاران بار مرگ می‌آفریند.»

آوار مصیبت‌هایی که بر سر قربانیان اسیدپاشی می‌بارد و به دنبال آن، ابتلای وی به هزار و یک درد و ناراحتی دیگر را سبب می‌شود که تا کنون هیچ یک به چشم قانون گذار نیامده بودند و حالا قرار است اوضاع تغییر کند؛ تغییری از جنس دیدن این مصائب و مجازات عامل رقم زننده آن و حمایت از افرادی که در معرض جنایت تلخی هستند که هرچقدر مقابله با آن جدی‌تر گرفته شده، بر شمار پرونده‌هایی که بر بالای آن «اسیدپاشی» نوشته‌اند، افزون شده!

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید