یکه‌تازی نوشت‌افزار وارداتی در بازار

    کد خبر :96833

 

با این که ایران ظرفیت خودکفایی در تولید لوازم‌التحریر را دارد، به علت بی‌توجهی‌ها تقریبا 60 درصد از بازار 4000میلیارد تومانی لوازم‌التحریر کشورمان به دلیل واردات بی‌رویه در اختیار تولیدکنندگان خارجی قرار دارد.

به گزارش بازتاب به نقل از جام‌جم، طی سال‌های اخیر مقام معظم رهبری بارها نسبت به حمایت از تولید داخل از طریق مدیریت واردات بخصوص ممانعت از واردات آنچه داخل ایران تولید می‌شود، تاکید کرده‌اند. بدیهی است لوازم‌التحریر به علت توان بالای تولید داخل، از جمله کالاهایی است که باید واردات آن متوقف می‌شد که متاسفانه این‌گونه نشد و مسئولان وزارت صنعت دولت یازدهم در این زمینه، قصور فراوانی به خرج دادند.

با توجه به تشکیل دولت دوازدهم و تغییر وزیر صنعت، مقام‌های صنفی و تولیدکنندگان لوازم‌التحریر ایران معقتدند مسئولان در دولت جدید باید با حمایت منطقی از تولیدکنندگان داخلی و همچنین فرهنگ‌سازی برای افزایش تقاضای محصولات داخلی شرایط تقویت تولید داخل را مهیا کنند.

نکته اصلی اینجاست که بر اساس آنچه فعالان بخش تولید و توزیع لوازم‌التحریر می‌گویند در گروه اصلی لوازم‌التحریر، ایران توان صددرصدی تأمین نیازهای بازار را با بالاترین کیفیت دارد و حتی در صورت حمایت می‌تواند به عنوان صادرکننده‌ای قابل اعتماد در منطقه شناخته شود.

به ظرفیت‌های موجود توجه نمی‌شود

جهانبخش بهزادی‌کیا، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم‌التحریر در بخش مداد، درباره نگرانی‌های تولیدکنندگان لوازم‌التحریر نسبت به افزایش واردات گفت: متاسفانه در ایران مرسوم شده است که در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی توجهی به ظرفیت‌های موجود نمی‌شود و واردات هیچ تناسبی با امکانات داخل کشورمان ندارد.

بهزادی‌کیا افزود: به عنوان مثال ظرفیت اسمی کارخانجات تولید مداد داخل کشورمان سالانه پنج میلیون قراص (هر قراص 144 عدد) است در حالی که مصرف کشورمان حداکثر به یک میلیون و 500 هزار قراص می‌رسد. بنابراین کارخانجات داخلی با یک‌سوم ظرفیت در حال تولید هستند در حالی که همچنان شاهد افزایش واردات این کالا هستیم.

این کارشناس صنعت تولید لوازم‌التحریر اظهار کرد: امکانات و توانمندی‌های تولیدی در ایران بجز بخش‌هایی از روان‌نویس و خودکار کاملا قابل رقابت با محصولات خارجی است و در برخی موارد مثل مداد و دفتر حتی بالاتر از قاره آسیاست. بنابراین لازم است مسئولان با در نظر گرفتن این امکانات نسبت به تنظیم بازار و کنترل واردات اقدام کنند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم‌التحریر درباره سهم قاچاق از بازار لوازم‌التحریر گفت: اصولا قاچاق لوازم‌التحریر به صورت شیوه‌های مرسوم یا شناخته‌شده نیست بلکه اغلب لوازم‌التحریر غیرقانونی بازار به صورت کم‌اظهاری و واردات از مبادی رسمی صورت می‌گیرد به این ترتیب که کانتینرها حاوی کالاهایی است که لوازم‌التحریر در میان آنها جاسازی شده است.

وی افزود: درباره واردات لوازم‌التحریر، تعرفه‌های گمرکی متفاوتی وجود دارد که بیشترین آن با 55 درصد مربوط به واردات مداد است و کمترین هم 10 تا 15 درصد تعرفه گمرکی خودکار به دلیل میزان تولید داخلی تعیین شده است.

