یک پرستار هم برای هر تخت بیمارستانی نداریم

    کد خبر :421785

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، گفت: در حال حاضر ۸ دهم نیروی پرستاری به ازای یک تخت بیمارستانی در کشور داریم که این آمار تکان دهنده ای است.

اصغر دالوندی، در تشریح جزئیات جلسه اخیر در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که به منظور بررسی وضعیت پرستاری تشکیل شد، اظهارداشت: در این جلسه که وزیر بهداشت، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی نیز حضور داشتند، عمده مباحث مربوط به تعیین تکلیف جذب پرستاران بود.

وی با اشاره به صحبت های سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیرامون ضرورت پرداختن به وضعیت نیروی پرستاری در کشور، افزود: خدمات پرستاری به عنوان نیاز حیاتی مردم در کشور تلقی می شود و از این رو، می بایست نسبت به بهبود شرایط پرستاری در کشور اقدام کرد.

دالوندی با عنوان این مطلب که پرستاری شغل مهمی است، گفت: بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی که تامین و پاسخگویی به نیازهای سلامت مردم از وظایف حاکمیت است، و همچنین بند «ل» قانون مدیریت خدمات کشوری، جایگاه پرستاری به عنوان حرفه ای با ارزش که مراقبت از تولد تا مرگ را بر عهده دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه پرستاران نباید فقط در بیمارستان ها محصور شوند، افزود: با توجه به جمعیت ۱۰ تا ۱۲ میلیون افراد زیر ۱۸ سال، ۱۰ میلیون جوان، ۱۰ میلیون میانسال و ۸ میلیون سالمند، نیاز است که به حرفه پرستاری توجه ویژه داشته باشیم.

دالوندی به وضعیت نیروهای پرستاری در کشورهای اسکاندیناوی و منطقه اشاره کرد و گفت: نسبت پرستار در کشورهایی مثل آلمان، استرالیا، دانمارک و فرانسه، ۱۷ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت است که این آمار در کشورهای قفقاز به ۶.۵ تا ۸.۵ پرستار به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت می رسد. در حالی که این آمار در ایران، ۱.۵۵ نیروی پرستاری به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت است که آمار تکان دهنده ای است.

وی در ادامه به ضریب نیروی پرستاری به ازای تخت بیمارستانی اشاره کرد و افزود: این ضریب در حال حاضر ۸ دهم نیرو به ازای یک تخت بیمارستانی است که ما می بایست بر اساس واقعیت های عینی عمل کنیم.

به گفته دالوندی، محاسبه ۱.۵ نیروی پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی که مورد نظر مجلس نیز هست، مورد قبول و توافق ما قرار دارد.

وی افزود: بر همین اساس و با توجه به ۱۲۱ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی، ما ۱۶۰ هزار نیروی پرستاری حرفه ای و غیر حرفه ای داریم که همواره ۱۰ هزار نفر آنها در مرخصی هستند و ۷۵ درصد نیروی پرستاری را زنان تشکیل می دهند که با این اوصاف، ریزش حداقل ۲۰ هزار نفری نیروی پرستاری را داریم و تنها ۱۱۰ هزار پرستار فعال هستند.

دالوندی گفت: محاسبات ما بر اساس ۱.۵ نیروی پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی، نشان می دهد که حداقل ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم که می بایست نسبت به تامین این تعداد پرستار اقدام شود.

به گزارش مهر، وی افزود: ما معتقدیم که سالانه می بایست ۲۱ هزار پرستار جذب شود که البته این به معنی استخدام همه این نیروها در بخش دولتی نیست. بلکه بخشی از نیروها به شکل خرید خدمت، بخش دیگر توسط بخش خصوصی و خوداشتغالی می بایست تامین شود.

دالوندی با اشاره به حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه در نشست روز گذشته، گفت: نظر دوستان نیز این بود که بر اساس ۱.۵ نیروی پرستاری برای هر تخت بیمارستانی اقدام شود و از همین رو، انتظار می رود جذب ۱۰۰ هزار پرستار مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: ما خوشبین هستیم که حداقل با جذب سالانه ۱۵ هزار پرستار به صورت های گوناگون، کار آغاز شود و بودجه آن توسط سازمان برنامه و بودجه و تا قبل از بسته شدن بودجه کل کشور برای سال ۹۸، تعیین تکلیف شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید