در دانشگاه هاروارد؛

یک ایرانی برنده جایزه «شوخی با نوبل» شد

    کد خبر :607827

شب گذشته مراسم جوایز نوبل Ig در دانشگاه هاروارد بر گزار شد. در این مراسم که در اصل «شوخی با جوایز نوبل» است، یک ایرانی جایزه گرفت.

شب گذشته برندگان بیست و نهمین «جوایز نوبلIg» یا(Ig Nobel Prize) در دانشگاه هاروارد جوایز خود را دریافت کردند. میان برندگان این جایزه نام یک ایرانی با اختراعی جالب نیز به چشم می خورد. ایمان فرحبخش برای اختراعی دستگاهی که پوشک نوزادان را عوض می کند برنده جایزه مهندسیIg Nobel Prize شده است. او سال گذشته حق امتیاز این اختراع را در آمریکا ثبت کرده بود.

Ig Nobel Prize در حقیقت شوخی با مراسم نوبل است و به اکتشافات و اختراع عجیب و غریب و گاه سردرگم کننده تعلق می گیرد. برندگان جوایز امسال نیز تحقیقات عجیب و غریبی انجام داده بودند که برخی از آنها جالب به نظر می رسد.

یکی از جوایز Ig Nobel Prize سال ۲۰۱۹ به تحقیقی از دانشمندان ترک و هلندی برای کشف بدطعم ترین اسکناس رایج در یک کشور تعلق گرفت. علاوه بر آن «سیلوانو گولاس» یک دانشمندان ایتالیایی در تحقیقی جدید ادعا می کند خوردن پیتزا برای بدن سودمند است البته اگر پیتزا در ایتالیا پخته شود. او برنده جایزه پزشکی این دوره شده است.

همچنین گروهی از محققان ژاپنی برای اندازه گیری میزان بزاق تولید دهان کودکان در یک روز برنده جایزه شیمی Ig Nobel Prize شدند. یکی دیگر از تحقیقات عجیب برنده این جایزه بررسی میزان لذت خاراندن بدن است!

این جوایز طی مراسمی روز پنج شنبه در دانشگاه هاروارد واقع در ماساچوست اهدا شد.

جایزه Ig Nobel Prize در بخش آناتومی به راجر میوست و بوراس بنگودیفا برای تحقیقی در ۲۰۰۷ میلادی تعلق گرفت. فیتز استراک از دانشگاه وورتزبورگ نیز برنده جایزه بخش روانشناسی شد. او درباره این موضوع تحقیق کرده بود که آیا نگه داشتن یک قلم در دهان باعث می شود فرد لبخند بزند و خوشحال تر شود یا خیر. نتایج تحقیق او نشان داد این امر صحت ندارد.

برندگان این جایزه مبلغی معادل ۱۰ هزار میلیارد دلار زیمباوه دریافت می کنند که در عمل هیچ ارزشی ندارد.

همچنین در این مراسم برندگان فقط می توانند ۶۰ ثانیه سخنرانی کنند و اگر بیش از این مدت صحبت کنند، یک دختربچه ۸ ساله به آنها می گوید: خواهش می کنم بس کنید من حوصله ام سررفته است. همچنین برندگان واقعی نوبل این جوایز را اهدا می کنند.

جایزه Ig Nobel Prize برای انگیزش و جلب توجه مردم به علم، پزشکی و فناوری اهدا می شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید