گاز مایع نایاب شد، دولت سهیمه گاز مردم را کاهش داد

    کد خبر :432323

در روز‌هایی که شهروندان مناطق مرکزی کشور به واسطه افزایش بی رویه قیمت کالا و خدمات گلایه‌های به حقی را در رابطه با کیفیت عملکرد دستگاه‌های مسئول و اجرایی مطرح می‌کنند، صد‌ها هزار شهروند ساکن در مناطق مرزی از نایاب شدن بسیاری از نیاز‌های حیاتی خود گلایه مندند. مثل ده‌ها هزار شهروند ساکن در شهرستان‌های خاش و میرجاوه که این روز‌ها حتی از نعمت گاز مایع نیز بی بهره اند و برای تهیه بنزین باید ساعت‌ها در صف انتظار بایستند.

به گزارش تابناک، همزمان با کاهش شدید دمای هوا و نیاز جدی شهروندان ایرانی به منابع سوخت و انرژی برای راه اندازی سیستم‌های گرمایشی و برطرف کردن سایر نیاز‌های روزانه، ساکنان مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان‌های خاش و میرجاوه با مشکلات فراوانی در تأمین نیاز‌های خود به انرژی هایی، چون گاز مایع رو به رو هستند؛ مشکلاتی که سبب شده تا صف‌های طولانی برای تهیه گاز مایع و سایر خدمات شکل گرفته و آرام آرام به سمت اعتراض‌های عمومی سوق داده شود.

هر چند نایاب شدن کالا و خدمات در این مناطق دامنه گسترده‌ای دارد و محدود به چند مورد خاص نیست، اما گاز مایع به عنوان یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های مردمی در شهرستان‌های میرجاوه و خاش اکنون نایاب است و امکان تهیه کپسول‌های گاز مایع توسط شهروندان به سختی امکان پذیر است.

از سویی نیز صف‌های تهیه بنزین و گازوئیل به شدت طولانی است و شهروندان برای تهیه سوخت مورد نیاز خودرو و دیگر وسایل نقلیه خود با مشکلات فراوانی رو به رو هستند.

این همه مشکلات مردم دو شهرستان مرزی خاش و میرجاوه نیست و بر اساس گفته‌های مردم محلی هر چیزی در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها گران است و قیمت‌ها به صورت آنی در حال تغییر است. اگر صاحب و مالک یک فروشگاه یک کالا را یکسال قبل خریده آن را به قیمت روز عرضه می‌کند و گرانفروشان و احتکارکنندگان هر چند خرد مطابق میل خود معامله می‌کنند؛ وضعیتی که گویا هیچ نظارتی بر آن صورت نمی‌گیرد و مشکلات مردم را روز به روز افزایش می‌دهد.

در همین رابطه تعدادی از شهروندان محلی حقایقی را در اختیار «ایسنا» قرار دادند که قابل تأمل است و مشکلات پیش آمده در این منطقه مرزی را تأیید می‌کند.

احمد خدایی یکی از اهالی منطقه در مورد مشکلات موجود گفت: مدتی است گاز مایع در خاش نایاب شده و یا به قیمت‌های بالایی در بازار سیاه عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گرانی‌ها در خاش غیر قابل تحمل است، افزود: قیمت مرغ در شهرستان خاش پر کشیده و تا مرز ۱۲ الی ۱۳ هزار تومان رسیده است.

رضا ریگی شهروند دیگر بیان کرد: تشدید کار‌های نظارتی و کنترلی با تشکیل کارگروه‌های مختلف چاره کار برای حل مشکلات و نارسایی‌ها و پیشگیری از تخلفات است.

نعمت رحمتی هم اظهار کرد: وجود گرانی‌ها و تشکیل صف‌ها در شهرستان خاش واقعا تاسف بار است و در هیچ جای کشور و استان این معضلات با این شدت وجود ندارند.

عبدالرئوف محمدی هم گفت: در خاش همه چیز گران است و هر چیزی در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها اگر قیمت گرفته شود، به صورت آنی بوده و اگر صاحب و مالک یک فروشگاه یک کالا را یکسال قبل خریده آن را به قیمت روز عرضه می‌کند و گرانفروشان و احتکارکنندگان هر چند خرد مطابق میل خود معامله می‌کنند.

