کرباسچی خطاب به پزشکیان: مردم خسته‌اند؛ با اختیار کامل به نیویورک بروید و نتیجه بیاورید

    کد خبر :1188782
کرباسچی

غلامحسین کرباسچی با انتقاد از وضعیت معیشتی مردم و روند فرسایشی مذاکرات، تأکید کرد رئیس‌جمهور باید با اختیارات تام برای حل مسئله تحریم‌ها و کاهش تنش‌های خارجی اقدام کند و سفرهای دیپلماتیک نباید مانند گذشته بی‌حاصل و مبهم باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به دستور رئیس‌جمهور به وزیر امور خارجه برای مذاکره با آمریکا، این تصمیم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اتخاذ چنین تصمیمی و تلاش برای هماهنگی در این مسیر اقدام درستی است. او با اشاره به سفر شهریورماه رئیس‌جمهور به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل افزود: پیش از این سفر درخواست دیدار کوتاهی با آقای پزشکیان داشتم که محقق نشد، اما دیدگاه‌هایم را در قالب یادداشت در روزنامه مطرح کردم.

کرباسچی تصریح کرد: پیام من به رئیس‌جمهور این بود که در سفر به آمریکا باید اقدام ملموسی انجام شود. مردم پس از جنگ ۱۲روزه، مشکلات معیشتی، تحریم‌ها و فضای ناامن روانی، خسته شده‌اند. رئیس‌جمهور باید با اختیار کامل به نیویورک برود و این‌گونه نباشد که مانند برخی سفرهای پیشین، برود و بازگردد و مردم ندانند چه اتفاقی افتاده است. شما در انتخابات به مردم وعده دادید که روابط ایران با جهان را سامان می‌دهید و اکنون زمان عمل است.

وی با اشاره به نقش مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پایان جنگ تحمیلی گفت: پیش از سفر نیویورک به آقای پزشکیان نوشتیم که اگر قرار است این سفر انجام شود، باید شبیه تصمیم تاریخی آقای هاشمی در دوران جنگ باشد؛ زمانی که او با درک خستگی مردم و محدودیت امکانات کشور، مسئولیت پذیرش قطعنامه را پذیرفت، حتی با علم به اینکه ممکن است هزینه شخصی سنگینی بپردازد.

مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن با اشاره به آغاز مذاکرات هسته‌ای از سال ۱۳۸۲ اظهار کرد: بیش از ۲۰ سال است که درگیر مذاکرات هسته‌ای هستیم؛ یک روز توافق می‌کنیم و روز دیگر نه، یک بار آن‌ها می‌پذیرند و بار دیگر فردی مانند ترامپ بدعهدی می‌کند. در این میان مردم از این روند فرسایشی خسته شده‌اند و حتی واژه «مذاکره» برایشان کسل‌کننده شده است.

کرباسچی همچنین با انتقاد از بی‌ثباتی نرخ ارز و افزایش قیمت‌ها، به اعتراضات دی‌ماه اشاره کرد و گفت: بهانه بسیاری از تصمیمات اقتصادی، تحریم و کمبود منابع ارزی بود که در نهایت به حوادث تلخی منجر شد؛ اتفاقاتی که حتی اگر آمار جان‌باختگان آن کمتر از ارقام مطرح‌شده باشد، باز هم فاجعه‌بار است و دولت باید پیش از وقوع، از چنین شرایطی جلوگیری می‌کرد.

او افزود: اگر مسائل تحریم و روابط خارجی در همان زمان سفر رئیس‌جمهور به نیویورک به سرانجام می‌رسید، شاید می‌شد از بروز بسیاری از این اتفاقات جلوگیری کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه، با انتقاد از یادداشت رئیس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس درباره درخواست کشورهای همسایه برای پاسخ به پیشنهاد مذاکره آمریکا، گفت: البته همسایگان خواهان ثبات و امنیت هستند، اما انتظار اصلی مردم این است که رئیس‌جمهور صریحاً بگوید این مذاکرات به خاطر مردم، آرامش، امنیت و زندگی آن‌هاست، نه صرفاً به درخواست دیگران.

کرباسچی در پاسخ به پرسشی درباره بایدها و نبایدهای مذاکره تأکید کرد: من دیپلمات نیستم، اما خواسته مشترک همه مردم ـ چه آنان که به آقای پزشکیان رأی دادند و چه آنان که رأی ندادند ـ این است که این بحران‌ها به پایان برسد. رعایت عزت، حکمت و مصلحت مهم است، اما بالاخره این پرونده باید بسته شود.

او در پایان با اشاره به شرایط سخت اقتصادی گفت: رئیس‌جمهور باید کاری کند که کشور از زیر بار تحریم‌ها خارج شود. دنیا بی‌رحم است؛ آمریکا قلدر است و اروپا گاه بدتر، اما ما هم وظیفه داریم منافع، زندگی، امنیت و اقتصاد مردم خودمان را در اولویت قرار دهیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید