کتابهای تازه نشر روشنگران از بیضایی تا یک کتاب انتخاباتی
سه کتاب در حوزههای زنان، رمان، رواننشاسی و یک فیلمنامه از بهرامبیضایی توسط نشر روشنگران منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهار کتاب «سفر به شب»، «جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات»، «درام کودک با استعداد بودن» و «از روزهای اخگر و زنگار» به تازگی توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد.
«سفر به شب»
«سفر به شب» فیلمنامهای از بهرام بیضایی است که به عنوان جدیدترین اثر او توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
«سفر به شب» روایت سفری شبانه است که در طی این سفر اتفاقات و ماجراهایی به وقوع میپیوندند.
بیضایی این فیلمنامه را سالها قبل نوشته اما سرانجام در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شد و اتفاقا هم رکورد بیشترین فروشِ نشر روشنگران را در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشت.
«سفر به شب» در 85 صفحه و به قیمت 7000 تومان منتشر شده است.
«جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات»
کتاب «جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات» نوشته عباس محمدیاصل توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
کتاب «جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات» به موضوع نیاز و لزومِ مشارکت زنان در امرِ قانونگذاری و شرکت در تصمیمگیریهای کلان پرداخته است.
جنسیت و قدرت در حوزه عمومی، جنسیت، بشر و بنده، جنسیت، تبعیض مثبت در دموکراسی، جنسیت و مشارکت در قانونگذاری، جنسیت، خصومت و انتخابات، جنسیت و فرمان آزادی، جنسیت، مالکیت و مشارکت مدنی، جنسیت و تسلط، جنسیت و جامعه سیاسی، جنسیت و حق تعیین سرنوشت، جنسیت و حاکمیت آزاد، جنسیت و قانونگذاری دموکراتیکة جنسیت و حق قانونگذاری همگانی، جنسیت و تابعیت، جنسیت و خوی خودکامه، جنسیت و قانونگریزی، جنسیت و مشارکت واقعی و … نیز سرفصلهای این کتاب هستند.
نویسنده در بخشهایی از مقدمه کتاب آورده است:
«توسعه پایدار بدون حضور زنان در عرصه عمومی ممکن نیست. ضرورت کسب تخصص آنها به سوادآموزی و مهارتیابی منوط است و بهکارگیری ایشان در کنار مردان از ضرورت بهبود پایگاههای اجتماعیشان خبر میدهد. در عین حال بازگرداندن سرمایه اولیه تجهیز انسانی زنان علاوه بر ارزشی اضافی نمیتواند با نگهداشتن آنها در حاشیه دمساز باشد و تامین این مهم نیز محتاج تغییر در نظام ارزشی و رفتارها اجتماعی پا به پای مطالبات و نگرشهای شخصیتی و گرایشهای فرهنگی جدید است. در غیر اینصورت نمیتوان دم از اخلال حضور زنان در عرصه عمومی زد و آن را پوششی بر ناکارآمدی سیاستهای اجرائی خصوصا در زمینه کاستن از فشار کار مضاعف خانهداری و امور بیرون از خانه انگاشت.
کاهش فاصله نخبگان زن و توده زنان نیز در همین برنامهها میگنجد تا عدم تجانس فرهنگی این لایه از جامعه به نارسائی برنامههای نوسازی آن نیانجامد. ازجمله این دوگانگیها مثلا میتوان به تغییر اولویت ازدواج زنان نسبت به اشتغال، مخالفت با چندهمسری مردان و تاکید بر تصمیمگیری مشارکتی در خانواده اشاره کرد که در نبود جایگزین برای شیوههای ارتباطات سنتی نظیر تشکیل انجمنهای خیریه میتواند حتی منجر به جنبشهایی اجتماعی نیز شود.
از همه مهمتر اما نقشی است که از زنان در جهت حضور در انتخابات سیاسی چه در قالب انتخابکنندگان و چه در شکل منتخبین ملت میرود؛ زیرا بدون حضور نیمی از جامعه در مبادی قانونگذاری جهت تمشیت امور اجرائی مشترک با مردان و حتی قضاوت در این خصوص و بازخوراند نتایج اصلاحی ارزیابی چنین جریانی، تحقق توسعه پایدار با شاخصی چون عدالت اجتماعی دور از ذهن مینماید.
این همه به معنای نزدیک شدن دوران مرد-پدرسالاری به پایان عمر خود در فجر هزاره سوم و دمیدن خورشید خرد دوجنسیتی در فضای عصر بیسالاری است. چنین است که در این کتاب استدلالات معطوف به همبرابری زنان و مردان در عرصه انتخابات سیاسی از منظر فلسفه سیاسی پی گرفته شده و اقتضای اخلاقی آن برای تحقق توسعه پایدار مرور میگردد.»
