یک کارشناس: دولت دوازدهم به تعادل بازار و صادرات کشاورزی توجه کند

    کد خبر :42025

یک کارشناس و فعال بخش کشاورزی تعادل بخشی به بازار داخلی و صادرات، ساماندهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی، اجرای طرح جامع الگوی کشت و نظارت بر توزیع نهاده های اولیه را مهمترین نیازهای کنونی این بخش اعلام کرد.
[یک کارشناس: دولت دوازدهم به تعادل بازار و صادرات کشاورزی توجه کند]

«گودرز رضایی» روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: از دولت دوازدهم انتظار می رود در زمینه ساماندهی تولید محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای، به تعادل بازار داخلی و همچنین صادرات محصولات توجه ویژه ای داشته باشد.
رضایی افزود: مشکل کنونی کشاورزان و باغداران فقدان بازار فروش محصولات و فعالیت برخی دلالان در این زمینه است.
وی ادامه داد: کشاورزان همچنین از بازارهای صادراتی و فرصت های موجود در این عرصه آگاهی چندانی ندارند و باز هم سود صدور محصولات آنان به جیب واسطه ها می رود.
به گفته وی، بی برنامگی کشت، انتخاب محصول نامناسب و فاقد کشش، وجود بازارهای غیرقابل پیش بینی و هزینه های بالای تولید سبب می شود کشاورزان در مواردی محصولات را در زمین رها کنند و حتی از پرداخت دستمزد کارگران ناتوان باشند.
مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی بهاران دشت دالاهو، راه حل این مشکل را در برنامه ریزی راهبردی تولید و کشت دانست و تاکید کرد طرح جامع الگوی کشت مناسب برای مناطق مختلف کشور که در آخرین نشست شورای عالی آب نیز با تاکید معاون اول رییس جمهوری همراه شده است، باید هر چه زودتر نهایی و اجرا شود.
این کارشناس بخش کشاورزی، یکی دیگر از الزام های این بخش را ساماندهی ناظران، ارزیابان و کارگزاران بخش صندوق بیمه محصولات کشاورزی عنوان کرد.
وی توضیح داد: بسیاری از فعالان در این زمینه با وجود سابقه های بیش از هشت سال، هنوز به صورت قراردادی فعالیت می کنند و از امنیت شغلی و بیمه مناسب برخوردار نیستند. حتی گاهی به شوخی مطرح می شود این افراد مسوول بیمه کردن گاو و گوسفندها هستند اما خود بیمه نیستند!
رضایی فقدان حمایت پایدار و منسجم از تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از دیگر مسایل این بخش دانست و گفت: هنگامی که بذر گندم چندساله بدون قوه نامیه بین کشاورزان توزیع می شود، باید یک نظارت قوی از یک مرجع قانونی عالی تری وجود داشته باشد که به این موارد رسیدگی کند.
این ارایه کننده خدمات فنی مهندسی کشاورزی تاکید کرد دولت دوازدهم با تقویت نظارت بر توزیع نهاده های اولیه تولید مانند بذر کیفی، نهال مناسب، کود، سم و… می تواند در خودکفایی کشور در این بخش و تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی گام بلندی بردارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید