یک نفر از بین نهاوندیان و جلالی وزیر میشود
در روزی که ابتدا نمایندگان مجلس به دلیل اعتراض به روند استیضاح «علی ربیعی» خواستار به تعویق افتادن بررسی مجدد صلاحیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند، در نهایت با غیر علنی اعلام کردن جلسه و تنفس 30 دقیقه ای روند استیضاح بار دیگر پیگیری شد و سرانجام آن به پس گرفتن رأی اعتماد مجلس از وزیر مربوطه انجامید.
به گزارش تابناک، البته «علی ربیعی» وزیر سابق تعاون کار و رفاه اجتماعی در اولین جمله در دفاع از خود گفت که امروز دو بار و در جلسه علنی و غیر علنی استیضاح شدم. 30 دقیقه ای که معلوم نشد چه اتفاقی در آن افتاده است.
با کنار رفتن «علی ربیعی» از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حالا همه چشم انتظار معرفی جایگزین او در وزارتخانه ای هستند که همیشه حاشیه های زیادی داشته و البته خیلی ها هم بدنبال تصدی کرسی مدیریت آن هستند؛ چرا که وجود شرکت های اقتصادی بزرگ زیر مجموعه تامین اجتماعی، شستا و صندق بازنشستگی کشوری برای هر گروه، جریان و فردی می تواند ترغیب کننده باشد.
شنیده شده است که 5 گزینه برای جایگزینی ربیعی هم اکنون در دولت مورد بررسی قرار گرفته اند و احتمالا پس از مدتی که وزارتخانه مذکور به وسیله سرپرست اداره خواهد شد، یکی از این گزینه ها به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد.
مطرح ترین گزینه برای این وزارتخانه کسی نیست جز «کاظم جلالی» که چندین سال است به عنوان رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزیده شده است. جلالی دارای تحصیلات علوم سیاسی است و از راهروهای مجلس شنیده می شود «کاظم جلالی» احتمالا به زودی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی می شود.
«کاظم جلالی» از لحاظ سیاسی در طیف اصولگرایی دسته بندی می شود. البته اصولگریان در انتخابات مجلس
او را در لیست خود قرار ندادند و در نهایت با لابی صورت گرفته او در لیست امید قرار گرفت و به عنوان نفر ششم از حوزه انتخابیه تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت؛ در حالی که پیش از آن او نماینده شاهرود در مجلس بود.
دیگر گزینه جدی برای تصدی کرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از «علی ربیعی»، «محمد نهاوندیان» مشاور اقتصادی رئیس جمهور است. او 7 سال در دولت هاشمی و خاتمی معاون وزیر بازرگانی بوده و همچنین از سال 86 تا 92 در فاصله سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ ریاست اتاق بازرگانی ایران را بر عهده داشته است. البته نهاوندیان در دولت اول روحانی ریاست دفتر رئیس جمهور را بر عهده داشت.
پس از پایان دولت یازدهم و با انتصاب «محمود واعظی» به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور، نهاوندیان به عنوان معاون اقتصادی حسن روحانی معرفی شد. نکته ای که در مورد نزدیکی نهاوندیان با لاریجانی می توان مورد اشاره قرار داد، این است که طی سال های 84 تا 86 و در زمان دبیری لاریجانی بر شورای عالی امنیت ملی او معاونت این شورا را بر عهده داشت.
دیگر گزینه ای که از او به عنوان یکی از گزینه های جایگزین ربیعی نام برده می شود، «سید کامل تقوی نژاد» رئیس فعلی سازمان امور مالیاتی است که البته در ابتدای دولت دوازدهم زمزمه هایی مبنی بر اینکه احتمال وزارت او در این وزارتخانه وجود دارد، شنیده می شد.
تقوی نژاد با تحصیلات کارشناسی ارشد مدیریت سیستمها از دانشگاه تهران گزینه طیف نزدیک به «غلامرضا تاجگردون» و فراکسیون زاگرس نشینان برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، فراکسیونی که اکثریت استیضاح کنندگان ربیعی را تشکیل می دادند. تقوی نژاد متولد شهرستان لنده استان کهگیلویه و بویر احمد است.
«سید تقی نوربخش» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی که دارای تحصیلات پزشکی است، دیگر گزینه مطرح برای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است. نور بخش مورد حمایت «سید حسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اکنون لابی نزدیک به وزیر بهداشت در دولت و مجلس قصد دارد نوربخش را به صندلی وزارت برساند .
عمده اختلافات بین ربیعی و وزیر بهداشت، بر سر ماندگاری وی بر صندلی تامین اجتماعی بود، نوربخش چندین ماه است بدون حکم بر صندلی تامین اجتماعی تکیه زده است .
از طرفی هم زمزمه هایی هم به گوش می رسد مبنی بر اینکه رئیس جمهور که در زمان طرح تفکیک وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قصد داشته «محمد باقر نوبخت» از یاران نزدیک خود را برای وزارت رفاه و تامین اجتماعی معرفی کند؛ اما حالا قصد دارد نوبخت را راهی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کند و «علی طیب نیا» را بر صندلی ریاست سازمان برنامه و بودجه تکیه بنشاند.
باید منتظر ماند و دید که در نهایت رایزنی های کدام طیف بر دیگری می چربد و کدام گزینه به عنوان وزیر پیشنهادی دولت به مجلس معرفی می شود.