گزارش های بین المللی از حمله عربستان به یمن با بمب های خوشه ای
گزارش «گروه ناظر بر مین و مهمات خوشهای» از مسئولیت مستقیم عربستان و امارات در بیست و سه حمله با بمب های خوشه ای در یمن خبر داد.
به گزارش بازتاب به نقل از العالم، ائتلاف زیر نظر عربستان از زمان آغاز جنگ یمن در آوریل ۲۰۱۵ تا فوریه ۲۰۱۷، به طور گسترده از بمب های خوشه ای در یمن بهره گرفته است اما پس از این تاریخ سازمان های بین المللی شواهدی را که تایید کند چنین حملاتی تکرار شده باشد دریافت نکرده اند که این امر بر اساس گزارش «گروه ناظر بر مین و مهمات خوشهای» به دلیل مشکلات در مسیر جمع آوری ادله و مستندات در یمن بوده است زیرا در این مدت حضور سازمان های بین المللی در مناطق شمالی یمن به ویژه صعده و تعز بسیار دشوار بود با این حال بر اساس گزارش های رسمی جنبش انصار الله، ائتلاف عربستان پس از اول فوریه ۲۰۱۷ نیز در چهار حمله از بمب های خوشه ای بهره گرفت.
«مارک هزنی» از تهیه کنندگان گزارش ممنوعیت استفاده از مین و مدیر بخش تسلیحات در دیدبان حقوق بشر گفت: «متاسفانه هواپیماهای وابسته به ائتلاف سعودی از بمب های خوشه ای در یمن استفاده کردند. ما بیست و سه مورد از چنین حملاتی را مستند کرده ایم، بمب هایی که در این حملات به کار گرفته شد ساخت سه کشور آمریکا، انگلیس و برزیل است».
هزاران نفر در حملاتی که با بمب های خوشه ای و مین های ضد نفر در یمن انجام شده است جان دادند ضمن اینکه خطرات این نوع تسلیحات که هنوز منفجر نشده اند سالها ادامه خواهد داشت.
«لورن پرسی» مسئول بخش قربانیان در کمپین بین المللی ممنوعیت استفاده از مین ها می گوید: «متاسفانه آنچه می دانیم این است که تعداد مصدومان چنین حملاتی در سال های اولیه جنگ بسیار بالا بوده است و این نتیجه آمار قابل اعتماد ما است، صدها نفر دیگر هم به دلیل انفجار تجهیزات و مهمات برجای مانده از جنگ از جمله بمب های خوشه ای آسیب دیده اند».
گروه ناظر بر مین و مهمات خوشه ای استفاده عربستان از بمب های خوشه ای سی بی یو ۱۰۵ آمریکایی را با مستندات تایید کرده است، آمریکا این نوع بمب را تا ماه مه ۲۰۱۶ به عربستان می فروخت، ضمن اینکه مهمات انگلیسی مدل بی ال ۷۵۵ نیز از دیگر تسلیحات استفاده شده در یمن است که استفاده از آنها مستند شده است. آمریکا صادرات این نوع مهمات را از اواسط ۲۰۱۶ به عربستان ممنوع کرد، اما کسی از اینکه عربستان چه تعداد از این نوع مهمات را در اختیار دارد اطلاعی ندارد، سلاحی مرگبار که هیج تضمینی وجود ندارد تا دوباره در یمن به کار گرفته نشود. عربستان هم مثل دیگر کشورهای عضو ائتلافی که خود فرماندهی آن را بر عهده دارد عضو توافقنامه ممنوعیت استفاده از مهمات خوشه ای نیست.