کتاب «جنسیت و فلسفه سیاسی انتخابات» نوشته عباس محمدیاصل در 132 صفحه و به قیمت 10000 تومان توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
«درام کودک با استعداد بودن»
کتاب «درام کودک با استعداد بودن» نوشته آلیس میلر با ترجمه نیسان فروزین توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
این کتاب را مهمترین و تاثیرگذارترین کتاب آلیس میلر میدانند و به 14 زبان دنیا نیز ترجمه شده است.
«درام کودک حساس/ بااستعداد بودن و اختلال نارسیستی روانکاو»، «افسردگی و احساس خودبزرگبینی مرتبط با اختلال نارسیستی» و «دور باطل نفرت» نیز عناوین سه فصل اصلی کتاب هستند.
نیسان فروزین در بخشی از پیشگفتار مترجم نوشته است:
«درام کودک با استعداد بودن و جستجو برای خود واقعی» که در سال 1979 در آلمان و 1981 به زبان انگلیسی چاپ شد، دیدگاه تازهای از موقعیت کودکان تحت آموزش رایج والدین (در اروپای بعد از جنگ) ارایه داد که با نگاه همکاران او در رشته روانکاوی کاملا متفاوت بود. در این کتاب که نخست با نام زندانیان کودکی چاپ شد میلر به بررسی تروما و بدرفتاری کودکان توسط والدین پرداخت و قدرت والدین و تنبیه جسمی و روانی را کانون اختلال در کارکرد کودک و بعدها در بزرگسال دانست.»
همچنین نویسنده در بخشهایی از مقدمه کتاب، تاکید کرده است: «خوانندگان زیادی از کشورهای مختلف، بارها به من گفتهاند که بعد از خواندن کتاب «درام کودک بودن» احساس آسودگی کردهاند و برای اولین بار در زندگیشان چیزی شبیه همدردی با کودک فراموششدهی درونشان، که زمانی مورد بدرفتاری قرار گرفته و آزار دیده بود، احساس کردهاند و اینکه اکنون بیشتر از قبل برای خود ارزش قایل هستند و بهتر میتوانند نیازها و احساسات خود را تشخیص دهند. به نظر آنان محتوای این کتاب، داستان زندگی آنها بوده است و اغلب از من می پرسند: «شما از کجا می دانستید؟»
در این کتاب درواقع، داستان زندگیم را بیان کردهام همچنانکه خیلیها در این کتاب داستان خود را پیدا میکنند.
در سال 1973 به آزمودن نقاشی خودجوش پرداختم و در این زمان بود که توانستم به حقیقت تحریفنشدهی کودکیام پی ببرم. تجربهی نقاشیهای خودجوش به من کمک کرد تا نهتنها داستان شخصی خود را کشف کنم، بلکه خود را از محدودیتهای فکری، مفاهیم تربیتی و آموزش حرفهای که به تاثیر فاجعهبار، دروغین و فریبندگی آن پی برده بودم، آزاد کنم.
اگر چشمهایمان را به رنج کودکان باز نگاه داریم، متوجه میشویم که این به ما بزرگترها بستگی دارد که با روش تربیتی خود، نوزادان را به دیو تبدیل کنیم یا به آنها مجال دهیم تا به انسانهایی تبدیل شوند که میتوانند احساسات خود را تجربه کنند و بنابراین، مسئولیت احساساتشان را نیز میپذیرند.»
کتاب «درام کودک با استعداد بودن» نوشته آلیس میلر با ترجمه نیسان فروزین در 180 صفحه و به قیمت 15000 تومان توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.
«از روزهای اخگر و زنگار»
رمان «از روزهای اخگر و زنگار» پنجمین کتاب صدرالدین طاهری؛ استاد دانشگاه هنر اصفهان توسط انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» منتشر شده است.
این کتاب سعی دارد غمها و شادیها و دلمشغولیهای نسلی که تازه پا به دانشگاه نهاده است را روایت کند. نسلی که هنوز آرمانگرا و امیدوار است، آلوده مناسبات قدرت نشده و سلاح فریب و نیرنگ بهدست نگرفته. گرفتاری این گروه جوان در دام شخصی که بدون دانش و لیاقت و تنها با رانت و ارتباط به مدیریت رسیده بنمایه اصلی داستان است.
ناشر در معرفی این کتاب نوشته است:
«کتاب «از روزهای اخگر و زنگار» از فضای آموزشی سخن میگوید و از مشکلات دانشجویان و تبعیضها و احساس خطرها و محدودیتها و آنچه که فضای دانشگاه را که باید فضایی برای رشدِ هرگونه آزادیِ اندیشه و بیان و دانستنِ نادانستهها و کشفِ کشفنشدهها و گشودنِ رازهای فاشنشده باشد، به نوعی به فضای ترس و ملاحظه و پنهانکاری و ریا تبدیل میکند.»
رمان «از روزهای اخگر و زنگار» نوشته صدرالدین طاهری؛ در 128 صفحه و به قیمت 10000 تومان توسط انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» منتشر شده است.