هر چند این مشکل تنها اختصاص به مردم شهرستان های خاش و میرجاوه ندارد و در اکثر شهر و روستاهای استان سیستان و بلوچستان دیده می شود، اما بر اساس گزارش های به دست آمده وضعیت مورد اشاره در این دو شهرستان مرزی به مراتب اسفناک تر است.

«علی کرد»، نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی در مورد چرایی تشدید مشکلات بازار کالا و خدمات در این دو شهرستان به «تابناک»، گفت: حوزه انتخابیه بنده در جنوب شرقی کشور و مرز‌های شمال غربی کشور پاکستان قرار گرفته است. در سال‌های اخیر و علی رغم مصوبات تکراری دولت ها، هنوز خط لوله انتقال گاز شهری به این دو شهرستان عملیاتی نشده است و ما شاهد اجرایی شدن طرح‌های انتقال گاز در این منطقه نیستیم.

کرد با تأکید بر اینکه دو شهر ایرانشهر و زاهدان در جنوب و شمال حوزه انتخابیه بنده از نعمت گاز شهری برخوردار هستند، افزود: در حالیکه شهر‌های زاهدان و ایرانشهر به گاز شهری متصل هستند، شهرستان‌های خاش و میرجاوه که حد فاصل این دو منطقه هستند از گاز شهری بی بهره اند و اهتمامی برای نهایی کردن پروژه‌های گاز شهری آن‌ها از سوی مسئولان اجرایی وجود ندارد.

نماینده مردم خاش در همین باره افزود: مسئولان شرکت گاز، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و وزارتخانه نفت باید به این مهم توجه داشته باشند که دوری از مرکز، نزدیکی به مرز‌های کشور پاکستان، تغییرات مداوم نرخ ارز و.. نه یک تهدید بلکه به عنوان یک فرصت می‌تواند برای منابع انرژی کشور در آنسوی مرز‌ها مشتریان خوبی را فراهم کند. از این رو شایسته است که طرح انتقال گاز را برای رفع نیاز داخلی و نیز فروش به مردم مرزی کشور پاکستان هر چه سریعتر نهایی کنند.

کرد در ادامه و پیرامون چرایی افزایش قیمت کالا و به ویژه گاز مایع متذکر شد: معمولاً این کالا‌ها از شهر‌هایی مثل کرمان و بندرعباس به سمت خاش و میرجاوه ارسال می‌شود که به دلیل افزایش هزینه‌های حمل و نقل و عدم تمایل کامیون‌ها برای حمل و نقل کالا در مسافت‌های طولانی، بازار این مناطق مرزی با مشکل رو به رو شده است.

وی با اشاره به اینکه گاز مایع به همین دلیل در بازار شهرستان‌های خاش و میرجاوه کاهش شدید داشته است، گفت: این اتفاق در حالی است که اخیراً مسئولان ارشد شرکت ملی گاز سهمیه گاز مایع مردم شهرستان‌های خاش و میرجاوه را کاهش داده اند و از این طریق به دنبال مدیریت مطلوب و عادلانه گاز مایع در منطقه هستند. با این حال در فرایند توزیع گاز همچنین مدیریت و کنترل دقیقی وجود ندارد و مردم در این گیر و دار متضرر می‌شوند.

این مقام مسئول ضمن تأکید بر ضرورت اهتمام مسئولان در حل سریع مشکلات اضافه کرد: تأکید بر حمل و نقل ریلی و توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی که در کاهش هزینه‌های حمل و نقل کالا به صورت چشمگیری اثر مستقیم دارد در کنار افزایش نظارت‌ها بر روند توزیع کالا و خدمات در منطقه را می‌توان به عنوان دو راهکار اصلی این مشکلات مورد اشاره قرار داد.

بر اساس مواردی که به آن اشاره شد، مردم شهرستان‌های خاش و میرجاوه در دورانی که مشکلات برآمده از محرومیت‌های زیرساختی و عمرانی و نیز دوری از مرکز سیاسی کشور آزارشان می‌دهد، اکنون با مشکلات مضاعفی در حوزه کنترل و مدیریت صحیح بازار کالا و خدمات رو به رو هستند که بخش عمده‌ای از آن را می‌توان در سایه یک برنامه ریزی دقیق و منظم مرتفع کرد؛ اتفاقی که باید برای تحقق آن وحدت و یکپارچگی میان مدیران اجرایی استان و ملی شکل بگیرد و آن‌ها ضمن در نظر گرفتن مسائل منحصر بفرد منطقه در پی رفع آن برآیند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید