کتابهای مردم باوری و رسولان بیداری از حجت الاسلام روحانی منتشر شد
کتاب « مردم باوری در گفتمان دکتر حسن روحانی» که با تدوین عیسی عبدی به ایضاح و مقوله بندی مهمترین مولفه های مردم باوری در گفتارهای حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی می پردازد منتشر شد.به گزارش دوشنبه خبرنگار ایرنا فصل اول کتاب به بررسی جایگاه مردم در ادبیات سیاسی دولت یازدهم اختصاص یافته است. در این فصل، نگارنده کتاب، شرایط شکل گیری اعتدال و دلالت های فرهنگی آن را به مثابه زبان سیاسی و دیپلماسی در پیوند با مردم مورد بررسی اجمالی قرار می دهد.
سه گانه «اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی» نقطه عزیمت یک تحول زبانی است که در گفتارهای رئیس جمهوری با منافع مردم گره خورده است. جایگاه مردم در منشور اخلاقی تدبیر و امید، رویکرد دولت به مردم، و همچنین جایگاه نمادها، مناسبت ها و میدان های عمل مردمی از محورهای مهم این فصل هستند.
فصل دوم دربرگیرنده گفتارهای رئیس جمهوری درباره مهمترین زمینه های تاریخی حضور مردم است. مردم سالاری و مشاوره با مردم در سنت و سیره نبوی، حقوق مردم در گفتمان انقلاب اسلامی، شورا نماد مشارکت مردمی، مشارکت مستمر برای تغییر سرنوشت، از مهمترین محورهای این فصل محسوب می شوند.
فصل سوم به طور مفصل، دیدگاه های دکتر حسن روحانی و رویکرد دولت تدبیر و امید به مردم را در خود جا داده است. گرایش هوشمندانه مردم به اعتدال، مردم و دفاع مقدس، مردم و مجلس مردمی، مردم و آموزش و پرورش، پژوهش در خدمت مردم، مشارکت سیاسی مردم بر مبنای اسلام و آزادی، انتخابات 24 خرداد 92 بازآفرینی اعتماد دولت و مردم، بنای دولت بر آرای مردم، اصل شفافیت در مناسبات دولت و مردم،حقوق مردم فراتر از حقوق هسته ای، مردم و حقوق شهروندی، مردم و امنیت قضایی، مردم و پلیس، مردم و محیط زیست، مردم و نظام سلامت، قانون اساسی تجلی مشارکت و رای مردم، اعتماد آفرینی مردم و نظام بانکداری، مهمترین محورهای مستخرج از مجموعه دیدگاه های رئیس جمهور را تشکیل می دهند.
کتاب «مردم باوری در گفتمان دکتر حسن روحانی» در قطع وزیری در 152 صفحه از سوی نشر جمهور ایران (وابسته به مرکز پژوهش، سنجش و اسناد ریاست جمهوری) منتشر شده است.
** رسولان بیداری (مجموعة دیدگاههای دکتر حسن روحانی دربارة علما و روحانیون)، با گردآوری و تدوین مریم خبازخلخالیزاده منتشر شد.
مطالب کتاب دربرگیرنده سخنان ریاست جمهوری در طول دولت یازدهم راجع به تبیین نقش و جایگاه بیدارگرانه و هدایتگر مراجع، علما و روحانیون در دوران مبارزه، دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تبیین مسائل مهم جامعه در حال حاضر و آینده که اغلب در جلسات دیدار و گفتگو با آنها بیان و مطرح شده است.
با توجه به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به کاربست توصیهها و رهنمودهای ارزنده روحانیون و حوزههای علمیه در عرصة فعالیت و کارکرد دولت، در این مجموعه تلاش شده، گزیدهای از سخنان، نظرات و اندیشههای روحانی که میتواند بیانگر نگرش و رویکرد دولت تدیبر و امید به نهاد دینی، علما و روحانیون باشد، در 16 محور کلی موضوعی تهیه و تدوین و در اختیار مخاطبان محترم قرار گرفته است.
این مجموعه گذشته از وجه سندیت و ارزشهای پژوهشی آن برای محققان معاصر و آینده، میتواند برای علاقهمندان به مسایل اجتماعی و سیاسی و پژوهشگران، منبعی موثق و قرین به شفافیت در گردش اطلاعات باشد.
رسولان بیداری (مجموعة دیدگاههای دکتر حسن روحانی دربارة علما و روحانیون) از سوی نشر جمهور ایران (وابسته به مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری)، 1396به بهای 12 هزار تومان و شمارگان 500 نسخه در دسترس است.
حسن روحانی حقوقدان و پژوهشگر استراتژیست و دانش آموخته حوزه علمیه قم آثار مکتوب زیادی منتشر کرده است از جمله مبانی تفکر سیاسی امام خمینی (ره) (۱۳۷۸) ،انقلاب اسلامی؛ ریشهها و چالشها (۱۳۷۶)، امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران (۱۳۸۹)، اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد اول: مبانی نظری (۱۳۸۸)
اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد دوم: سیاست خارجی (۱۳۸۸)
اندیشههای سیاسی اسلام؛ جلد سوم: مسائل فرهنگی و اجتماعی (۱۳۸۸)
امنیت ملی و دیپلماسی هستهای (۱۳۹۰)
و دو کتاب به زبان انگلیسی با موضوعات حقوق اسلامی که پایانه نامه دوره کارشناسی ارشد و دکتری وی می باشد.