گرامیمقدم:طیف لاریجانی از اصلاحطلبان سوءاستفاده كردند
اسماعیل گرامیمقدم گفت: ما سعی كردیم كه شیوه ائتلاف خود را اصلاح كنیم و دریافتهایم كه ائتلاف با حامیان دولت ضربه سنگینی به اصلاحطلبان وارد كرد. از اینرو بنا داریم تا به هویت اصلاحطلبی خود بازگردیم و صرفا با احزاب اصلاحطلبان ائتلاف شكل بگیرد.
وضعیت انتخاباتی جبهه اصلاحات با تنشهایی كه میان احزاب این جناح وجود دارد قدری مبهم بهنظر میرسد و در شرایطی كه چندماهی بیشتر به انتخابات مجلس نمانده است، هنوز خط و مشی دقیق و روشنی از سوی این جناح دیده نمیشود. موضوعی كه اسماعیل گرامیمقدم چندان آن را قبول ندارد و معتقد است كه در حال حاضر جبهه اصلاحات به ائتلاف خوبی رسیده است و البته در این ائتلاف افراد غیراصلاحطلب جایی ندارند.
گرامیمقدم درباره شرایط جبهه اصلاحات در چندماه پیش از انتخابات مجلس به نامهنیوز گفت: «آییننامهها در شورای عالی سیاستگذاری تصویب شده است و اکنون این آییننامهها در مرحله اجرایی قرار دارند. در حال حاضر رابطهای شورا در 30 استان کشور مشغول ساماندهی شورای سیاستگذاری هستند و ترکیب اعضای شورای با همکاری احزاب در حال نهاییشدن است و تا اوایل مهرماه شورای سیاستگذاری در تمام استانها تشکیل میشود و به صورت قانونی مجوز ائتلاف از وزارت کشور اخذ شده است و 30حزب داخل در ائتلاف برای پیروزی جبهه اصلاحات در انتخابات مشغول فعالیت هستند».
این فعال سیاسی درباره رویکرد لیستگرایی اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو اظهار کرد: «شورای سیاستگذاری در سالهای گذشته توانست نسبت به اقدامات اصلاحطلبان در دهه هشتاد توفیقات بیشتری را کسب کند؛ بهنحوی که دیدیم اصلاحطلبان توانستند در انتخاباتهای متعدد پیروز باشند و نظر مردم را به خود جلب کنند اما انتقادهایی هم به شورای سیاستگذاری وجود داشت از جمله درباره لیست امید. همواره ما در برابر این پرسش بودهایم که لیست امید تا چه حد توانست پاسخگوی خواستههای مردم و مشخصا رأیدهندگان باشد؟ اکنون برای برطرف کردن این نقیصه کارگروه پایش و ارزشیابی به شورای سیاستگذاران و سازمان ائتلاف اضافه شد. وظیفه این گارگروه بررسی عملکرد منتخبان بعد از انتخاب است. از سوی دیگر در این دوره به اندازه توانمان لیست میدهیم یعنی دیگر با هر جریانی ائتلاف نمیکنیم و لیست کیفی خواهد بود. مثلا اگر در تهران نتوانستیم 30نفر افرادی که حقیقتا به اندیشههای اصلاحطلبی باور دارند، در لیست بگنجانیم، الزاما لیست 30 نفره نخواهیم داد. در مجموع تمام تلاشمان این است که لیستمان با کیفیت باشد».
گرامیمقدم در پاسخ به این پرسش که آیا بازهم شاهد خروج برخی از منتخبان از عنوان اصلاحطلبی بعد از انتخابات خواهیم بود یا خیر، گفت: «بدعت زشتی در سال94 گذاشته و آن خروج برخی از لیست امید بود كه با سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان به پیروزی رسیده بودند؛ مشخصا آقایان كاظم جلالی و بهروز نعمتی بعد از آنكه وارد مجلس شدند به اصلاحطلبان پشت كردند و از سرمایه این جناح سوءاستفاده كردند یا حتی خود آقای لاریجانی هم كه با حمایت اصلاحطلبان در قم به مجلس آمد بعد از تشكیل مجلس، حمایت اصلاحطلبان را نادیده گرفت. در حال حاضر ما سعی كردیم كه شیوه ائتلاف خود را اصلاح كنیم و دریافتهایم كه ائتلاف با حامیان دولت ضربه سنگینی به اصلاحطلبان وارد كرد. از اینرو بنا داریم تا به هویت اصلاحطلبی خود بازگردیم و صرفا با احزاب اصلاحطلبان ائتلاف شكل بگیرد تا علاوه بر آنكه سرمایه اجتماعی جبهه اصلاحات بازسازی شود، نیروهای با كیفیتی وارد مجلس شوند؛ نیروهایی كه واقعا به اصلاحات و احقاق حقوق مردم باور داشته باشند».
این فعال سیاسی درباره احتمال حمایت مجدد خاتمی از لیست نهایی اصلاحطلبان گفت: «همه شخصیتهای اصلاحطلب به اندازه خودشان سرمایه اجتماعی را پای صندوقهای رأی میآورند و صدالبته آقای خاتمی سرآمد شخصیتهای مطرح اصلاحطلب است. بعد از حوادث سال88 سرمایه اجتماعی اصلاحات پراكنده شد و با تدبیر آقای خاتمی این سرمایه جمع شد. اكنون هم همانطور كه ایشان حمایت خود را از شورای سیاستگذاری اعلام كردهاند برای بازگرداندن اعتماد عمومی از نیروهای اصلاحطلب حمایت میكنند».