این متخصص تولید لوازم‌التحریر تاکید کرد: برای کنترل بازار و کاهش سهم فروش خارجی‌ها، ابتدا باید در میان مردم فرهنگسازی صورت پذیرد، چون بیشتر مصرف‌کنندگان داخلی ایران برندزده شده‌اند و یکی از راهکارهای عملی دیگر هم استفاده از صندوق‌های مکانیزه فروش است تا بتوان کالای ایرانی را از خارجی کاملا تمییز داد. بهزادی‌کیا افزود: البته یکی از راهکارهای بسیار مؤثر در حمایت از تولیدات داخلی، ایجاد انگیزه‌های اقتصادی برای خرده‌فروشان و دستیابی آنها به میزان سود قابل ملاحظه است به این دلیل که در شرایط فعلی بسیاری از توزیع‌کنندگان کالاهای خارجی با استفاده از همین شیوه به سهم بازار بالا رسیده‌اند.

عامل حضور گسترده خارجی‌ها

در همین حال، عبادی یکی از فروشندگان لوازم‌التحریر در منطقه بازار گفت: بسیاری از اقلام نوشت‌افزار موجود در بازار در میان کالاهای دیگری وارد می‌شوند که فعلا گمرک به دلیل تجهیزات محدودی که در اختیار دارد، نمی‌تواند مانع از آن شود، در صورتی که اگر تجهیزات کنترل کانتینرها وجود داشته باشد این شیوه تخلف هم کاهش می‌یابد.

عبادی افزود: هزینه‌های تولید بخصوص درباره اقلامی چون دفتر و دفترچه در کشورمان بسیار بالاست، بنابراین گروهی با سفارش‌های عمده به چین یا اندونزی اقدام به واردات این اقلام به صورت گسترده کرده و آنها را در بازار با ارائه شرایط بسیار مناسب به خرده‌فروشی‌ها عرضه می‌کنند.

این فعال بازار لوازم‌التحریر یکی از دلایل حضور گسترده کالاهای خارجی در بازار را ارائه مشوق‌های قابل توجه به خرده‌فروشی‌ها دانست و گفت: یکی از شیوه‌هایی که برخی واردکنندگان از آن برای فروش کالاهای خود استفاده می‌کنند، ارائه تخفیف و درصدهای چشمگیر به خرده‌فروشان است، به عنوان مثال عنوان می‌کنند خودکار برند A با 25 درصد تخفیف به فروشگاه فروخته می‌شود و تسویه‌حساب آن نیز دوماهه است در حالی که فروشگاه برای فروش کالاهای ایرانی مثلا 10 درصد تخفیف و تسویه نقدی مقابل دارد.

نیازی به واردات نداریم

موسی ‌فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران با اشاره به سهم 60 درصدی کالاهای خارجی در بازار نوشت‌افزار کشورمان توضیح داد: با توجه به تذکرات مقام معظم رهبری نسبت به حمایت از تولیدات داخلی و بحث کنترل قاچاق در سطح عرضه، تخلف در بازار نوشت‌افزار از دو سال گذشته تا امروز کاهش قابل قبولی داشته است که در صورت ادامه این روند تولیدکنندگان قطعا می‌توانند تمام نیاز بازار را در آینده تامین کنند.

فرزانیان ادامه داد: طی این دوره بسیاری از تولیدکنندگان و کارخانه‌های ایران به افزایش ظرفیت اقدام کرده‌اند و به نوعی بخش خالی خطوط نصب شده را تکمیل کرده‌اند، بنابراین اگر مسئولان و سیاستگذاران کلان در زمینه مدیریت واردات و همچنین حمایت واقعی از تولیدکنندگان گام بردارند، این نوید داده می‌شود که در آینده نزدیک نیازی به واردات لوازم‌التحریر در بخش‌های معمول و متعارف یا همان گروه اصلی لوازم‌التحریر نداریم.

وی برخورد دقیق و کنترل کارشناسی مسئولان گمرک را یکی از مهم‌ترین راهکارهای کنترل واردات کالاهای بی‌کیفیت به بازار عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی میزان تخلف در زمینه واردات کاهش یافته، اما به دلیل افزایش قیمت‌ها و قدرت خرید پایین خریداران، برخی سودجویان اقدام به واردات اقلام بی‌کیفیت و ارزان خارجی کرده‌اند که باید جلوی این روند توسط گمرک گرفته شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران درباره سهم بازار کالاهای خارجی نیز افزود: همان‌طور که قبلا اشاره شد تقریبا 60 درصد از کل بازار در اختیار خارجی‌هاست که اگر بخواهیم تقسیم‌بندی دقیقی از کشورهای صادرکننده کالا به ایران داشته باشیم، 30 درصد سهم چین و 24 درصد سهم کشورهای کره جنوبی، اندونزی، مالزی، ویتنام و مابقی هم سهم کشورهای اروپایی است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید