گامی در جهت ارتقای دانش فنی کشور در صنایع فراساحل

  • اقتصادی
  • سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۹:۲۵
    کد خبر :17770

هفتمین همایش بین‌المللی صنایع فراساحل با رویکرد تقویت توان مهندسی در صنایع فراساحل طی روزهای اول و دوم خردادماه جاری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

، هفتمین همایش بین‌المللی صنایع فراساحل با حضور کارشناسان و مدیران حرفه‌ای از بخش‌های سیاست‌گذاری، کارفرمایی، شرکت‌های طراحی و مهندسی، پیمانکاران، سازندگان تاسیسات و تجهیزات، اساتید دانشگاهی و انجمن‌ها و دیگر تشکل‌های دریایی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

دکتر مجید عباسپور، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و دبیر هفتمین همایش بین‌المللی صنایع فراساحل در خصوص لزوم برگزاری این همایش گفت: رشد چشمگیر تقاضا برای انرژی‌های فسیلی باعث توجه بسیاری از کشورها به منطقه خاورمیانه بویژه خلیج فارس و دریای خزر به عنوان منبع سرشار انرژی شده است. نگاهی گذرا به حجم سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این مناطق و حضور گسترده شرکت‌های خارجی گواهی بر این ادعاست. برخورداری ایران از این موهبت عظیم الهی یعنی قرار گرفتن در میان دو قطب بزرگ انرژی و وجود میادین مشترک دریایی باید زمینه‌ای را فراهم آورد تا شرکتهای طراحی، مهندسی و پیمانکاری بیشتری در حوزه صنایع فراساحل تشکیل شده و توسعه یابند.

وی یادآور شد: موفقیت این شرکت‌ها در داخل کشور (انجام پروژه‌ها) و خارج از کشور (صدور خدمات فنی و مهندسی) در گرو ارتقای دانش فنی و مهندسی آنها جهت بهبود و توسعه کیفی پروژه‌های ذیربط است. خوشبختانه طی سال‌های اخیر دانش ساخت، نصب و استخراج نفت و گاز از دریاها و احداث تأسیسات مختلف جهت انتقال فرآورده‌ها به خشکی در حال بومی‌شدن است. بنابراین در شرایط فعلی کشور و نظر به فرصت‌ها و تهدیدات پیش رو، اتخاذ روش‌های صحیح و کارآمد در زمینه فناوری‌های به‌روز صنایع فراساحل و تسهیل روند ارتقای بنیه علمی و تخصصی پیمانکاران این حوزه از اهمیت خاصی برخوردار بوده و نیازمند نگاهی ملی و همه‌جانبه است.

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: نظر به اهمیت ارائه آخرین دستاوردها و نوآوری‌های فنی توسط صاحبنظران این حوزه، فعالیت‌های مختلفی صورت پذیرفت که نقطه قوت آن برگزاری پنج همایش ملی صنایع فراساحل بود. در ادامه پیگیری این فعالیت‌ها و در همایش آتی که رویکرد اصلی آن تقویت توان مهندسی در صنایع فراساحل است، مهمترین موضوعات تخصصی پیش روی بخش مهندسی شرکت‌های ایرانی فعال در پروژه‌های فراساحل نیز مورد بحث و بررسی صاحبنظران قرار می‌گیرد.

دکتر عباسپور خاطرنشان کرد: برگزاری هفتمین همایش صنایع فراساحل گام موثری در جهت رشد و ارتقای توان مهندسی صنایع فراساحل کشور است؛ امری که بی شک همفکری و مشارکت علمی تمام کارشناسان، مدیران صنعت و اساتید دانشگاهی در حوزه صنایع فراساحل ایران را می‌طلبد.

دبیر هفتمین همایش بین‌المللی صنایع فراساحل در خصوص اهداف برگزاری این همایش بین‌المللی گفت: آشنایی با فناوری‌های نو و تحقیقات در پروژه‌های فراساحل، ارتقای دانش فنی شرکت‌های طراحی و مهندسی ایرانی در پروژه‌های فراساحل، آشنایی با تجهیزات و فرآیند ساخت و نصب پروژه‌های فراساحل، تشریح جایگاه رویه‌ها و دستورالعمل‌های ایمنی، معرفی روش‌های نوین در تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات، سکوها و سازه‌های فراساحل، بازرسی و رده‌بندی در صنایع فراساحل و تبیین نقش مدیریت و نیروی انسانی در ارتقای توان مهندسی صنایع فراساحل از جمله اهدافی است که در این همایش دنبال خواهد شد.

وی همچنین از سکوهای ثابت، سکوهای شناور، رایزر و خطوط لوله، فناوری‌های حفاری در دریا، نصب و اجرای سازه‌های فراساحل، تحلیل خطوط مهار و لنگر و نگهداری و تعمیرات سازه‌ها و تجهیزات به عنوان محورهای اصلی همایش بین‌المللی صنایع فراساحل یاد کرد.

دکتر عباسپور یادآور شد: هفتمین همایش بین‌المللی صنایع فراساحل همراه با برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه‌های جانبی و بازدیدهای علمی، در دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی http://oiciran.ir مراجعه کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید