کسب 712 مدال در المپیادهای جهانی توسط دانش‌آموزان ایرانی

    کد خبر :573613

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به کسب 712 مدال در المپیادهای جهانی، گفت: تلاش‌ها در برگزاری المپیادهای علمی باعث شده است تا جایگاه ایران در بین کشورهای برتر دنیا در حوزه المپیادهای جهانی تثبیت شود.

سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در افتتاحیه اولین دوره آموزش تابستانی المپیاد ملی جغرافیا که در محل سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار ‌شد، اظهار کرد: با تلاش‌هایی که دانش‌آموزان، معلمان و همکارانم در ستاد و همکاری سازمان‌ها در برگزاری المپیادها انجام می‌دهند، باعث شده است تا جایگاه ایران در بین کشورهای برتر دنیا در حوزه المپیادهای جهانی تثبیت شود.

وی افزود: المپیاد نجوم با همکاری سازمان فضایی ایران، المپیاد زمین با همکاری سازمان زمین‌شناسی ایران و المپیاد جغرافیا با همکاری سازمان جغرافیا نیروهای مسلح برگزار می‌شود و این همکاری‌ها سبب افزایش موفقیت دانش‌آموزان‌مان خواهد شد.

حسینی با اشاره به کسب 712 مدال در المپیادهای جهانی گفت: در سال 86 المپیاد نجوم، در سال 88 المپیاد کامپیوتر، در سال 96 المپیاد کامپیوتر و در سال 97 المپیاد زیست‌شناسی را میزبانی کرده‌ایم و از این طریق به تثبیت جایگاه علمی کشورمان کمک کرده‌ایم.

وی ادامه داد: مصمم هستیم که گسترش کمی و کیفی المپیادها را با رشد بیشتر و ضریب نفوذ بالاتر همچنان ادامه دهیم و باید المپیادها را در همه رشته‌های بشری از جمله در رشته‌های علوم انسانی برگزار کنیم و خوشحالیم که المپیاد جغرافیا به‌عنوان یکی از شاخه‌های مهم علوم انسانی در حال برگزاری است که 5400 نفر در مرحله اول این المپیاد شرکت کردند.

سرپرست وزارت آموزش‌ و پرورش گفت: المپیاد جغرافیا از سال 1996 که اولین دوره آن برگزار شد به‌تدریج بر تعداد شرکت‌کنندگان آن افزوده‌ شده و دوره‌های برگزاری نیز از سال 2012 به‌طور سالانه تغییر پیدا کرد که نشان از اهمیت و نقش جغرافیا در جهان امروز دارد.

حسینی، سه هدف اصلی برگزاری المپیاد جغرافیا را از منظر برگزارکنندگان جهانی آن، ایجاد انگیزه‌های فعال در مطالعات محیطی در جوانان، تشریک‌ مساعی و بحث پیرامون مطالب مهم جغرافیایی به‌طوری‌ که در مدارس متوسطه سبب افزایش کیفیت اطلاعات جغرافیایی دانش‌آموزان شود و هدف سوم تسهیل در ارتباطات اجتماعی جوانان بین کشورها و مشارکت و درک متقابل آنها دانست.

سرپرست وزارت آموزش‌ و پرورش اظهار کرد: در میان علوم میان‌رشته‌ای بدون تردید علم جغرافیا در ردیف اول قرار دارد چراکه رابطه بین انسان و محیط زندگی انسان‌ها را می‌سنجد لذا جغرافیای امروز را جغرافیای جامعه‌گرا می‌شناسند تا جغرافیای طبیعت‌محور و این علم می‌تواند در آینده‌پژوهی نوع بشر کمک کنند.

حسینی تصریح کرد: بورسیه دانش‌آموزان برگزیده در دانشگاه و در رشته‌های موردنظر تأمین خواهد شد و تمام تلاش خود را می‌کنیم تا برگزیدگان جهانی المپیاد جغرافیا به‌عنوان دانش‌آموزان نخبه از امتیازات بنیاد نخبگان بهره‌مند شوند.

در ابتدای این افتتاحیه فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با اشاره به اینکه برگزاری المپیادهای علمی به‌عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و در این مدت دانش‌آموزان ایرانی افتخارات زیادی برای ایران رقم‌زده‌اند، اظهار کرد: شانزدهمین دوره المپیادهای جهانی جغرافیا در دنیا برگزار می‌شود که ما در ایران اولین دوره آن را برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: مفتخریم که یک سازمان کاملاً علمی با دارا بودن اعضای هیأت‌ علمی تخصصی در این حوزه با ما همکاری می‌کند و این فرصت ویژه‌ای برای دانش آموزان ماست تا در یکی از تخصصی‌ترین حوزه‌های جغرافیای کشور در کنار اساتید سازمان جغرافیای نیروهای مسلح اقدام به علم‌آموزی می‌کنند.

همچنین امیر محمود شیخ حسنی معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار کرد: به‌عنوان سربازان نظام احترام ویژه‌ای برای جامعه آموزش‌ و پرورش خصوصاً معلمان خود قائل هستیم و باور داریم بنای هر پیشرفتی در جامعه توسط آموزش‌ و پرورش گذاشته خواهد شد.

وی ادامه داد وزارت دفاع در پرداختن به علم و دانش جزو دستگاه‌های پیشرو بوده است و جذب نیروها در وزارت دفاع از طریق انتخاب میان نخبگان است و امیدواریم در حوزه جغرافیا هم نخبگانی تربیت کنیم تا در آینده از همین عزیزان در مجموعه وزارت دفاع بتوانیم استفاده کنیم.

به گزارش فارس، شایان‌ذکر است دانش‌آموزان شرکت‌کننده در اولین دوره آموزشی المپیاد ملی جغرافیا چهل نفر هستند که در مرحله اول و دوم المپیاد جغرافیای کشوری حائز رتبه‌های برتر شده‌اند و با شرکت در این دوره، هشت نفر اعزامی به المپیاد جهانی ۲۰۲۰ استانبول از بین این افراد مشخص خواهد شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید